Lenn is 11 maanden

11 maanden

Dit is alweer de laatste update van Lenn als baby, want over een maand is hij al een jaar! Aan de ene kant denk ik; stop de tijd! Maar aan de andere kant vind ik het ook hartstikke leuk om straks een dreumes te hebben. Vandaag klets ik jullie weer even bij.

verlatingsangst

Lenn heeft sinds een paar weken geleden last van verlatingsangst, en hij is soms ook een beetje eenkennig. Mensen die hij niet kent vindt hij over het algemeen niet zo leuk, en hij vindt het totaal niet leuk als ik wegga. Als ik even naar de w.c. loop begint hij al te jengelen, en meestal komt hij dan achter mee aan. Alleen naar de w.c. gaan was er al niet meer bij, want Nomi gaat altijd mee, maar nu volgen 2 kindjes me telkens.

Slapen was daardoor ook weer even een probleem (dat gaat eigenlijk nooit langer dan een week goed, dus toen hij weer door ging slapen had ik al wel verwacht dat er wel weer iets anders zou komen). Gelukkig duurde het deze keer niet lang. Een paar avonden wilde hij niet gaan slapen, en daarna opeens wel weer. Overdag was slapen trouwens nooit een probleem, heel gek.

Lichamelijk

Dat Lenn sneller is dan Nomi had ik al snel door, maar ik had nog niet verwacht dat hij de trap al op zou klimmen. Het traphekje was dicht, maar het lukt Nomi sinds kort om hem open te maken. Nomi klom de trap op en Lenn ging er achteraan, en voordat ik de kans kreeg om hem te pakken, viel hij achterover van de trap af. Gelukkig was hij niet zo hoog, maar ik schrok me dood! Nomi ook trouwens, zij was erger overstuur dan Lenn.

Verder is Lenn nog steeds druk aan het kruipen en hij trekt zich overal aan op. Hij loopt langs de tafel en soms probeert hij een stapje los te zetten, maar dan valt hij. Ook aan de hand zet hij wat stapjes, hoewel hij vaak al vrij snel bedenkt dat hij het toch fijner vindt om getild te worden.

Eten

Vier maanden lang ging eten hartstikke goed, maar nu opeens niet meer. Lenn zegt bij alles wat ik voor hem neerleg ‘bah’ en hij gooit het op de grond. Hij eet dus vrij weinig, en ik hoop dat het een fase is. Of misschien komt het doordat hij nieuwe tandjes krijgt.. Ik weet het niet. Ik wil er niet te veel aandacht aan besteden, want ik ben bang dat hij dan straks helemaal niet meer wil eten.

Borstvoeding

Ik vertelde het jullie al in dit artikel; het einde van de borstvoedingsperiode komt eraan. Op dit moment heb ik al twee dagen niet gekolfd, en ik denk niet dat het nog nodig is. Ik heb nog wat melk in de vriezer staan en dat laat ik Lenn nog opdrinken, want het is natuurlijk zonde om het weg te gooien.

Bijna jarig

Over een maand vieren we Lenns eerste verjaardag en ik ben al een beetje bezig met de voorbereidingen. We hebben bijvoorbeeld al een leuke slinger in huis, en er ligt ook al een cadeautje klaar. Lenn krijgt van ons een houten autobaan (die ik kocht bij Prénatal). Verder hoop ik dat we zijn verjaardag buiten kunnen vieren, maar dat weet je van tevoren natuurlijk nooit..

Een gedachte over “Lenn is 11 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.