NOMI’S TWEEDE MAAND

Je hoort moeders vaak zeggen dat de tijd zo snel gaat. Aan de ene kant is dat ook wel zo, maar aan de andere kant lijkt het al eeuwen geleden dat Nomi werd geboren. En dat is nog maar twee maand geleden! Ze hoort al zo bij ons, dat ik me niet kan voorstellen dat nog maar twee maanden oud is. In haar tweede maand heeft ze zich flink ontwikkeld, en daar heb ik een overzichtje van gemaakt.

Toen Nomi bijna 5 weken was, rolde ze zich voor het eerst om. Nogal vroeg, maar ze doet er ook heel erg haar best voor, omdat ze het niet leuk vindt om op haar buik te liggen.

Normaal gesproken is Nomi absoluut geen huilbaby, maar toen ze 5 weken oud was, begon ze opeens veel meer te huilen. Zou het een sprongetje zijn geweest? Misschien wel, maar dan heeft het wel heel lang geduurd, zo’n 2 en een halve week. Of ze is na het 5 weken sprongetje meteen in het 8 weken sprongetje beland, dat zou ook kunnen.

Soms was ze echt ontroostbaar en lag ze continu met haar handjes te slaan. Ik probeerde haar nog maar een keer in te bakeren, maar dan gaat ze nog harder huilen. En dat doet ze net zo lang, totdat ze haar handjes weer vrij heeft. Dat inbakeren is voor haar dus geen succes.

Ook hebben we haar een speentje gegeven. Even vond ze het heel fijn, het leek alsof ze toch een sterke zuigbehoefte had. Maar inmiddels is ze er niet meer zo’n fan van. Ik probeer het nog wel eens, maar ze spuugt hem meteen weer uit.

Wat wel een succes is, is de slaapzak. Hij is eigenlijk nog te groot, maar in de slaapzak is ze veel rustiger. Sinds we de slaapzak gebruiken, slaapt ze trouwens meestal ook door. En daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Een minder leuk dingetje deze maand, waren haar eerste vaccinaties. De prikjes op zich vielen wel mee, maar daarna heeft ze er wel even last van gehad. Ze had net geen koorts, maar ze was heel hard aan het huilen en ze was nauwelijks te troosten. Gelukkig voelde ze zich na een paar uur al wat beter.

Nomi’s eerste lachje zag ik toen ze 2 en een halve week oud was. De eerste tijd lachte ze nog niet vaak en het waren alleen maar kleine lachjes, maar sinds ze 7 weken is, lacht ze echt breed. Vooral als er tegen haar gepraat wordt, gaat ze lachen. Ook maakt ze heel veel verschillende geluidjes, ze praat al bijna terug 😉

Gerelateerde artikelen:
– Plog: Nomi’s eerste prikjes
– Wel of geen speentje?
– Is dit nou een sprongetje?
– Nomi’s eerste maand

13 gedachten over “NOMI’S TWEEDE MAAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.