Zwanger: week 16

16 weken zwanger

Ik vroeg jullie laatst hoe vaak jullie graag zwangerschapsupdates zien verschijnen op mijn blog en een aantal van jullie wilden dat graag iedere week lezen. Zelf vind ik het heel leuk om te schrijven over mijn zwangerschap, dus why not? Nou weet ik niet of ik echt iedere week een update online ga zetten, want ik moet natuurlijk wel wat te vertellen hebben.

16 weken zwanger

Het absolute hoogtepunt van deze week was gisteren, toen ik voor het eerst echte schopjes voelde. Ik voelde al een tijdje wat kriebels in mijn buik, maar schopjes had ik nog niet gevoeld. Tot gisteren. Ik zat op de bank en ik voelde opeens 2 schopjes. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik daar helemaal blij van werd.

Verder begin ik echt verslaafd te raken aan het kijken naar babykleertjes. Ik probeer me nog in te houden, maar dat is best lastig.. Alles is zo leuk en vaak kan ik dingen gewoon echt niet laten liggen. Laatst zei ik nog tegen Bart dat ik dacht dat we al wel genoeg hydrofiele luiers hadden, want voor Nomi gebruik ik er niet meer zo heel veel meer. Maar toen ik bij de Action deze leuke exemplaren zag liggen, moesten ze toch echt mee naar huis.

action

Ik moet wel echt op gaan letten met dingen als tillen bukken. Dinsdag ben ik een hele tijd bezig geweest met het uitzoeken van Nomi’s kleertjes en daarna had ik behoorlijke bekkenpijn. ’s Nachts werd ik er een paar keer wakker van en ik denk dat ik dat toch maar eens moet aankaarten bij mijn verloskundige..

16 weken zwanger buik

Dan nog even een vergelijkingsfoto. Op de foto links was ik 16 weken zwanger van Nomi (als ik die foto zie krijg ik trouwens heel veel zin in de zomer) en die hand accentueert mijn buik wel, maar toch zie ik een duidelijk verschil. Ik heb het idee dat mijn buik ook een stuk ronder is. Hopelijk beginnen deze vergelijkingsfoto’s jullie nog niet te vervelen, want ik vind het zelf heel leuk om te zien haha.

13 gedachten over “Zwanger: week 16

 1. cemile schreef:

  Als ik jou vergelijk met mijn eigen zwangerschap, serieus, ik had met 16 weken echt niks te zien prachtige buik heb je meid 😀 zelfs nu met 27 weken is de mijne nog goed te verbergen maar goed :p

 2. Elisabeth schreef:

  De tweede zie je veel sneller, zeggen ze toch? Is volgens mij echt waar hoor. Je lichaam herkent gewoon heel snel dat je zwwanger bent. Echt superleuke hydrofiele doeken trouwens.

 3. Simone schreef:

  Mooi buikje al zeg! En wat een leuke hydrofiele luiers. Ik moet nodig weer eens naar de Action. Er staan zoveel dingen op mijn verlanglijstje die ik op verschillende blogs voorbij zie komen. Leuk 🙂

 4. Leonie schreef:

  Je ziet er prachtig uit!:) Mijn buik is nu met 14 weken ook niet echt meer te verbergen…Ik vind dat ik behoorlijk snel al groei..
  Wat super dat je al schopjes kan voelen zeg! Is dat ook omdat dit je 2e zwangerschap is, dat je dat al sneller voelt?

  Ik kan niet wachten totdat het zover bij mij is!

 5. Nicky schreef:

  Kom maar op met die zomer! (ik had exact dezelfde gedachte bij het zien van de foto als jou); wat zie je het al enorm goed! Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden naar het einde van je zwangerschap toe. En de kg’s, vallen die wat mee?

 6. Mirella schreef:

  Juist leuk die vergelijkingsfoto’s! Hoop ze ooit zelf te kunnen maken dus heel nieuwsgierig haha.

  Ooo de eerste schopjes! Zo fijn is dat! Heel speciaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.