Mijn tatoeage

tattoo diamant

Ik wilde al een hele tijd een tatoeage, maar wel eentje met een betekenis. In 2015 besloot ik dat ik een diamantje wilde, als symbool voor mijn liefde voor Nomi. Maar op dat moment wilde ik graag een tweede kindje en daarom twijfelde ik of ik niet moest wachten, zodat het diamantje voor beide kindjes zou staan. Net toen ik eigenlijk niet meer wilde wachten bleek ik zwanger te zijn, en tijdens je zwangerschap is het niet verstandig om een tatoeage te laten zetten.

Naar de tattooshop

Op dat moment had ik dus weinig keuze; ik moest wel wachten en uiteindelijk ben ik daar heel blij mee. Toen Lenn een paar weken oud was maakte ik samen met mijn zusje een afspraak om naar een tatoeëerder te gaan. Ze had eigenlijk vakantie, maar we mochten toch langskomen. We dachten dat we alleen een ontwerp zouden maken, maar ze had op dat moment tijd om ze meteen te zetten. Dat hadden we niet verwacht, maar omdat we allebei precies wisten wat we wilden hebben we het meteen maar gedaan.

Tatoeage op mijn pols

Mijn zusje ging eerst, zij liet het woord imagine op haar onderarm tatoeëren. Daarna was ik aan de beurt. De tatoeëerder vertelde me dat je pols best een gevoelige plek is, maar ik vond het qua pijn heel erg meevallen. Het voelt een beetje als epileren. Al heel snel stond de tattoo op mijn pols en ik was blij als een kind.

tatoeage diamant

Waarom een diamantje als tattoo

De reden dat ik voor een diamantje heb gekozen is omdat diamanten onverwoestbaar zijn, net als de liefde voor mijn kinderen. In India staat een diamant voor oneindigheid, wat ook weer mooi past bij mijn liefde voor Nomi en Lenn.

Ze zeggen dat tatoeages verslavend zijn en dat geloof ik wel. Ik ben best wel geneigd om er nog eentje te laten zetten, maar dat wil ik niet te impulsief gaan doen. Ik zit nu te denken over iets met pijltjes en daar ga ik nog even verder over nadenken, en pas als ik een tijdje zeker weet dat ik het wil laat ik weer een tattoo zetten.

Heb jij tatoeages?

9 gedachten over “Mijn tatoeage

 1. Jodi - liefthuis schreef:

  Kijk zo heeft je dilemma zich vanzelf opgelost. Ik snap je wel hoor, heb voor onze spruit een tatoeage laten zetten, wel een die de liefde coor al mijn eventuele kinderen aan zou kunnen geven. Misschien dat ik er ooit nog een wil speciaal voor mijn eventuele andere kinderen maar dat denk ik niet

 2. Tamara TS schreef:

  Ik vind zo’n kleine tattoo wel heel leuk! Je hebt hem ook op een goede plek laten zetten, dat staat heel mooi. Zelf heb ik op een kusje op mijn sleutelbeen na alleen maar grote tattoos en zijn sommige projecten nog in volle gang. Sommige zijn al aan elkaar verbonden en nu dus eigenlijk 1 tattoo. Ik begon ooit met 1 tattoo die ik cadeau kreeg voor mijn eindexamen. Over het algemeen vind ik niet dat het zeer doet (op onderrug na), maar als je een uurtje of 3 in de stoel zit, dan begint het wel wat te irriteren.

 3. Gerdi schreef:

  Wat een super mooie subtiele tatoeage! Zelf ben ik ook al eeuwen aan het twijfelen of ik er één zou laten zetten.. We zullen zijn of ik ooit de knoop door ga hakken.

 4. Claudia Diependaal schreef:

  Ja ik heb er 2. Een bedelarmband, de bedels zijn de 1e letters van mijn kinderen. En een infinity teken op mijn onderbeen met STRENGHT oneindige kracht dus. Dat kun je wel gebruiken van die kracht als je Secundaire Progressieve MS hebt ?

 5. Paola schreef:

  Ik heb er nog geen een, maar wil graag Selena haar naam op mijn pols hebben! Binnenkort maar eens een afspraak voor maken! Tijden de bv periode wou degene waar ik hem wil laten het niet doen omdat er inkt in je bloed kan komen!

 6. Kelly schreef:

  Mooie betekenis zeg! Zo had ik nog nooit naar een diamant gekeken. Zelf heb ik een paar jaar geleden een tattoo laten zetten in Thailand. Ik heb gekozen voor een barcode, dat had ik ooit in de serie Dark Angel gezien en vond dat zo vet, en de cijfers van de barcode vormen het woord Cagliari als je ze naar letters ‘ontcijfert’. Cagliari is de stad op Sardinië/Italië waar ik ben geboren en 8 jaar heb gewoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.