Meer bewegen; hoe pak ik dat aan

meer bewegen

Eén van mijn goede voornemens voor dit jaar is om meer te bewegen. Met als doel om slanker te worden. Maar eigenlijk ben ik totaal niet sportief, en ik merk nu dat ik het best lastig vind om meer te bewegen. Dus; tijd voor een plan de campagne!

Sportschool

Ik ben al een tijdje lid geworden van de sportschool. De eerste tijd was ik vrij fanatiek aan het sporten, maar na een tijdje werd ik er toch wat lakser in. In december was het helemaal drama; toen ben ik maar 2 keer gaan sporten. Vanaf nu moet 2 keer per week sporten echt het minimum worden. En dat lijkt me best haalbaar.

Thuis sporten

Ook thuis kan ik best wat meer bewegen. Mijn buik is op dit moment echt de plek waar het meest aan moet veranderen. Na de zwangerschap van Lenn is mijn buik echt slap en ik ben er niet zo tevreden over. Thuis ga ik meer buikspieroefeningen doen, en ik blijf doorgaan met de hoelahoepchallenge. Hopelijk krijg ik mijn buik op die manier een beetje strakker, en krimpt dat zwembandje om mijn buik.

Lopen

’s Zomers loop ik vrij veel, maar de rest van het jaar bijna nooit. Een tijdje geleden liep ik ’s avonds vaak een stukje, maar nu het vroeg donker is doe ik dat niet meer. In het donker langs een drukke weg lopen vind ik namelijk niet zo’n strak plan. Dat wil ik weer gaan doen als het ’s avonds langer licht is. En in de tussentijd wil ik overdag wat vaker wandelen met de kinderen. Lopend naar de supermarkt, een ander speeltuintje opzoeken, of gewoon een stukje wandelen.

Fietsen

En het laatste voornemen is om te gaan fietsen. Voordat ik kinderen had, fietste ik best veel. Ik ging op de fiets boodschappen doen, op de fiets naar de stad, et cetera. Maar ik kan me niet meer herinneren wanneer de laatste keer is dat ik heb gefietst. Ik moet zeggen dat ik het ook best eng vind om met twee kinderen te fietsen. Daar moet ik echt wat aan gaan doen, dus binnenkort moet mijn fiets maar eens onder het stof vandaan getoverd worden. Nou zou ik het liefst voor een nieuwe fiets gaan, zoals de e-bikes van Matrabike. Maar elektrische fietsen zijn natuurlijk niet goedkoop, dus ik hou het maar even bij mijn oude fiets.

Hoeveel beweeg jij?

7 gedachten over “Meer bewegen; hoe pak ik dat aan

 1. Fleur schreef:

  Ik ga sinds een half jaar 2x per week sporten. Het helpt dat deze sportschool heel klein is en letterlijk bij mij om de hoek zit. Ik doe het samen met een vriendin. Meestal ontvang ik ’s ochtends al een Appje van de sportcoach met wie er allemaal gaan komen. Door haar enthousiasme roep ik dan ja en dan er dan niet meer onderuit. Werkt dus heel goed 😉

 2. Linda schreef:

  Oh, succes! Ik bewonder je doorzettingsvermogen. Ik houd zelf helemaal niet van sporten, haha. Een sportschool is niks voor mij. Ik herken mezelf ook wel in je wandelen en fietsen. Wij wonen in het buitengebied aan een drukke weg, dus zomaar een stukje wandelen met de jongens is er niet bij. Ik heb me wel voorgenomen om meer met de (elektrische) bakfiets op pad te gaan en als ik in Amsterdam werk, moet ik van mezelf de route wandelend afleggen. Alle beetjes helpen, nietwaar 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Ode aan alle moedersMy Profile

 3. Jouvence schreef:

  Zelf dans ik 2 avonden per week een aantal uur (soms zelfs 3 dagen), daarnaast probeer ik thuis buikspieroefeningen etc. te doen. Hoelahoops heb ik hier ook staan (weight hoops), misschien ook maar weer eens erbij pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.