Leuke uitspraken van Elena – deel 4

leuke uitspraken

Inmiddels is Elena 3 jaar en ze gaat steeds beter praten. Ze kan goed duidelijk maken wat ze (niet) wil en ze zegt regelmatig grappige dingen. Daarom deel ik vandaag weer een paar uitspraken van haar.

  • Vlak voordat we gingen eten vroeg ik ‘Heb je zin in pizza?’. Elena’s reactie was ‘Nee dank je, ikke toetje!’
  • Soms kan ze nog niet helemaal de goede woorden vinden. Laatst bleek dat ze het woord pleister nog niet kende. Ze kwam naar me toe en ze zei ‘Ikke hoofd pijn gedaan. Ikke plakbandje op.’
  • Toen ik laatst tegen Elena zei dat ze een grote meid was, was ze het niet met me eens. ‘Ik ben niet grote meid. Ik ben baby meid!’. 
  • Onderweg naar school begon het te regenen. Elena wist wel waar dat door kwam: ‘Vogels maken de regen!’, zei ze. Nomi en Lenn probeerden haar uit te leggen dat de regen uit de wolken kwam, maar daar wilde Elena niks over horen.
  • Nomi en Lenn hadden allebei een waarom-fase. Elena heeft dat (nog) niet gehad, maar zij heeft nu een ‘Hoe weet jij dat allemaal?’ fase. Iedere keer als ik antwoord geef op haar vragen, vraagt ze me dat.
  • Ik vroeg haar wat ze wilde hebben voor haar verjaardag en haar antwoord was ‘Cadeautjes!’. Tja, geen verkeerd antwoord op zich.
  • ‘Kijk mama, mand in de boom!’ zei ze toen ze een vogelnest in een boom zag.
  • Ik was samen met Elena oude foto’s aan het kijken. Toen Elena een babyfoto van zichzelf zag, zei ze ‘Toen is Nena een baby geworden!’
  • Elena had laatst waterpokken en toen ze een puistje op mijn gezicht zag, zei ze ‘Mama, jij hebt ook een waterpok!’
  • We reden naar de supermarkt en we zagen een opblaasooievaar. Elena was er helemaal van onder de indruk en ze riep ‘Kijk! Een ballon eend!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.