Nomi is 22 maand

Nomi 22 maand

Eigenlijk reken ik Nomi’s leeftijd niet meer zo in maanden, als iemand vraagt hoe oud ze is zeg ik ‘ze wordt over 2 maand 2’. Maar dat staat een beetje raar in de titel van dit artikel, dus vandaar dat ik voor deze update nog maar even in maanden reken.

Het gaat heel goed met Nomi. Toen Lenn net geboren was, moest ze echt even wennen (daar schreef ik een tijdje geleden een artikel over). Inmiddels is ze helemaal gewend en ze is heel lief voor Lenn. Het eerste wat ze ’s ochtends doet is kijken bij Lenn en ze knuffelt regelmatig met hem. Als we weggaan herinnert ze me er even aan dat Lenn ook mee moet ‘Baby mee!’ en als Lenn in de box ligt, kijkt Nomi regelmatig even bij hem.

nomi 22 maand 1

Nomi is nog steeds heel druk met het leren praten. Ze praat nu veel met 2 woord zinnetjes en ze kent echt veel worden. Ze snapt veel en ze geeft nu ook echt antwoord als ik haar iets vraag. Ook vind ze het heel leuk om te helpen met dingen. Als ik ’s ochtends haar romper uitdoe vraagt ze ‘was?’ en als ik ‘ja’ zeg, loopt ze naar de wasmand en gooit ze haar romper erin. Ook als ze iets op de grond vindt (zoals een pluisje, een kattenhaar, et cetera) loopt ze naar de prullenbak en gooit ze het daarin.

Lopen gaat nu goed en ze wordt steeds sneller, maar ik zie wel verschil met andere kindjes van haar leeftijd. Ze rent bijvoorbeeld nog niet echt en ook klimmen en klauteren is niet haar sterkste punt. Maar dat komt allemaal vanzelf wel, ik maak me er totaal geen zorgen om. Ik moet zeggen dat ik wel blij ben dat ze nu goed loopt, en de rest komt vanzelf wel. Op andere vlakken loopt ze juist voor en ze kan natuurlijk niet overal snel mee zijn.

Ik schreef in de vorige update ook al dat Nomi best wel een mama kindje is. Ze wil heel veel bij me op schoot zitten en als iemand anders vraagt of ze even bij hem of haar komt zitten is het vaak ‘nee mama!’. Aan de andere kant vindt ze het wel heel leuk om dingen met Bart te doen. Ze gaan vaak met zijn tweetjes even naar buiten of een stukje fietsen en daar geniet ze echt van.

nomi 22 maand 2

Het is ook heel leuk om haar te zien spelen. Ze gebruikt haar fantasie veel en ze heeft hele gesprekken met haar poppen en knuffels. Ze speelt vaak in haar keukentje en dan komt ze me regelmatig een kopje thee brengen. Ook dingen als puzzels vindt ze heel leuk, terwijl ze daar een tijdje geleden nog totaal niet naar omkeek.

Nog eventjes, en dan is ze al een peuter!

5 gedachten over “Nomi is 22 maand

  1. Wendy schreef:

    Ja, hier nu ook een peuter in huis! Eentje die overal opklimt… da’s ook geen feest, haha. Noor is helemaal gek op haar baby zusje, zo lief om te zien. En ja, hele gesprekken gaan hier het huis door. Soms moet ik echt goed luisteren naar wat ze zegt, maar ze leert steeds meer woorden kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.