Onze woonkamer

huis 14

Ik had jullie een tijdje geleden beloofd om ons huis te laten zien als alles klaar is. Inmiddels is het meeste af en daarom leek het me leuk om onze woonkamer alvast te laten zien. Dat wilde ik al een tijdje doen, maar omdat onze gordijnen wat vertraging hadden opgelopen, stelde ik het nog even uit. Inmiddels zijn ze binnen en ik ben er heel blij mee!

huis 16

Het was nogal een dingetje, die gordijnen. Eerst kon ik niet kiezen wat ik wilde. Rolgordijnen vond ik niet zo mooi voor zulke grote ramen, ook overgordijnen vond ik niet echt passen in de woonkamer.. Jaloezieën waren een optie en ik kwam een aantal hele mooi tegen, maar toen had Bart het opeens over vouwgordijnen en dat vond ik wel een heel goed plan. Dus uiteindelijk kozen we daarvoor. Helaas ging het niet meteen goed, de stof bleek niet geschikt te zijn voor vouwgordijnen, dus we moesten terug naar de winkel om een andere stof uit te kiezen. Daardoor duurde het zes weken voordat we de gordijnen binnen hadden, maar gelukkig hangen ze er nu.

huis 01

Zo zag de woonkamer er eerst trouwens uit. Heel veel geel en oranje/rood..

huis 12

Je snapt vast wel dat ik dat niet mooi vond, en daarom hebben we de muren laten stucen. We ging voor de kleur 9010, lekker neutraal dus.

huis 04

Ook van de vloer en de vensterbanken werd ik niet zo heel enthousiast. Zo zag het er eerst uit. De vloer kraakte trouwens heel erg en dat was voor mij de belangrijkste reden om voor een andere vloer te kiezen.

huis 14

We gingen voor een lichte vloer en donkere vensterbanken.

huis 13

Verder zijn we een hele tijd op zoek geweest naar een nieuwe eethoek. De vorige eethoek was heel klein (en hij stond gruwelijk lelijk bij deze vloer, het leek wel oranje), daar hebben we een paar jaar geleden voor gekozen omdat we toen in een klein appartementje woonden. Uiteindelijk kwamen we deze eethoek tegen op Marktplaats en ik vind het veel mooier staan.

huis 15

De meeste meubels en accessoires hebben we trouwens gewoon meegenomen uit ons oude huis. Ik wil nog een keer nieuwe stoelen, want het is nu een beetje een bij elkaar geraapt zooitje. Maar ach, dat kan over een tijdje ook nog wel.

huis 11

En wat natuurlijk ook niet mocht ontbreken, was een speelhoekje. Nomi is groot fan van het keukentje en verder heeft ze behoorlijk veel speelgoed, dus zo’n hoekje is ideaal.

sp

10 gedachten over “Onze woonkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.