Lenn is 9 maanden

9 maanden

Lenn is alweer een hele zwangerschap oud; negen maanden! Officieel heeft hij nog net steeds langer in mijn buik gezeten dan dat hij oud is, maar dat krijg je als je het na 41 weken nog steeds prima hebt in mama’s buik. Afgelopen maand was de maand waarin Lenn het tijgeren goed onder de knie kreeg, hij begon te kruipen en waarin hij geen gram groeide.

Niet gegroeid

Zal ik maar even met het minder positieve beginnen? Een maand geleden zijn we naar het weeg- en meetuurtje op het consultatiebureau geweest, en Lenn woog toen 8670 gram. Dat was toen prima. Een maand later hadden we een afspraak en meneer woog weer 8670 gram. Erg toevallig dat hij precies hetzelfde woog, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij aankomt. Omdat hij nog wel wat reserves heeft gingen er niet meteen alarmbellen rinkelen, maar ik ga hem binnenkort nog wel even laten wegen.

Tijgeren

Een mogelijke verklaring voor het niet aankomen is het tijgeren. Lenn is er heel druk mee en hij gaat nu de hele kamer door. Hij verbruikt dus een stuk meer energie dan een tijdje geleden en ik denk dat een reden is waarom hij niet is aangekomen. Of nou ja, dat hoop ik dan maar.

Ik vind het trouwens een ontzettend leuke ontwikkeling! Hij tijgerde al langer, maar toen ging hij alleen achteruit en hij ging ook niet echt gericht ergens naartoe. Nu wel, en hierdoor vermaakt hij zich ook erg goed op de grond. Maar ik moet hem wel continu in de gaten houden!

Kruipen!

En toen ik gisteren net klaar was met dit artikel, besloot Lenn dat het tijd werd om te kruipen! Het kost nog wat moeite, en hij kruipt telkens maar een heel klein stukje, maar hij weet hoe het moet.

Kletskous

Lenn brabbelt heel veel, en hij wil zich graag laten horen. Ook als hij aandacht wil gaat hij heel hard brabbelen, en als ik dan reageer gaat hij lachen. Qua woordjes zegt hij nog steeds regelmatig ‘mama’. Ook ‘papa’ en ‘hai’ zijn toegevoegd aan zijn woordenschat. Soms doet hij Nomi na en zegt hij ‘nee’ en laatst zei hij een keer ‘oma’. Maar volgens mij zegt hij dat nog niet bewust.

Eten en drinken

Qua drinken krijgt hij een combinatie van borst- en flesvoeding. ’s Ochtends krijgt hij borstvoeding, overdag flesjes en als hij ’s avonds laat of ’s nachts wakker wordt krijgt hij borstvoeding.

Eten gaat nog steeds heel goed. Lenn vindt alles lekker, maar hij begint toch wel voorkeur te krijgen. Laatst was hij het er niet zo mee eens dat hij een soepstengel kreeg, en Nomi een koekje. Ook laat hij sinds kort het schilletje van zijn peer liggen. Over het algemeen eet Lenn nog niet zo heel veel, maar hij krijgt steeds ietsje meer binnen.

Op het groeien na gaat het dus hartstikke goed. Hopelijk komt hij snel wat aan, maar daar ga ik eigenlijk wel vanuit!

2 gedachten over “Lenn is 9 maanden

  1. Jessica schreef:

    Wat een heerlijk mannetje. Ben benieuwd hoe zijn gewicht de volgende keer is. Maar meer beweging van het tijgeren kan natuurlijk te maken hebben met het gelijk blijven van zijn gewicht. Als hij maar niet afvalt šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.