Onze plannen voor deze Sinterklaastijd

sinterklaastijd

Sinterklaas is alweer bijna in Nederland en Nomi en Lenn kunnen niet wachten! Ze kunnen niet wachten totdat het Sinterklaasjournaal begint en ze verkleden zich regelmatig als Sint en Piet. Het is een ontzettend leuke, maar ook best spannende tijd voor ze. En om het zo leuk mogelijk te maken, heb ik me voorgenomen om wat gezellige dingen te gaan doen die met Sinterklaas te maken hebben!

Het Sinterklaasjournaal volgen

Nomi riep laatst heel enthousiast dat het Sinterklaasjournaal al op televisie was. Even later zei ze ‘Oh nee, die mevrouw zegt dat het maandag begint’. Een kleine teleurstelling voor haar, maar ze kijkt er ontzettend naar uit. Ze wil het ’s avonds graag zien en de volgende ochtend kijken ze hetzelfde filmpje weer op school, en ze vindt het helemaal niet erg om het twee keer te zien!

Op tv naar de intocht kijken

Superspannend natuurlijk; de intocht. Zoals jullie vast wel weten, gaat er altijd wel iets mis en dat zal dit jaar vast niet anders zijn. Hartstikke spannend voor de kinderen, en ze kunnen niet wachten!

Naar de intocht in onze woonplaats

De dag daarna komt Sinterklaas met de boot aan in onze woonplaats en uiteraard zijn we daar ook bij aanwezig. Hopelijk blijft het droog, want ik weet zeker dat Nomi en Lenn sowieso willen gaan, al komt het met bakken uit de lucht!

Naar een Sinterklaasfeest

Vervolgens is er hier een Sinterklaasfeest, waar de kinderen kunnen dansen met Sinterklaas en de Pieten. Nomi weet het nog precies van vorig jaar en ze wil er heel graag naartoe. Vorig jaar was dat precies tijdens Lenns middagslaapje en ging ik alleen met Nomi, maar dit jaar wil Lenn ook graag mee.

Pepernoten bakken

Oké, stiekem hebben we dit al twee keer gedaan, maar dit moet natuurlijk ook gebeuren als Sinterklaas in Nederland is. Nomi en Lenn vinden het namelijk heel erg leuk om te doen! Ik ging op zoek naar recepten voor pepernoten en op de pagina over pepernoten van Jumbo vind je heel veel inspiratie!

Verlanglijstjes maken

Nomi en Lenn hebben de speelgoedfolders al doorgekeken, maar we moeten samen nog even een verlanglijstje maken. Als ik ze zelf hun gang laten gaan, vinden ze zo ongeveer alles leuk. Maar samen kunnen we vast leuke verlanglijstjes maken!

Schoen zetten

Ik denk dat ik de kinderen dit jaar weer één keer per week hun schoen laat zetten. Binnenkort ga ik even op zoek naar wat kleine cadeautjes en ik moet nog even goed nadenken over wat Elena gaat krijgen. Tegenover Nomi en Lenn zou het een beetje gek zijn als zij niks krijgt, dus er moet wel iets in haar schoen. Maar ik wil geen onzin kopen, dus ik denk dat ze gewoon wat nuttige cadeautjes zal krijgen. Ze is bijvoorbeeld wel toe aan nieuwe slofjes, en verder moet ik daar nog even over nadenken.

Sinterklaas ontmoeten in de speelgoedwinkel

Sinterklaas komt altijd langs in de speelgoedwinkel in onze woonplaats en daar heeft Nomi hem vorig jaar ontmoet en ze kreeg zelfs een cadeautje! Daar gaan we dit jaar ook zeker weer eventjes naartoe.

Pakjesavond!

En dan sluiten we de Sinterklaastijd af met pakjesavond, wat ongetwijfeld een succes zal worden. We vieren het twee keer, bij mijn schoonouders en bij mijn ouders. De kinderen zullen dus goed verwend worden!

Wat zijn jullie plannen rondom Sinterklaas?

3 gedachten over “Onze plannen voor deze Sinterklaastijd

  1. Nicolenicole schreef:

    Leuke tijd voor kinderen! Ik weet nog goed dat ik als kind het altijd spannend vond om bij sinterklaas te komen. Ik kreeg altijd een briefje in mijn schoen dat ik mijn groente op moest eten haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.