Komt er nog een derde kindje?

derde kindje

Toen ik jullie laatst vroeg of jullie vragen voor me hebben was er één vraag die veel gesteld werd. ‘Komt er nog een derde kindje?’. Toen Nomi zo oud was als Lenn nu is, werd haar broertje al bijna geboren. Logisch dus, dat mensen zich dat afvragen. Vandaag vertel ik jullie er wat meer over.

Nope

Ik kan er heel kort over zijn. Er komt namelijk geen derde kindje meer. Ik hoor wel eens dat moeders meteen na de geboorte van hun tweede (of eerste, of derde, of vierde…) het gevoel hebben dat hun gezin compleet is. Na Nomi’s geboorte wist ik meteen dat ik nog graag een kindje wilde. Na Lenns geboorte voelde het aan de ene kant wel compleet, maar ik sloot nog niks uit.

Lenns babytijd

Daar gaan we weer, even klagen over Lenns babytijd. Nee ik zal het deze keer niet te lang maken. Als je het hele verhaal wil lezen, kun je beter even klikken naar het artikel over Lenns eerste jaar. Dat was een jaar met ups en downs. We hebben geweldige momenten gehad. Maar door Lenns koemelkallergie en het gebrek aan medische hulp daarbij, ook heel veel downs. Ik overdrijf niet als ik zeg dat hij wel 20 keer zoveel huilde als Nomi en soms vraag ik me af hoe ik die tijd door ben gekomen.

Ik moet er niet aan denken om nog een keer een huilbaby te krijgen. Ten eerste vond ik het gewoon heel zwaar en ten tweede heb ik nu natuurlijk ook de zorg voor Nomi en Lenn. En ook als we een hele makkelijke baby zouden krijgen, zou ik drie kinderen wel veel vinden.

Als Lenn ons eerste kindje was geweest

Laatst had ik het met Bart over Lenns babytijd en zei ik dat ik niet wist of ik wel een tweede kindje had gewild als hij ons eerste kindje was geweest. Ik zou er nog niet meteen zo om staan te springen waarschijnlijk. Zeker met de wetenschap dat er baby’s zijn die nog veel meer huilen. Nou wilde ik altijd graag meerdere kinderen, dus de kans is groot dat er uiteindelijk wel een tweede kindje was gekomen. Maar dan misschien wat minder snel achter elkaar. Want ik kan me niet voorstellen dat ik al voor een tweede zou gaan op het moment dat het met je eerste kindje nog niet zo lekker gaat.

99% zeker

Op dit moment moet ik er niet aan denken om weer zwanger te raken. Maar ik weet natuurlijk nooit helemaal zeker hoe ik er in de toekomst over denken. Héél misschien komt er ooit nog een nakomertje, maar de kans is zo’n 99% dat ons gezin nu compleet is.

Hoeveel kinderen hebben jullie?

12 gedachten over “Komt er nog een derde kindje?

 1. Tineke schreef:

  Ik wilde er altijd drie, maar nu ik voor de tweede keer zwanger ben is het denk ik zo wel mooi geweest. Ten tweede hebben we ook niet echt de financiële mogelijkheid om 3 kinderen op de voeden, kinderen zijn gewoon duur.
  Liefs

 2. Wendy schreef:

  Aiii hier echt een twijfelkont als het gaat om nog een derde… Ik weet het gewoon echt niet :-/ Met onze twee meiden zitten we nu wel echt in een super fijne flow en de balans tussen werk en thuis is heel goed maar (ja, dat dus: maar) of we al compleet zijn weet ik niet…

 3. sandra schreef:

  Ik wou altijd groot gezin als mogelijk was 7 kindjes helaas om medische reden 3 kindjes 2 die nog bij ons zijn 1 die overleden is tijdens de zwangerschap .. en ik vind nu ook wel goed … of er moeten wonderen gebeuren maar mijn lichaam wil geen medische ingrepen meer geen hormoon injecties niks niet …

 4. Saskia van B. schreef:

  Lastige keuze he? Maar goed dat je er zo bewust mee bezig bent. Wij hebben drie kinderen en het voelt compleet. Ze zijn nu 7,6 en net 1. Veel geluk met je mooie gezin!

