De druk van social media

social media

Toen ik afgelopen weekend mijn telefoon en laptop niet gebruikte begon ik na te denken over waarom ik social media eigenlijk zoveel gebruik. Ik vind het leuk om foto’s van Nomi en Lenn te delen op Instagram, maar het komt niet daardoor dat mijn telefoon heel wat uren per dag aan mijn hand zit vastgeplakt. Een weekend zonder social media gaf zoveel rust, dat ik besloot om er voortaan wat minder mee te gaan doen.

Druk

Even een linkje naar mijn nieuwe artikelen op mijn Facebookpagina’s zetten, even kijken of ik nog reacties heb op andere artikelen.. Oh sh*t, vergeten om mijn artikelen te delen in de Spam je blog Facebookgroep! Nog gauw even doen dan.. Oh en ik heb nog helemaal geen foto op Instagram gezet.. En mijn Instagram Story is ook een beetje saai vandaag.. En wacht, heb ik de laatste tijd wel leuke plaatjes gedeeld op mijn Facebookpagina’s? Nee? Oh even zoeken dan..

En uiteindelijk zit ik de hele avond op mijn telefoon te kijken, in plaats van een lekker Netflix-avondje met Bart. ‘Spannend hè?’, vraagt Bart. ‘Ehh ja’, zeg ik, terwijl ik het afgelopen halfuur niks gezien heb van de serie.

Te veel

Ik weet wel wat het probleem is; ik wil gewoon te veel. Het liefst zet ik iedere dag een artikel op deze blog en op Voormamasdoormamas.nl. Of wat zeg ik, het liefst zet ik zo nu en dan ook een tweede artikel op mijn andere blog zetten. Maar net als bij iedereen zitten er ook in mijn dag maar 24 uren, waarvan ik er ook al best veel kwijt ben aan mijn kinderen. Ik wil namelijk optimaal van ze genieten en zij mogen absoluut niet de dupe worden van wat ik online allemaal wil doen. Dat gaat trouwens prima; als zij aandacht willen, krijgen ze ook aandacht.

Maar als ze slapen, of als ze met zijn tweeën lekker aan het spelen zijn, ben ik heel vaak bezig met social media en mijn blog.

Verslaafd?

Ik dacht, tot vorig weekend, dat ik best wel verslaafd was aan mijn telefoon. Maar toen mijn internet uitstond miste ik hem totaal niet. Terwijl ik van tevoren dacht dat ik flink zou moeten afkicken, vond ik het juist heerlijk.

Minderen

En daarom heb ik besloten om eens flink te gaan minderen. Niemand vindt het erg als er niet iedere dag een artikel op mijn blogs online komt, als er een keer een dag geen nieuwe foto op Instagram staat, of als ik wat minder plaatjes of filmpjes deel op mijn Facebookpagina’s. De enige die zich daar druk om maakt, ben ik. Natuurlijk is het goed voor mijn statistieken als ik veel online zet, maar soms moet ik mijn telefoon ook gewoon even wegleggen.

En dat ga ik voortaan vaker doen. Vooral ’s avonds wil ik dat ding niet meer continu in mijn hand hebben. Ik hoef niet 24/7 online te zijn, want na een weekend zonder internet bestond alles ook gewoon nog.

Hoeveel ik precies ga minderen weet ik nog niet, daar moet ik vanzelf een beetje achter komen. Ik blijf alle social media wel gewoon gebruiken, want ik vind het ook gewoon hartstikke leuk. Maar die druk moet er gewoon een beetje af.

4 gedachten over “De druk van social media

  1. Tamara TS schreef:

    Heel herkenbaar! Ik kan ook veel te veel met mijn telefoon zitten te pielen, zeker als ik nog veel te doen heb. Daarom laat ik mijn telefoon nu regelmatig uit staan als de batterij leeg is. ?

  2. Wendy schreef:

    Ja, herkenbaar! Mijn blog is echt een hobby. Ik werk 3 dagen in de week en heb de kindjes natuurlijk ook maar IK blijf er voor mezelf een druk op zetten om vanalles te moeten doen op social media voor mijn blog. Meestal ben ik het dan op een moment ZO beu dat ik een paar weken gewoon helemaal niks aan mijn blog doe, hahaha. Maar steeds kom ik weer op datzelfde punt uit… die balans is echt zo moeilijk :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.