Lenn en Nomi als broer en zus

broer zus

Al het begin is moeilijk. Laatst vertelde ik jullie al dat ik me in het begin wel eens afvroeg waar ik aan was begonnen. Ook voor Nomi was het niet altijd makkelijk, ze moest echt even wennen aan Lenn. Inmiddels is ze helemaal aan Lenn gewend, maar dat betekent niet dat ze hem altijd even leuk vindt.

Van ‘baby’ naar ‘Lenn’

Nomi heeft Lenn wekenlang ‘baby’ genoemd. Ze wist best dat hij Lenn heet, want als ik vroeg ‘Waar is Lenn?’ wees ze hem wel aan. Maar voor haar was hij ‘baby’. Na een paar weken begon ze hem Lenn te noemen, en toen leek ze ook wat meer aan hem gewend te zijn. Vanaf dat moment ging ze Lenn ook steeds leuker vinden.

Beschermende grote zus

Ze wordt ook steeds beschermender naar Lenn toe. Laatst kon ze het absoluut niet waarderen toen een kindje in de stad Lenn aaide. ‘Nee! Weg!’, riep ze, en ze ging met Lenn knuffelen. Kinderen die ze beter kent mogen trouwens wel aan Lenn zitten van haar, op de peuterspeelzaal vindt ze het geen probleem.

Verder checkt ze ook regelmatig even of ik Lenn niet vergeet. Als we ergens naartoe gaan zegt ze ‘Lenn ook mee!’. En toen mijn schoonmoeder laatst voor de grap zei dat Lenn bij haar bleef toen we naar huis gingen, vond Nomi dat geen goed plan. ‘Nee Lenn mee huis!’.

Moedertje

‘Lenn slab om’, ‘Lenn broodje eten’, ‘Goed kauwen Lenn’.. Nomi moedert nogal over Lenn. Heel schattig, en soms ook best handig. ‘Oh nee Lenn broodje grond gevallen!’, en zonder dat ik er iets over zeg, pakt ze het om en geeft ze het weer aan Lenn.

Kusjes en knuffels

Ook wordt er steeds meer geknuffeld en gekust. Lenn vindt het hartstikke leuk, en dat maakt het voor Nomi natuurlijk ook weer leuker. Ook zijn ze zo verliefd dat ik tijdens het wandelen door de stad telkens moet stoppen, omdat Nomi Lenn een knuffel wil geven. Ze kruipt dan bij hem in de buggy en dat vinden ze allebei hartstikke leuk!

nomi lenn

Totdat..

Wat Nomi niet leuk vindt, is als Lenn aan haar begint te trekken. Maar ja, als zij voor hem gaat zitten in de buggy, grijpt Lenn natuurlijk alles vast. Haar arm, haar capuchon, haar haren.. En dan hoor ik meteen ‘Neehee Lenn! Niet doen!’. En dan wil ze weer uit de buggy.

Ook op andere momenten kan Nomi het niet zo waarderen dat Lenn haar aanraakt. En nu hij de hele kamer door tijgert, komt hij steeds vaker bij haar. Ik snap dat ze het niet leuk vindt als er aan haar haren getrokken wordt, maar ook als Lenn haar hand pakt roept ze al ‘Neehee!’. Ze is nogal een tutje wat dat betreft, maar misschien verandert dat nog wel.

Samen spelen?

Samen spelen doen ze nog niet. Het is meer ‘wat de ander heeft is leuker en dat wil ik hebben’. Ze pakken dus beide alles van elkaar af. Ik zie ze regelmatig met zijn tweeën aan één stuk speelgoed trekken en ondanks dat Nomi 20 maanden ouder is, zijn ze al aardig aan elkaar gewaagd. Lenn is hartstikke sterk, en dat vindt Nomi natuurlijk niet leuk.

En Lenn?

Lenn vindt alles leuk. Hij vindt Nomi heel interessant en hij zit regelmatig lachend naar Nomi te kijken. Dat Nomi hem soms niet zo leuk vindt snapt hij nog niet (of het interesseert hem niet, kan ook). Ik heb in ieder geval het idee dat hij het heel leuk vindt dat hij een grote zus heeft!

Hoe gaan jullie kinderen met elkaar om?

Een gedachte over “Lenn en Nomi als broer en zus

  1. Liess schreef:

    Ik ben zo benieuwd hoe bram straks op zn zusje reageert. Is natuurlijk wel stuk jonger dan Nomi maar kan alleen maar hopen dat t dikke vrienden worden.
    ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.