Nomi’s eerste blogje

nomi's

Tijdens Lenns middagslaapje ben ik vaak even aan het bloggen. Soms gaat Nomi ook even naar bed, maar ze blijft ook regelmatig beneden. Ze weet dat ik dan even aan het werk ben en dat vindt ze prima. Zij gaat dan vaak even knutselen of tv kijken. De laatste tijd wil ze steeds meer weten over wat dat bloggen nou precies is. Toen ik het aan haar uitlegde, vroeg ze of ze ook een keertje mocht bloggen. Zij vertelde wat ik moest typen, en dat leverde dit blogje op.

Door Nomi:

Maar mama, wat moet ik dan vertellen?

Vertel maar eens wie jij bent

Ik ben Nomi en ik ben 3. En ik ga al naar de kleine school. Mijn broertje heet Lenn en hij is 1. Lenn is nog klein. Ik ben al groter dan Lenn. In november mag ik naar de basisschool. Daar ging ik even kijken en gymmen. Toen mocht ik een spekje. Ik mocht ook een cadeautje kiezen en ik heb gummen gekozen.

Ik zit ook op de gym. Dan gaat mama weg en blijf ik alleen. Dat kan ik al heel goed. Bij gym ga ik spelen. En gymmen. Dan ga ik rennen en springen en klimmen. Ik durf alles nog niet zo goed. Op het klimrek vind ik eng. Maar juf gaat mij wel helpen.

Wat vind je leuk om te doen?

Naar de kinderboerderij gaan. Daar ga ik altijd spelen. De kinderboerderij met het springkussen vind ik niet zo leuk. Daar was het heel koud. De gewone kinderboerderij vind ik wel heel leuk. Die is heel dichtbij. Ik vind het bij oma ook heel leuk. Mama, ik mis oma. Mag ik naar oma toe?

Ik vind knutselen ook heel leuk. Schrijven en verven en knippen en plakken met lijm. Ik heb heel veel lijm. Op school ook. Daar wil ik ook altijd lijmen. Maar dan mag dat soms niet. Dan vind ik juf niet zo lief hoor!

Ik speel ook met de kroontjes. Dan ben ik een prinsesje. En ik heb een Elsa jurk. Mag ik die nu aan mama? Dan ben ik Elsa! Elsa is ook een prinsesje toch? Ik vind Elsa heel leuk!

Wat wil je later worden?

Mama. Dan word ik mama. Dan wil ik 1, 2, 3, 4, 5 baby’s. Maar dat past dan niet in de auto hè? Dan moeten we een héle grote auto kopen. Anders passen de baby’s er niet in. Mag ik dan ook sporten als ik zo groot ben als jij?

Meer had Nomi deze keer niet te vertellen. Maar misschien komt er over een tijdje wel weer een blogje van haar online!

8 gedachten over “Nomi’s eerste blogje

  1. Inge schreef:

    Aaaach wat is dit LIEF! Superleuk ook om later weer terug te lezen! Helemaal geweldig dit idee. Ik ben benieuwd naar meer van Nomi! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.