UPDATE; HUIZENJACHT

Jullie weten vast wel dat Bart en ik graag een huis willen kopen. Ook weten jullie dat we daar al best een tijd mee bezig zijn. We dachten dat het nu wel op zou schieten, maar inmiddels zijn we helaas weer terug bij af.

Begin dit jaar hebben we al een paar huizen bekeken, maar telkens was het net niet wat we wilden, of de prijs was te hoog. Van tevoren weet je de vraagprijs natuurlijk, maar pas als je het huis hebt bezichtigd, weet je hoeveel er nog aan moet gebeuren. Ik heb inmiddels wel gemerkt dat de makelaar het huis op de foto’s altijd mooier laat lijken dan het is, dus telkens moest er meer aan gebeuren dan we dachten. En dat kost natuurlijk ook geld. Als de verkopers dan nauwelijks iets van de vraagprijs af willen doen, gaat het helaas over.

Vorige maand bekeken we weer twee huizen, deze keer huizen waar wat minder aan moest gebeuren en bij een van de huizen hadden we beide een goede gevoel. Bart en ik zitten lang niet altijd op een lijn als het om huizen gaat, dus dit was een meevaller. Het is een mooi huis, we gingen voor de tweede keer kijken en we brachten een bod uit. We kregen een tegenbod, wat we nog iets te hoog vonden, maar we hadden er misschien wel uit kunnen komen. Maar toen werd ons verteld dat we er dan over een jaar pas in zouden kunnen, en dat zie ik niet zitten.

De verkopers (of de makelaar) wil dan wel eerst alles zwart op wit hebben staan, en vervolgens wonen de huidige eigenaren er nog een jaar in. Ten eerste duurt me dat veel te lang en ten tweede weet je dan natuurlijk niet in welke staat je het huis over een jaar aantreft.

Het is graag of niet, dus dit gaat hem ook weer niet worden, helaas. Maandag gaan we weer bij een ander huis kijken, die we eigenlijk al een tijdje willen gaan bezichtigen. Misschien is dat wel ons droomhuis!

Heb jij ervaring met het kopen van een huis?

Gerelateerde artikelen:
– What’s on my mind #1
– Plog: vinger verbrand, huis kijken en bankhangen
– Slaapkamer inspiratie
– Inspiratie: tuinen

13 gedachten over “UPDATE; HUIZENJACHT

 1. Simone schreef:

  Wat een gedoe hé? Ik heb dat ook gehad. Zeker herkenbaar dat makelaars de huizen veel mooier laat lijken. Toch weet ik dat de aanhouder uiteindelijk wint. Ook jullie vinden een mooi huis in jullie prijsklasse. Succes met de volgende bezichtiging!

 2. mijnleveninbeeld schreef:

  Wat een gedoe zeg! Ik snap dat je niet een jaar op je huis wil gaan wachten. Bij ons is het heel snel gegaan! Een jaar voordat we dit huis kochten hebben we het huis hiernaast bezocht, maar helaas kregen we het financieel niet rond omdat bleek dat er niet af te dingen was omdat we het kochten van een huurmaatschappij! Een jaar later bezochten we ons huidige huis en we wisten meteen dit moest het worden. Nu 3 jaar later zij we druk bezig om het helemaal eigen te maken. We hebben de badkamer vergroot, een muur in de woonkamer is eruit en in september komt de nieuwe keuken!

 3. Simone schreef:

  Wij hebben vorig jaar een huis gekocht. Wij moesten ook een jaar wachten, omdat het huis van de nieuwe bewoners nog gebouwd moest worden. Mij duurde dat ook allemaal lang. Gelukkig konden we een half jaar bij mijn schoonouders intrekken en ben ik achteraf blij dat we gewacht hebben. Het is ons droomhuis. Qua huis, plek en buurt. Ik voel me hier echt thuis! Hopelijk vinden jullie snel een paleisje!

 4. Nesrin schreef:

  Pfff ik zou er ook niet voor kiezen om eerst op papier te kopen en na een jaar intrekken.

  Veel succes en ik denk dat als jullie je droomhuis tegenkomen er ook alles aan doen om het te kopen.

 5. Geertje - Stay At Home Mama schreef:

  Oh wat frustrerend hè! Ons huis werd vorig jaar verkocht en we hadden 4 mnd voor we er uit moesten…. ik denk dat we wel 30 huizen hebben bekeken (en.op een paar geboden) voor we uiteindelijk ons huidige huis vonden… succes met zoeken!

 6. eline schreef:

  Woow wat een gedoe! Bij ons was het enorm geluk hebben na veel teleurstellingen..we bezichtigde het huis, waren meteen verliefd brachten die avond nog een bod uit er werd wat heen en weer geboden en een dag later waren we het al eens! 🙂 dus na al die teleurstellingen kan het bij jouw ook zomaar zo gaan

 7. Wendy schreef:

  Geen ervaring met het kopen van een huis. Wel willen we ooit graag een huis kopen, maar voor nu zitten we wel even prima. 🙂 Jullie heel veel succes nog met de huizenjacht!

 8. buttydaantje schreef:

  Spannend he, een huis kopen! Wij hebben net ons eerste huis gekocht en over een kleine maand gaan we er dan echt in! Eindelijk een huis echt van ons. Veel succes met jullie huizenjacht!

 9. jansyluvzu schreef:

  Wij hebben ongeveer 2,5 jaar geleden een nieuw huis gekocht…daarvoor hebben we maarliefst 15 huizen bezichtigd (2x op open huizen dag) en 3x een bod uitgebracht. de derde keer was het pas raak…het duurde totaal zo'n 3 maanden denk ik…wat bij ons enorm heeft geholpen is een lijst te maken van alle dingen die belangrijk zijn…een wensenlijst zeg maar met daarop bovenaan de belangrijkste punten…zoals bijv. de locatie (max 10 min fietsen vanaf het centrum) , kindvriendelijke wijk, rustige straat, 3 slaapkamers, grote tuin…etc…ga dan meteen na de bezichtiging samen het lijstje af en kijk waarin het huis goed of slecht scoort…zo zie je wat belangrijk is…sommige dingen kun je achteraf aanpassen (een serre aanbouwen of een dakkapel) maar bijv. de locatie kun je niet wijzigen…wij zijn ook vaak in de buurt rond gaan kijken, gewoon om te proeven hoe het voelt in die straat of wijk…

  heel veel succes met jullie zoektocht!

 10. Joy schreef:

  Wat raar zeg dat je daar dan pas over een jaar terecht zou kunnen. Veel plezier vandaag tijdens het bezichtigen van het huis.
  Heel veel succes met de zoektocht naar jullie droomhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.