Op mijn wishlist: een nieuwe keuken

nieuwe keuken

Toen we ons huis voor het eerst zagen, was ik meteen al niet zo enthousiast over de keuken. Het is niet meer de nieuwste en ook gewoon niet helemaal mijn smaak. Maar voordat we gingen verbouwen moesten we keuzes maken, en we besloten de keuken eerst nog even te houden. Nu wonen we al ruim 3 jaar in dit huis en we hebben nog steeds dezelfde keuken, maar een nieuwe keuken staat nu wel echt bovenaan mijn wishlist!

Andere dingen gaan voor

Vorig jaar hebben we de zolder verbouwd en geïsoleerd. Toen ik zwanger was van Elena, besloten we dat Nomi op zolder zou gaan slapen. En daar moest behoorlijk wat aan gebeuren. Vervolgens besloot manlief dat hij graag zonnepanelen wilde. Hij heeft er helemaal gelijk in, want dat is natuurlijk een goede investering. Maar het volgende project wordt toch echt de keuken!

Wat willen we?

Mijn smaak komt niet echt overeen met die van Bart. Terwijl hij meer is van de rustige, strakke keukens, vind ik wat apartere keukens juist wel erg mooi. De babyblauwe keuken op de foto bovenaan bijvoorbeeld. Echt even iets anders dan wit en ik zou me daar helemaal in thuis voelen.

Stijl

graniet

Er zijn keukens te koop in veel verschillende stijlen en ik kan nog niet helemaal een keuze maken. Ik vind veel moderne keukens erg mooi, maar een wat stoerdere industriële keuken vind ik ook erg gaaf. Een mooie robuuste keuken met een donker granieten aanrechtblad als deze bijvoorbeeld… Dat zou ook erg goed passen in ons huis! Ik vind donkere kleuren sowieso erg mooi en graniet is ook erg praktisch. Het gaat lang mee en het is keihard. Je kunt er hete pannen opzetten en het is krasbestendig. Klinkt goed, toch?

Veel ruimte

Verder wil ik graag een keuken met veel ruimte, want momenteel zitten alle keukenkastjes helemaal vol. Met vijf personen in huis heb je natuurlijk veel spullen, dus veel ruimte is wel een must. Ik wil bijvoorbeeld graag hoge keukenkastjes en de ruimte optimaal benutten, zodat we onze spullen goed kwijt kunnen.

robuuste keuken

Koken

Momenteel koken we op gas, maar met zonnepanelen op ons dak is dat eigenlijk een beetje zonde. In onze nieuwe keuken wil ik graag weer een elektrische kookplaat, ook qua schoonmaken vind ik dat een stuk prettiger.

En verder

We moeten eerst nog even sparen, dus we hebben nog tijd om te bedenken wat we nou precies willen. Veel ruimte en een goede, elektrische kookplaat zijn voor mij erg belangrijk. Verder lijkt me een apothekerskast erg mooi en handig. En ik wil graag genoeg ruimte hebben om samen met de kinderen te kunnen bakken, koken en lekkere dingen te maken, want dat vinden ze ontzettend leuk om te doen!

Bron foto’s: Tulpkeukens.nl.

14 gedachten over “Op mijn wishlist: een nieuwe keuken

 1. mariëlle schreef:

  Herkenbaar hoor wij hebben hier precies hetzelfde. Omdat de bouw van ons huis al gestart was toen we hem kochten, was er niet veel tijd, ruimte maar ook geld om onze droom keuken uit te kiezen. We hebben opzich een prima keuken en mogen echt niet klagen. Maar een beetje dromen en bedenken wat ik graag zou willen is zeker niet verkeerd. Mooie smaak heb je 😉 en nog even door sparen. dan kun je lekker samen bakken en koken met de kids.

 2. Amanda schreef:

  O een nieuwe keuken, daar droom ik echt van! Een nieuw huis trouwens! We huren nu particulier en de huisbaas doet helaas niet zoveel, ondanks de hoge huur

 3. Henk schreef:

  Mooie van een nieuwe keuken is als je naar een goede adviseur gast, dat ie dan vaak oplossingen weet te vinden die je zelf nooit bedacht zou hebben. Zeker handig als er twee stijl door elkaar lopen

 4. Milou schreef:

  Een nieuwe keuken is altijd leuk! Zou het liefst een grote mooie woonkeuken willen, veel ruimte is dan ook erg belangrijk. En praktische bergruimte. Alleen jammer dat het allemaal zo duur is!

 5. Daisy schreef:

  Onze keuken is nog vrij recent ( en van de woningbouw) dus hoeft helaas nog niet vervangen te worden 🙁 want als je dit ziet wil je gelijk een nieuwe keuken! Wat een gave keukens staan ertussen!

 6. Mandy schreef:

  Keukens lijken me zo lastig! Je hebt ook zoveel keus, aan de ene kant goed natuurlijk maar aan de andere kant maakt het alleen maar lastiger haha! Maar als je uit eindelijk wat hebt..

 7. patriciakleijn schreef:

  Lastig is dat als je niet dezlefde smaak hebt, zelf krijg ik dit jaar via de woningbouw een nieuwe keuken en ik mag alles zelf kiezen heeerlijk 😀 ben heel benieuwd ik ben ook wel meer van het wit, strak en niet teveel gedoe

 8. Engelina Fenn schreef:

  Ieder heeft een eigen smaak, bij mij moet de keuken functioneel zijn en ruim want ik hou van koken voor vrienden. Het gezellig samen zijn en genieten van mijn kookkunsten 😉
  Succes met je keukenjacht 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.