Nomi is 20 maand

Nomi 20 maand

Afgelopen zondag was Nomi precies 20 maand oud. Het grootste verschil met de vorige update is toch wel het lopen. Ongeveer 2 weken geleden begon ze echt los te lopen en ze heeft de smaak nu helemaal te pakken. Ik had verwacht dat het kruipen langzaam over zou gaan in lopen, maar ze kruipt helemaal niet meer.

En ze vindt het lopen hartstikke leuk. Overal waar ze is wil ze lopen en het liefst zit ze helemaal niet meer in de buggy of kinderwagen. Gelukkig wil ze mijn hand nog wel vasthouden als we buiten lopen, maar ik ben benieuwd hoe lang ze dat nog blijft doen.. Ik moet trouwens wel even wennen aan het lopen. Laatst was ik haar een jasje aan het passen in de Hema en eerst bleef ze dan gewoon staan, maar nu ging ze er vrij snel vandoor. Maar eigenlijk vind ik dat ook wel heel leuk.

Qua praten blijft het hard gaan. We kunnen steeds beter communiceren en ze geeft echt goed antwoord op vragen. Ze geeft bijvoorbeeld duidelijk aan of ze een boterham, cracker of beschuit wil eten, ze vertelt het wanneer ze wil slapen, ze kan het duidelijk maken als ze ergens pijn heeft, et cetera. Allemaal hele fijne ontwikkelingen trouwens.

Nomi is op dit moment echt een mamakindje. Ik weet niet of het gewoon een fase is of dat het door mijn zwangerschap komt, maar het liefst zit ze de hele dag aan mij vastgeplakt. Als ik er niet ben is het trouwens prima, maar als ze me ziet wil ze bij me zijn. Aan de ene kant vind ik het heel schattig, aan de andere kant zou ik het niet erg vinden als ze zo nu en dan ook even bij iemand anders wil zitten. Maar dat zal vanzelf wel weer komen.

5 gedachten over “Nomi is 20 maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.