Lenn is 8 maanden!

8 maanden

Vandaag is Lenn 8 maanden en daarom heb ik weer een update geschreven. Ik praat jullie bij over het eten en drinken, spelen, zijn eerste ‘woordje’, en meer.

Wat een vrolijk kind!

Dat hoor ik echt zó vaak! Het valt iedereen op hoe vrolijk en blij Lenn is. En dat is ook zo. Hij lacht ontzettend veel, ik hoef zijn naam maar te noemen of hij begint al te lachen. Hij is het grootste deel van de dag hartstikke tevreden en hij moppert eigenlijk alleen als hij moe is.

Eten en drinken

Ik schreef laatst al een update over het eten a la Rapley en dat gaat echt goed. Hij vindt het heel leuk om zelf te eten en hij moet niet zoveel hebben van lepels. Ik wilde hem laatst met een lepel mijn smoothie laten proeven, maar hij wilde liever met de lepel spelen. Rapley past dus wel echt goed bij hem.

Ook over het drinken heb ik jullie laatst al wat verteld, de borstvoeding loopt niet meer zo lekker. Gelukkig vindt Lenn het ook helemaal niet erg om uit en flesje te drinken. Toen hij voor het eerst kunstvoeding kreeg had hij meteen door dat het andere melk was, maar hij vindt het hartstikke lekker.

Spelen

Lenn speelt steeds meer en hij vindt alles leuk. Hij vermaakt zich nog steeds goed in de box, maar hij tijgert ook graag over de grond. Het liefst zit hij, maar als hij te enthousiast aan het spelen is valt hij nog wel eens om. Maar dat vindt mijn blije ei ook niet erg, dan speelt hij gewoon liggend verder. Ook in de kinderwagen of in de buggy zit hij nu vaak lekker te spelen, terwijl hij daar een tijdje geleden helemaal niet in wilde.

mama

Nieuw is het woordje ‘mama’. Of nou ja woordje.. Ik geloof niet echt dat hij het bewust zegt. Hij zegt het wel alleen tegen mij, en hij zegt het vaak als er iets is. Laatst liepen we in een winkel en hij zat in de buggy, dus hij zag me niet. Het leek alsof hij zich opeens realiseerde dat hij me niet zag en hij begon te huilen en ‘mama’ te roepen. Dat viel iemand anders in de winkel ook op, dus toen wist ik dat ik het me niet verbeeldde. Hij lijkt me iets te jong om te snappen wat hij zegt, maar ik vind het wel heel schattig.

Lichamelijk

Lenns lichamelijke ontwikkeling lijkt even op een laag pitje te staan, misschien is hij te druk met andere dingen. Kruipen probeert hij soms wel, maar hij komt nog niet vooruit. Lichamelijk is er dus afgelopen maand eigenlijk niet zoveel veranderd. Behalve dan dat hij weer een paar honderd gram gegroeid is, dat blijft goed gaan haha!

Hartruisje

Op de dag dat dit artikel online komt, moeten we weer naar het ziekenhuis voor het hartruisje. Bij de 6 maanden controle op het consultatiebureau was het ruisje nog te horen, dus ik heb het vermoeden dat hij nog steeds wel aanwezig is. Vandaag hebben we een afspraak bij de kinderarts en we zullen eens zien wat hij erover zegt. Ik houd jullie op de hoogte!

2 gedachten over “Lenn is 8 maanden!

  1. Channah schreef:

    Wat gaat het snel, niet normaal! Ik weet nog wel dat ik je toen in de Primark zag met een dikke buik, en nu is hij al weer 8 maanden.. Ik hoop dat alles goed was bij de kinderarts, toch altijd spannend dat soort afspraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.