Lenn is 5 maand

lenn-5-maand

Vandaag is Lenn 5 maand en daarom heb ik weer een nieuwe update geschreven. Het gaat over het algemeen heel goed, maar er zijn ook een paar dingetjes waar ik niet zo heel blij mee ben.

Zal ik maar met het negatieve beginnen? Lenn wil niet in de kinderwagen of buggy. Binnen 5 minuten begint hij te jengelen en pas als ik hem oppak is het goed. Als hij samen met Nomi in de kinderwagen zit vindt hij het een paar minuutjes langer goed (dan zien ze elkaar en hij is nogal onder de indruk van haar), maar hij vindt het echt niet lang leuk. Het maakt niet uit of ik hem in de kinderwagenbak leg, in het zitje, in de maxi-cosi.. Hij vindt het allemaal niks.

Wat hij wel heel fijn vindt is de draagzak, dus daar zit hij regelmatig in. Maar Nomi wil vaak lopen en dan vind ik dat niet handig. Laatst was ze boos gooide ze zichzelf op de grond (jup, peuterpuberteit) en het is niet echt makkelijk om haar van de grond te rapen terwijl ik Lenn in de draagzak heb. Dat is soms dus even lastig en mede daardoor voel ik me soms een beetje aan huis gekluisterd.

lenn-5-maand-2

Verder doet hij het helemaal top. Lenn wil het liefst de hele dag zitten en hij kan los blijven zitten, maar nog niet helemaal op de goede manier. Hij leunt heel erg naar voren, maar als hij los zit is hij helemaal gelukkig.

Een ander heel positief punt is dat hij opeens een stuk minder spuugt, soms zelfs een heel dagdeel niet en dat is echt een heel groot verschil met een tijdje geleden. Ook groeit hij weer goed (hij gaat al richting maat 74) en ik ga er vanuit dat dat met elkaar te maken heeft.

lenn-5-maand-1

Een dingetje waar ik niet laaiend enthousiast over ben is het doorslapen. Of nou ja, het niet doorslapen. Hij wordt de laatste tijd bijna iedere nacht tussen 4 en half 6 wakker. Nou is een nachtvoeding helemaal niet gek op zijn leeftijd, maar ik heb niet het idee dat hij echt honger heeft. Als ik hem voed valt hij daarna wel weer snel in slaap, dus dat doe ik dan. Aan de ene kant vind ik het best gezellig, die momentjes ’s nachts samen. Maar je snapt vast ook wel dat het doorslapen ook best fijn was.

Over het algemeen gaat het dus hartstikke goed. Lenn is heel vrolijk en lacht echt veel, en daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Nog maar een maandje, en dan is hij een half jaar!

6 gedachten over “Lenn is 5 maand

 1. Romy schreef:

  Wat een heerlijke foto’s! Hij klinkt als een heel vrolijk en blij mannetje! Wel balen van het doorslapen! Hopelijk is dat een fase en kom je snel weer meer aan je nachtrust toe.

 2. Rory schreef:

  Superlief en leuk ventje! Hij wil heel graag alles meemaken, zien en beleven volgens mij, als ik het zo lees. En graag dicht bij jou zijn. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het soms ingewikkeld kan zijn dat hij niet in de buggy enzo wil. Terwijl dat hem juist ook heel veel laat zien (bloemetjes, buitenwereld, zonnetje, andere kindjes). Succes. Misschien komt het uiteindelijk vanzelf wel? Is dit een fase?

 3. Channah schreef:

  Misschien is het zo wat makkelijker wanneer Lenn op de rug in de draagzak kan, dan heb je aan de voorkant wat meer je handen vrij haha! Jammer dat hij nog niet helemaal doorslaapt, maar het hoort er inderdaad wel een beetje bij, klinkt super stom maar ik mis die momentjes af en toe wel.. Zo’n lief klein lichaampje tegen je aan. Over een tijdje mag ik weer, dan piep ik vast anders haha!

 4. Mariska schreef:

  Als je knoopt met een draagdoek, kan hij ook op je rug (in de ‘ruck’), dat is dan misschien handiger met Nomi? (op de rug met een draagzak kan pas als je kindje zelfstandig van lig naar zit kan). En verder ging het hier vanaf 4 mnd ook slechter met slapen, waarschijnlijk door de zogenaamde ‘4 month sleep regression’ – https://sarahockwell-smith.com/2013/08/29/help-my-4-5-month-old-is-sleeping-like-a-newborn-again-aka-as-the-4-5-month-old-babies-from-hell/.
  En moet erbij zeggen dat het hier daarna wel weer iets beter is gegaan, maar mijn zoontje wordt ondertussen gewoon elke 3 uur uur weer wakker voor een slokje… (hij is 15 mnd)….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.