Mijn jaren ’50 weekend

jaren 50

In mijn artikel van vrijdag hebben jullie al kunnen lezen dat ik een weekend terugging naar de jaren ’50. Dat betekende een weekend zonder telefoon, computer, televisie en andere dingen die ze in die tijd niet hadden. Vandaag heb ik een verslagje voor jullie van mijn jaren ’50 weekend.

Vrijdag 

22.00 uur

Even checken of mijn artikelen voor dit weekend zijn ingepland, zodat ik me niet hoef af te vragen of er wel iets online is gekomen. Alles staat klaar, dus ik zet mijn laptop uit, en hij gaat maandag pas weer aan.

22.30 uur

Voordat we naar bed gaan, kijk ik nog even op mijn telefoon. Vervolgens zet ik mijn internet uit en dat gaat ook pas maandagochtend weer aan.

Zaterdag

7.00 uur

Ik had al bijna mijn telefoon in mijn hand (wat een automatisme is dat zeg!). Normaal kijk ik ’s ochtends altijd even op al mijn social media, maar nu niet. Ik blijf nog even in bed liggen, maar al snel besluit ik om er maar uit te gaan.

7.30 uur

Nomi en Lenn zijn wakker en we gaan ontbijten. Meestal check ik tussendoor mijn social media en mijn mail, maar vandaag niet. Best lekker eigenlijk, zo rustig ontbijten.

9.00 uur

We brengen Nomi en Lenn naar mijn schoonouders en Bart en ik gaan naar Enschede, want Bart heeft nieuwe kleding en schoenen nodig.

11.00 uur

Het valt me opeens op hoeveel mensen er bezig zijn met hun telefoon. Dat doe ik zelf normaal ook, maar het valt me nu pas op. Mensen lopen bijna tegen elkaar op omdat ze alleen maar naar dat scherm kijken, en zelfs tijdens het afrekenen zijn mensen druk met hun telefoon. Vreemd eigenlijk.

12.00 uur

We zijn uitgewinkeld, maar we besluiten nog even door te rijden naar de DM drogist in Gronau. Bart vraagt of ik het adres even op wil zoeken. ‘Ik gebruik mijn telefoon niet, weet je nog?’. ‘Zet de navigatie dan even op Gronau’. ‘Die gebruik ik ook niet’. Zonder adres en navigatie rijden we er naartoe, en dat gaat prima.

13.00 uur

Terwijl ik in de DM ben, gaat Bart tanken. Ik ben vrij snel klaar en ik dacht dat Bart ook wel zo ongeveer klaar zou zijn, dus ik wacht buiten op hem. Het duurt een tijdje voordat hij er is, en meestal kijk ik tijdens het wachten op mijn telefoon. Ik ben totaal niet gewend om ‘gewoon te wachten’ en niks te doen, dus ondertussen lees ik het verhaaltje op het pak luiers maar.

14.00 uur

We zijn thuis. Lenn ligt in bed, art en Nomi zijn boodschappen aan het doen. Dit zou anders een momentje zijn om te gaan bloggen of even een serie te kijken. Wat zal ik nu eens gaan doen..

17.00 uur

Ik heb een boek uitgelezen waar ik heel lang geleden in was begonnen, ik heb onze Vaderdagcadeautjes ingepakt, ik heb wat dingetjes in huis gedaan, en nu zitten we met zijn vieren even buiten.

20.00 uur

De kinderen liggen in bed en Bart en ik gaan een spelletje doen. Eigenlijk is dat veel gezelliger dan samen televisie kijken.

Zondag

8.00 uur

Lenn ligt naast me te slapen en Bart ligt op de bank. Wat een dramanacht was het zeg.. Ik blijf nog even liggen, maar al vrij snel wordt Lenn wakker en een paar minuten later hoor ik Nomi kletsen in bed. We gaan naar beneden om met zijn viertjes te ontbijten. Natuurlijk weer zonder laptop en telefoon, hartstikke gezellig. Daarna krijgt Bart zijn Vaderdagcadeautjes en Nomi vindt het geweldig om Bart cadeautjes te geven!

10.00 uur

Lenn ligt weer in bed en Bart en Nomi zijn een stukje aan het fietsen. Ik pak een kopje thee en ik merk dat ik echt niet gewend ben om ‘niks’ te doen. Ik kijk naar buiten, maar ik pak al vrij snel een boek.

12.00 uur

We lunchen en we besluiten naar de camping te gaan. Mijn vader is jarig, dus we zouden er sowieso al naartoe gaan, maar we besluiten een paar uurtjes eerder te gaan en eerst lekker even bij de caravan te zitten.

13.00 uur

Lenn is alweer moe (dat krijg je als je ’s nachts niet wil slapen) en ik lig hem in het campingbedje. Nomi wil naar de speeltuin en Bart gaat met haar mee. Ik lees weer verder in mijn boek. Even later komt mijn zusje naar me toe. ‘Ik wilde je appen, maar dat lees je dit weekend toch niet.’ Na een tijdje komen Bart en Nomi terug, en Nomi is helemaal blij om mijn zusje te zien. We zitten lekker buiten en het valt me op hoe vaak Bart op zijn telefoon kijkt. En het ergste is; volgens mij doe ik dat zelf nog veel vaker.. Toch mis ik het totaal niet.

gin tonic

15.00 uur

Lenn is wakker en we gaan naar mijn vaders verjaardag. Op dit soort momenten gebruik ik mijn telefoon sowieso weinig, ik vraag me alleen telkens af hoe laat het is. Lenn ligt namelijk alweer in bed, en ik wil niet dat hij de hele dag slaapt. Het zou namelijk wel lekker zijn als hij vannacht wél slaapt..

Nomi vermaakt zich ontzettend goed. Het is hartstikke warm, en ze speelt met water. Verder brengt ze iedereen telkens zogenaamde kopjes koffie, thee, taartjes, ijsjes, et cetera.

19.00 uur

We zijn thuis en Nomi en Lenn liggen in bed. Stiekem zou ik best even Orange is the new black willen kijken, maar dat doe ik natuurlijk niet. Omdat het buiten nog lekker warm is, lig ik even in de hangmat. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar het is heerlijk! Daarna kletsen Bart en ik even op de bank. We zijn allebei best moe omdat Lenn ons een groot deel van de nacht wakker heeft gehouden, dus we gaan op tijd naar bed.

Maandag

7.00 uur

263 nieuwe Whatsapp berichten, 36 Facebookmeldingen, en ook op Instagram zie ik flink wat nieuwe likes en reacties staan. Mijn mail valt mee, want in het weekend krijg ik niet zo heel veel mail. Verder kijk ik even hoe warm het vandaag wordt, want dan weet ik wat ik Nom en Lenn aan ga doen. We ontbijten, Nomi gaat naar de peuterspeelzaal, daarna doet Lenn een slaapje en ondertussen typ ik dit artikel.

6 gedachten over “Mijn jaren ’50 weekend

  1. Sylvia schreef:

    Wat heerlijk! Ik probeer op zaterdag ook mijn telefoon niet (meer) te gebruiken. Dit is namelijk de enige dag in de week dat mijn vriend vrij is. Gelukkig doe ik sowieso niet veel met WhatsApp het is eigenlijk alleen social media en mijn blog..En dat kan best een dagje zonder mij? Ga je nu vaker je telefoon wegleggen? Ben erg benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.