Merry Half Christmas!

half christmas

Hebben jullie de kerstboom al staan? Nee? Haal hem dan snel van zolder, want het is bijna Half Christmas! En door het mooie weer hebben wij besloten om de kerstversiering dit jaar buiten te zetten in plaats van binnen. Het speelhuisje in de tuin is nu helemaal in de kerstsfeer! Gezellig, toch?

Half Christmas

25 juni is het zover; Half Christmas. 24 juni kun je alvast Half Christmas Eve vieren en natuurlijk is er de 26ste nog Tweede Half Christmas. Drie dagen vol met gezelligheid, familie en lekker eten. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

half christmas

Nomi vroeg laatst nog wanneer we nou eindelijk de kerstversiering eens van zolder zouden halen. ‘Want mam, het is nu al bijna Half Christmas hoor!’. En gelijk had ze. We waren dit jaar inderdaad een beetje laat met het naar beneden halen van de kerstspullen. Maar beter laat dan nooit, toch?

Samen met Nomi en Lenn zette ik de kerstspulletjes neer en dat was natuurlijk een groot succes. Verder knutselden we kersthoedjes en we keken een gezellige kerstfilm. De buren keken me een beetje raar aan toen ik de voortuin versierde met lichtjes, volgens mij zijn ze Half Christmas vergeten.

Wat gaan we deze Half Christmas doen?

De 24ste heb ik eerst nog een tienminutengesprek op Nomi’s school, wat ik eigenlijk een beetje gek vind op de dag van Half Christmas Eve. Ik dacht namelijk dat de kinderen die dag wel vrij zouden zijn, maar blijkbaar toch niet. ’s Avonds eten we traditioneel pannenkoeken, zoals iedere Half Christmas Eve.

De 25ste gaan we lekker eten met de familie. Nomi heeft al een leuk feestjurkje klaargelegd. Nu snap ik eindelijk waarom kerstjurken vaak mouwloos zijn; zo kun je ze met Half Christmas én met kerst aan. ’s Winters doe je er dan een vestje of een jasje overheen en zo heb je voor beide feestdagen een outfit.Handig!

Tweede Half Christmas gaan we gourmetten. Als er niet te veel sneeuw ligt, gaan we dat gezellig in ons hutje buiten doen.

Kerstkaarten maken

Zoals ieder jaar, ontwerpen we rond Half Christmas alvast onze kerstkaarten. Je weet wel, voor kerst in de winter. En in de winter ontwerpen we dan weer onze Half Christmas kaarten!

kerst kaart zomer

Dit is hem geworden! Nomi en Lenn helemaal in de kerstsfeer, en Elena met een kerststicker op haar hoofd. Want dat kan allemaal, als je je kerstkaart ontwerpt bij Kaartje2go. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende kerstkaarten en je kunt de kaart helemaal naar je eigen smaak bewerken. Je kunt foto’s toevoegen, tekst toevoegen, stickers (zoals de kerstmuts op Elena’s hoofd) plakken, et cetera. Hij is leuk geworden, toch?

Fijne Half Christmas allemaal! Hoe gaan jullie het dit jaar vieren?

10 gedachten over “Merry Half Christmas!

 1. Lodi schreef:

  haha, nou niet! 🙂 de enige kerst die ik vierde in de zomer was in Australië en ik vond er niks aan. Er was geen sfeer, alles was licht, niks gezellig kaarsjes aan en bij de open haard zitten , ik laat half kerst maar aan me voorbij gaan. Al snap ik nu ook de korte mouwen jurken eindelijk! 😉

 2. Wanda schreef:

  Geweldig, half Christmas, hoe kom je erbij? Ik vind kerst een gezellige tijd, maar van mij mag het echt nog wel even duren voor het zover is. Eerst lekker de zomer en nee, dan denk ik nog totaal niet aan kerst.

 3. Jeannet schreef:

  Wat goeoeoeoed dit! Superleuk! Ik ga er volgend jaar aan denken, nu is het te kort dag, haha.
  Mijn broer heeft een keer zijn 33 1/3e verjaardag gevierd, vond ik ook een leuke. Niet te veel halve kerstkransjes eten, he, volgende week! gr. Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.