Zwangerschapsupdate; week 8 tot en met 11

8 weken zwanger

Daar is de volgende zwangerschapsupdate weer! Vandaag klets ik jullie bij over week 8 (wat opeens week 7 bleek te zijn), week 9, week 10 en week 11!

8 weken zwanger

Maandag had ik de eerste echo. Een vroege echo om te kijken of het hartje klopt, of het kindje op de goede plek zit, hoe ver ik ben en hoeveel kindjes het zijn. Mega spannend en wat was ik zenuwachtig! Gelukkig bleek het hartje te kloppen en de baby zat op de goede plek. Maar, in plaats van 8 weken, bleek ik nog maar 7 weken zwanger te zijn. Doordat mijn cyclus niet regelmatig is, wist ik niet precies hoe lang ik zwanger was. Maar een week verschil vond ik toch wel veel. Thuis rekende ik na of het wel kon kloppen. Het zou betekenen dat ik positief getest zou hebben toen ik 2 weken en 5 dagen zwanger was. Dat kan toch helemaal niet? Ik had gehoopt dat ik na de eerste echo wat zekerder zou zijn over de zwangerschap, maar hierdoor bleef ik onzeker.

De volgende echo werd gepland voor over 4 weken. Nog 4 weken in spanning dus… Ik probeerde er niet te veel mee bezig te zijn. Ondertussen begon onze familie wel wat te vermoeden. Ik dronk geen alcohol, we waren aan het kijken naar een grotere auto… Tja, dat viel ook wel op natuurlijk.

Nog een keer week 8

Ik ben zo verschrikkelijk moe… Nergens heb ik energie voor. ’s Ochtends valt het mee, ’s middags en ’s avonds heb ik zelfs geen energie om te bloggen. Ik heb het gevoel dat ik de hele dag wel kan slapen ’s Avonds heb ik ook totaal geen zin in avondeten, volgens mij ben ik gewoon te moe om te eten! Het eerste trimester lijkt ook ontzettend lang te duren nu ik een week terug ben gezet.

9 weken zwanger

Op Facebook zet ik een Throwback Thursday post over de eerste echo met de tekst ‘ik herinner het me nog als de dag van gisteren’. Tja logisch, want dat is ook nog maar 2 weken geleden. Zouden mensen hierdoor dingen gaan vermoeden…? Ik vind mezelf stiekem best grappig.

10 weken zwanger

Ik ben op Marktplaats gaan kijken naar Angelsounds. Er stond er eentje op in de buurt en ik dacht, zal ik hem halen? Ik had er eentje toen ik zwanger was van Lenn, maar die heb ik verkocht (want tja, er zou geen derde kindje komen…). Ik besloot hem op te halen. Op internet zocht ik vanaf wanneer hij te gebruiken is en ik las ‘als je weinig buikvet hebt, kan het al vanaf 12 weken’. Natuurlijk heb ik absoluut niet weinig buikvet, maar eigenwijs als ik ben probeerde ik hem toch uit. Ik had me erop ingesteld dta ik niks zou horen, maar opeens hoorde ik het! Mocht je het ook willen proberen, luister dan heel laag, echt net boven je vajayjay. Voorzichtig gaf ik de koptelefoon aan Bart en ik probeerde de Angelsounds niet te verschuiven en Bart hoorde het ook! Wauw, wat blijft dat bijzonder zeg… Nu begon ik eindelijk vertrouwen te krijgen in deze zwangerschap!

11 weken zwanger

Iedere dag luisterde ik even naar het hartje van de baby met de Angelsounds. Dat gaf me veel meer vertrouwen. Daarom besloten we de zwangerschap bekend te gaan maken (en ook doordat mijn buik steeds meer begon op te vallen). Nomi en Lenn waren de eersten die het hoorden. Lenn snapte er nog niet zoveel van, Nomi vond het geweldig! Ik zal jullie daar later wat meer over vertellen. Hetzelfde weekend vertelden we het aan naaste familie. Nomi wilde het graag vertellen en dat vonden we prima. Het was ontzettend schattig hoe ze tegen iedereen zei ‘Mama heeft een baby in de buik!’.

Een paar dagen later had ik de termijnecho. En wat bleek, mijn eigen berekening klopte toch! Ik werd weer een week vooruit gezet en opeens was ik al ruim 12 weken zwanger!

2 gedachten over “Zwangerschapsupdate; week 8 tot en met 11

  1. Amber schreef:

    Wat bijzonder dat je meer op apparatuur vertrouwt dan op de signalen die je lijf je geeft, lijkt me toch niet hoe de natuur het heeft bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.