Jezelf en je kindje koel houden

koel houden
Zelf kan ik best goed tegen de warmte, maar ik merk dat Nomi er niet zo van houdt. Als het een dag 30 graden is, krijgt ze al warmteuitslag en ze slaapt dan ook echt niet goed. Ze is vast niet de enige die er niet goed tegen kan, dus ik besloot wat tips met jullie te delen. Op internet vond ik vooral tips als ‘laat je kindje veel drinken’. No shit Sherlock, dat kan iedereen wel bedenken. Veel meer stond er niet, dus ik besloot er zelf maar iets over te schrijven.

Een paar tips om jezelf en je kindje koel te houden


– Hou overdag zoveel mogelijk dicht. Deuren, ramen, rolluiken, gordijnen.. Het staat misschien niet zo gezellig, maar zo hou je je huis wel koel. Heb je deuren of ramen waar niks voor hangt? Hang dan een handdoek of deken op.

koel houden
– Ga met je kindje zwemmen of zet een zwembadje op in de tuin. Nomi vindt zwemmen erg leuk en in het zwembad heeft ze natuurlijk geen last van de warmte.
– Gebruik metalen kruiken. In plaats van warm water, doe je er koud water in. De kruik verspreidt daardoor kou in plaats van warmte.
– Hou zo nu en dan de handjes en voetjes van je kind onder de kraan (gebruik lauw water, anders is het temperatuursverschil te groot). Dit werkt bij jezelf ook erg goed trouwens.
– Leg plastic speelgoed, zoals bijtringen, in de koelkast. Als je kindje dat in zijn of haar mond doet, is dat lekker koel.
bijtring koelkast
– Hetzelfde geldt voor hydrofiele luiers. Ik legde een koele hydrofiele luier in Nomi’s bedje of box voordat ik haar erin legde, om een beetje af te koelen. Ze vond het ook erg leuk om ermee te spelen.
– Zet ’s avonds een ventilator voor het raam en zet daar bevroren flesjes water voor. De ventilator verspreidt dan de koude lucht. Toen ik dit deed, was het na een paar minuten al 2 graden koeler.
– Doe ’s avonds alle deuren en ramen open, zodat het door kan waaien. Let wel op dat je kindje niet op de tocht ligt.
– Voel regelmatig even aan het fontanel van je kindje. Als die heel diep is, is er kans op uitdroging.
Heb jij nog tips om jezelf en je kindje koel te houden?

9 gedachten over “Jezelf en je kindje koel houden

  1. Maaike de Jong schreef:

    Ik had een heel verhaal getypt… vervolgens gaat er iets mis; weg verhaal.
    Moraal van 't verhaal; op zijn tijd een chipje, tucje, zout stokje of iets anders zouts om het zoutgehalte op peil te houden is ook goed met dit weer. Met mate natuurlijk! šŸ™‚

  2. Monique schreef:

    Goede tips! Warmte is voor kindjes veel vervelender (en soms ook gevaarlijker) dan voor ons volwassenen. Bovendien snappen ze niet dat het helpt om rustiger aan te doen. Overdag alles dicht en 's avonds juist open werkt hier altijd erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.