Hiep hiep hoera, Nomi is 5 jaar!

 5 jaar

Hoera, vandaag is Nomi 5 jaar geworden! 5 jaar geleden, om 10.54 uur, werd ze met een keizersnede geboren. Van klein baby’tje van 50 centimeter is ze inmiddels veranderd in een kleuter van zo’n 110 centimeter die vandaag haar vijfde verjaardag viert!

Hoera, vijf jaar!

Nomi keek ontzettend uit naar haar vijfde verjaardag. Ze vroeg regelmatig hoe lang het nog duurde totdat ze jarig was en afgelopen week was ze echt aan het aftellen. Ze kon niet wachten! Laatst zei ze dat ze heel graag vijf jaar wilde zijn, want haar vriendjes en vriendinnetjes zijn ook allemaal vijf. En nu is het dan zo ver!

De afgelopen 5 jaar

Nomi was een hartstikke makkelijke baby. Ze huilde eigenlijk alleen maar als ze honger had en als ze haar speentje kwijt was. Ze was behoorlijk fanatiek op dat speentje, maar het gaf haar zoveel rust.

Als dreumes kwam ze al vrij snel in de peuterpuberteit en poe, dat kon soms best heftig zijn. Ze kreeg een sterke eigen wil en dat is eigenlijk niet meer veranderd. Eigenlijk is ze precies het tegenovergestelde van Lenn. Hij was een moeilijke baby, maar een makkelijke dreumes en peuter. En Nomi is niet extreem moeilijk hoor, maar het is wel een verschil met Lenn.

Sinds Nomi op de basisschool zit, zijn we erachter dat ze hoogsensitief is. Op de peuterspeelzaal was het ook al duidelijk dat ze een heel gevoelig meisje was, maar op de basisschool werd het allemaal nog wat duidelijker. Nou ben ik niet iemand die graag overal stempeltjes opdrukt, maar nu we dit weten, vallen veel dingen toch op zijn plek.

Feestje!

Vandaag vieren we haar verjaardag met familie en binnenkort mag ze haar kinderfeestje geven. Daar heeft ze het al maanden over, sinds ze voor het eerst werd uitgenodigd voor een kinderfeestje van een klasgenootje. Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd en we hebben al wat ideeën qua wat we gaan doen, maar dat moeten we nog even goed uitwerken. Maar dat komt vast goed!

3 gedachten over “Hiep hiep hoera, Nomi is 5 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.