NYC SMOOTH SKIN MOUSSE FOUNDATION

Ik ben al jaren op zoek naar naar de perfecte foundation en ik besloot eens een keer iets anders te proberen, namelijk een mousse foundation. Volgens NYC zorgt deze mousse ervoor dat je huid er tot 9 uur lang mooi en egaal uit blijft zien. Ik had nog weinig ervaring met mousse foundations, dus ik was erg benieuwd.

Ik koos voor de lichtste kleur, de 701 Natural beige. Een te donkere kleur kan je gezicht oranje laten lijken, dus daarom kies ik meestal voor de lichtste kleur.
Je ziet meteen dat het een heel ander soort foundation is dan ‘gewone’ foundations. Zo’n potje is niet zo hygiënisch, maar met een mousse kan het niet anders. 
Op mijn hand ziet het er al goed uit. De mousse is heel luchtig en voelt een beetje droog, poederig aan. De structuur is dus echt heel anders dan een gewone foundation. 
Mijn huid is op dit moment echt slecht. Ik heb veel puistjes en rode plekjes. Niet leuk dus, maar wel een goed moment om een foundation te testen. 
De foundation zorgt ervoor dat mijn huid er echt veel beter uitziet. De rode plekjes zijn weg en ook de oneffenheden vallen veel minder op. Daarnaast voelt het ook heel fijn aan op mijn huid. Je moet wel oppassen met de hoeveelheid die je gebruikt, want met deze foundation krijg je al snel een pancake effect. De foundation zorgt er in eerste instantie voor dat mijn huid er mooi mat uitziet en de eerste uren blijft dit zo. Na een uur of vier begin ik toch wel te glimmen. Als je huid niet zo vet is, denk ik dat je huid wel de hele dag mat blijft, maar mijn huid is echt heel vet. Als ik bepaalde foundations gebruik, glim ik na een uur alweer, dus wat dat betreft is dit een prima foundation. Toch blijf ik zoeken naar een foundation die ervoor zorgt dat mijn huid nog wat langer mat blijft. 
Pluspunten:
– Mooie dekking
– Goedkoop
– Voelt fijn op mijn huid
– De eerste uren heb je een mooi effect, als je geen vette huid hebt, waarschijnlijk langer
Minpunten:
– Kan zorgen voor een pancake effect
– Een vette huid blijft niet de hele dag mat
– Het potje is niet zo hygiënisch
Deze foundation is onder andere te koop bij Kruidvat voor € 4,29.

18 gedachten over “NYC SMOOTH SKIN MOUSSE FOUNDATION

  1. Bertine schreef:

    ik heb ook ooit een mousse foundation gehad, eigenlijk wel fijn vind ik.. was hem alweer vergeten. misschien dat ik deze ook wel ga halen, dan maar tussendoor bij poederen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.