 5. Danielle schreef:

  Na een heftige tweelingzwangerschap, zwangerschapsvergiftiging, extreem vroeggeboorte, overlijden van 1 van onze zoons en 3 jaar gezondheidsissues met onze andere zoon ben ik blij dat we eindelijk in rustiger vaarwater zijn beland. Ik geloof niet dat wij het nog een keer gaan doen….

 6. Patricia schreef:

  Hey Malou.
  Hier zijn we gezegend met 4 mooie lieve kinderen. Mijn wens was altijd 3 of 4 kindjes… nou dat hebben we… nee het ging niet altijd van een leien dakje… onze oudste 2 wondertjes (Joël van 13 geboren via spoedkeizersnede en Nathalie van 10 jaar geboren via bevalling opwekken) waren beide huilbaby’s (ruim 20 uur per dag) bleken idd ook ziek te zijn, 1 met erge reflux waarvan z’n keel vol was met zweertjes en de andere had een hele erge koemelkallergie… Bij beide werden we van het kastje naar de muur gestuurd en ook pas late medische zorg gekregen… werd eerst veel ontkend door de artsen. Ik heb jaren ook gedacht het zit zo wel goed… ik heb een zoon en een dochter… een koningskoppel dus wat wil een mens nog meer… maar na 6 jaar begon het toch weer te kriebelen en ik voelde dat ons gezinnetje nog niet compleet was… toen kwam onze 3de wonder… Feline… inmiddels 3 jaar… na een erge makkelijke zwangerschap, zeer zware bevalling (keizersnede) maar verder een super makkelijk kind… Ik kon eindelijk genieten van een onbezorgde kraamtijd… nog voelde het niet compleet en tijdens de zwangerschap van wondertje 4… wist ik het gelijk… Dit was onze laatste wondertje… het voelde gelijk goed en compleet. Inmiddels is Mieke 1 jaar, geboren dmv keizersnede… wel weer een zorgen kindje door een hele zware rs virus en longontsteking die ze kreeg toen ze 8 weken was… waar gevreesd werd voor haar leven. Ze is nu nog wel vaak ziek maar we genieten volop van onze 4 kanjers en ik zou ze echt nooit meer willen missen. Wat je moet doen… is je gevoel volgen en daarop vertrouwen!!!

 7. Tips voor Papa's schreef:

  Wij hebben nu 2 kindjes. Voorlopig komt daar ook zeker geen derde bij. De jongste werd geboren toen de oudste bijna 3 was. Op dat moment had ik de babyperiode van de oudste al een beetje verdrongen. Ik ben namelijk echt geen fan van de babyperiode. De kleine mijlpaaltjes zijn leuk, maar ik herinner me het vooral als een periode waar het draait om eten/drinken, huilen en slapen. Nu de oudste 3 is, vind ik het veel leuker. Je kunt echt praten met hem en leuke dingen doen. Aangezien de jongste nu bijna 1 is, heb ik nog wel even nodig om ook die babyperiode achter me te laten :P.
  Ik denk dat een derde kindje er niet gaat komen, maar zeg nooit nooit.

 8. Michelle schreef:

  Mooi stukje en heel persoonlijk! Ik snap je heel goed. Voor mijn bevalling dachten wij altijd dat we wel graag twee of misschien wel drie kindjes zouden willen verwelkomen, maar nu we ons kleine meisje hebben en steeds beter leren kennen denk ik dat wij het bij één kindje houden. Helemaal met zekerheid kan ik dit natuurlijk nog niet zeggen, maar wat jij bij Lenn schrijft, herken ik zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.