Elena is 4 maanden – duimelotje, kletskous en haar hoofd niet op willen tillen

4 maanden

Vandaag is Elena alweer vier maanden bij ons. De afgelopen maand is best snel gegaan en wat is het leuk om te zien hoe ze zich nu ontwikkelt. Ze wordt echt een kletskous en ze begint steeds meer te spelen. Maar meer dan liggen kan ze nog niet, zelfs haar hoofdje optillen gaat nog niet helemaal lekker.

Kletskous

Als ze me aankijkt, begint ze meteen te kletsen. Ze brabbelt ontzettend veel en daar heeft ze ook echt plezier in. Ze heeft nu ook hele ‘gesprekken’ met Nomi en Lenn. Ze maakt steeds meer verschillende geluidjes en het lijkt soms alsof ze klanken al een beetje na gaat doen.

Spelen

Ook gaat ze steeds meer spelen. De babygym is favoriet, daar slaat ze erg graag tegenaan. Ook knuffeldoekjes, knuffels en ringen die je aan elkaar vast kunt maken (zoals deze) vindt ze heel leuk om mee te spelen. Verder vallen haar handjes goed in de smaak, daar is ze regelmatig naar aan het kijken en ze stopt ze vaak in haar mond. Ook haar speelgoed belandt trouwens vaak in haar mond.

Prutoogje

Op dit moment hebben Nomi, Lenn en Elena alle drie een beetje een ontstoken oog. Lenn en Elena hebben dat wel vaker, er zit regelmatig wat troep in hun ogen. Het is ook bij alle drie hetzelfde oog, wat ik wel bijzonder vindt. Gelukkig helpt het altijd goed om er een beetje gekolfde melk in te doen, dan gaat het vaak snel wat beter. Als derde kindje kom je natuurlijk wat meer in aanraking met allerlei ziektekiemen. Nomi neemt ze mee van school, Lenn van de peuterspeelzaal… En dat is wel te merken, want Elena is ook regelmatig verkouden.

Duimelotje

Elena heeft niet zo heel veel zuigbehoefte, maar soms haalt ze toch wat troost uit een speen of duim. Als ze moe is, stopt ze vaak haar duim in haar mond. Maar als ze aan het huilen is, lukt dat vaak niet. Nadat we heel veel speentjes hadden geprobeerd, bleek ze de Bibs spenen absoluut het fijnst te vinden. De meeste speentjes spuugt ze meteen weer uit en die van Bibs houdt ze wat langer in haar mond. Het kostte even zoeken, maar ik vind het wel heel fijn dat ik haar nu soms kan troosten met een speen.

Buddha baby

Elena was van mijn drie kinderen het kleinst bij de geboorte, maar ze groeit het hardst van de drie. Ze drinkt niet vaker dan Nomi en Lenn, maar misschien wel wat meer per keer. Want ze blijft vrij hard groeien en inmiddels heeft ze haar geboortegewicht al bijna verdubbeld! Ze draagt nu vaak al maat 68, de maat die Nomi nog te groot was toen ze 6 maanden was!

Niet op haar buik willen liggen

Toen we laatst bij het consultatiebureau waren, kreeg ik te horen dat ik Elena vaker op haar buik moet leggen. Elena’s nekje is namelijk nog niet zo sterk. Zo nu en dan leg ik Elena wel op haar buik, maar ze heeft er echt een hekel aan. Ze gaat huilen en draait zich meteen weer om. Om het wat leuker te maken voor haar, bestelde ik een buikligkussen. Helaas is dat tot nu toe geen succes, want ze probeert zich alsnog om te rollen.

Om haar nekje toch een beetje te trainen, leg ik haar nu vaak met haar buik tegen mijn buik. Dan tilt ze haar hoofdje wel een beetje op en eventjes vindt ze dat leuk. Maar ook op die manier is ze er vrij snel weer klaar mee, en dan leg ik haar maar weer anders neer. Ik denk namelijk niet dat het goed voor haar is om dat soort dingen tegen haar zin te doen. En uiteindelijk leert ze vast wel om haar hoofdje op te tillen šŸ˜‰

Wanneer krijgt ze haar eerste hapjes?

Op het consultatiebureau werd me verteld dat Elena nu wel vaste voeding mag krijgen. Maar mijn gevoel zegt dat het nog te vroeg is. Elena lijkt er totaal nog niet aan toe te zijn en heeft echt nog genoeg aan borstvoeding. Voor haar darmen lijkt het beter te zijn om nog even te wachten, dus dat gaan we doen.

Elena doet het dus hartstikke goed en ze is echt een heerlijk kind. Volgende maand zal ik weer een nieuwe update met jullie delen!

Een gedachte over “Elena is 4 maanden – duimelotje, kletskous en haar hoofd niet op willen tillen

  1. Frederique schreef:

    Ja ik ben het met je eens, kids doen dingen op hun eigen tempo, het komt vast helemaal goed met haar nek wanneer ze er zin in krijgt šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.