Zwanger: op de helft!

19 weken zwanger

Als het goed is, ben ik vandaag zo ongeveer op de helft van mijn zwangerschap. Ik ben namelijk precies 20 weken zwanger en ik besloot weer een update te schrijven. Niet echt een positieve deze keer, want ik ben afgelopen week 2 keer bij de fysio geweest en blijkbaar heb ik toch iets te lang doorgelopen met bekkenpijn.

Ik had al een tijdje zo nu en dan last van mijn bekken en toen ik vorige week bij de verloskundig was, adviseerde ze me om contact op te nemen met een bekkenfysiotherapeut. Dat deed ik en vorige week donderdag had ik de eerste afspraak. Zelf noemde ik het bekkenpijn, zij noemde het bekkeninstabiliteit. Goed, hoe je het noemt verandert natuurlijk niks aan de situatie, maar zo klonk het toch wel iets serieuzer.

Ik kreeg een oefening mee om thuis te doen en maandag moest ik terugkomen. Weer legde ze een paar oefeningen uit en ze masseerde mijn bekken, om het allemaal weer op de goede plek  te krijgen (ze zei het trouwens anders, maar volgens mij kwam het daar op neer). Bij het woord masseren had ik altijd een positieve associatie, maar dat is nu wel anders. Dat deed namelijk best veel pijn en dat schijnt een teken te zijn dat het daar toch niet helemaal goed zit.

Om het niet erger te maken, moet ik wat oefeningen doen en ik moet zo min mogelijk tillen. Dat is natuurlijk best lastig met een dreumes in huis, maar ik probeer erop te letten. Als Bart thuis is, tilt hij Nomi en ik laat haar eerst staan voordat ik haar til, zodat ik niet vanaf de grond hoef te tillen. De trap oplopen met een dreumes van 10 kilo op je arm is helemaal niet aan te raden nu, dus Nomi klautert zelf de trap op. Gelukkig vindt ze dat zelf helemaal niet erg.

kusje voor buikbaby

Kusje voor de buikbaby!

Verder gaat het qua zwangerschap prima, op die bekkenpijn na heb ik eigenlijk nergens last van. Oké, ik ben wat sneller moe en ik eet nog steeds wel eens vreemde dingen, maar dat hoort erbij. Ik voel mijn buikbaby steeds vaker en steeds duidelijker en ik luister ook nog steeds een paar keer per week met de Angelsounds naar het hartje en de bewegingen. Niet omdat ik onzeker ben, maar gewoon omdat het zo mooi is om het te horen.

Volgende week woensdag hebben we de 20 weken echo en daarna zal ik daar natuurlijk een verslagje van schrijven.

16 gedachten over “Zwanger: op de helft!

  • Malou schreef:

   Dingen die voor mij vreemd zijn, zoals appels. Ik hou daar normaal gesproken helemaal niet van, maar nu heb ik telkens zin in een appel. En meer dingetje die ik anders helemaal niet lekker vind, maar nu wel. Andersom trouwens ook, ik vind bijvoorbeeld lang niet alle chocola meer lekker.

 1. demallemolenmoeder schreef:

  De helft dat vond ik zo bijzonder. Vervelend dat je zo last hebt van je bekken. Ik kan mij de pijn nog goed herinneren. En dan ook nog een dreumes dat maakt het helemaal niet gemakkelijk.

 2. Jennifer schreef:

  Oh jeetje wat rot van de bekkeninstabiliteit! Had je daar bij Nomi ook last van of niet? Misschien een domme vraag, maar ik ben wel benieuwd of dat een risico is bij een snelle tweede zwangerschap of niet?
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 69My Profile

  • Malou schreef:

   Helemaal op het einde heb ik er wel eens last van gehad, maar daarvoor nooit. Bij een tweede zwangerschap is het risico sowieso groter op bekkeninstabiliteit en als er weinig tijd tussen de zwangerschappen zit, is die kans nog nog ietsje groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.