Nu al nesteldrang?

Sommige mensen denken dat ik compleet koopverslaafd ben, maar eigenlijk valt dat best mee. Oké, ik vind het heel leuk om te shoppen, maar normaal gesproken is het echt niet zo dat ik altijd met tassen vol thuiskom. Maar de laatste tijd wel, en ik geef de nesteldrang de schuld.

Ik kan me echt uren vermaken met het zoeken naar leuke babykleertjes. Online, maar zeker ook in winkels. Ik ken zo ongeveer alle collecties inmiddels en mijn buikbaby heeft al best veel kleertjes. Laatst kreeg ik opeens de behoefte om qua kleertjes alles vast in huis te halen, omdat ik straks nog druk word met ons nieuwe huis.

En dat deed ik dus. Ik maakte een lijstje met wat ik nog nodig had en ik ging de stad in. Dan zul je natuurlijk net zien dat je niet kunt vinden wat je zoekt, dus de volgende dag ging ik weer. ’s Avonds bedacht ik dat een zonnehoedje ook geen overbodige luxe is voor een zomerbaby, dus dat was een goed excuus om weer even naar de Hema te gaan.

Inmiddels heb ik zo ongeveer alles (qua kleertjes dan) in huis voor de baby. Ik moet Nom’s kleertjes nog even doorkijken, want volgens mij zitten daar nog wat unisex kleertjes tussen en die hang ik ook in de kast. Maar Nomi’s oude kleertjes staan al in het nieuwe huis, dus het duurt nog even voordat ik daarmee bezig kan.

Daarnaast kreeg ik ook opeens de behoefte om voor Nomi lente- en zomerkleding te halen. Ze had al wel een paar t-shirtjes, maar nog weinig voor als het echt warm is. En ik weet niet of ik straks als ik hoogzwanger ben nog zin heb om voor haar te gaan shoppen, dus ook dat besloot ik nu te doen.

Deze week ben ik even naar Prénatal geweest, want op zo ongeveer alles wat we nog nodig hadden, zit nu korting. Ik kocht basic dingetjes als beddengoed, speentjes, een aankleedkussenhoes, et cetera.

En ik vind het eigenlijk wel heel fijn dat ik nu zo ongeveer alles in huis heb. Dan hoef ik daar straks niet meer mee bezig te zijn en kan ik me richten op ons huis.

Wanneer begon bij jou de nesteldrang?

7 gedachten over “Nu al nesteldrang?

 1. Leonie van Mil schreef:

  Heel verstandig op vroeg te beginnen. Straks heb je er geen tijd of puf meer voor. Mijn nesteldrang is eigenlijk wel mee gevallen. Ik denk wel dat het op zjn ergst was, rond de 33 weken. Toen wilde ik alles op orde hebben voor het geval de baby het in zijn bolletje haalde om wat eerder te komen. Maar ik ben nu zo ver dat ik niet veel meer zelf kan doen. Nu ben ik blij dat de belangrijkste dingen geregeld zijn. De kleine kan komen, dan komt de rest vanzelf wel.

 2. MetMirjam schreef:

  Je kan het maar vast in huis hebben, toch?! Mijn nesteldrang was er al bijna direct! Echt niet normaal.. Nog voordat ik 3 maanden zwanger was had ik al hele lijsten gemaak van wat er allemaal moest gebeuren en wat ik moest kopen.. Haha

 3. Liess schreef:

  Hier duurde t best lang voordat de kamer klaar was, we hebben 2 maanden de zolder verbouwt voor dochter, dus had al die babyspullen opgeslagen staan bij schoonouders en de rest in tasjes. Overal tasjes.
  ik werd er helemaal gek van. Tasjes met dekens, tasjes met kleren, tasjes met alles.
  Toen de babykamer eenmaal klaar was kreeg ik zoveel klachten dat ik eigenlijk weinig kon doen.

  Nu heb ik wel nesteldrang als in poetsen en dat soort dingen maar aangezien ik amper kan lopen, nestel ik me alleen op de bank 🙁

 4. Nathalie schreef:

  Bij mij begon de nesteldrang ook veel te vroeg… de eerste keer viel dat nog wel mee, maar de tweede keer erg vroeg. Ik denk dat het te maken had met het feit dat ik wist dat ik ziek kon worden en dan (net als de keer ervoor) niet alles zelf kon regelen en kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.