Voor de tweede keer opgelicht via Marktplaats, ik ben er klaar mee

opgelicht via marktplaats

Marktplaats, het is zo’n leuke site. Ik kijk er regelmatig op en de rubriek kinderkleding is absoluut mijn favoriet. Het liefst haal ik de spullen op. Dan hoef ik geen verzendkosten te betalen en weet ik zeker dat het aankomt. Maar soms kom ik iets tegen wat verder weg is, en dan laat ik het verzenden. Meestal gaat dat goed, maar nu is het voor de tweede keer misgegaan. En nu ben ik er wel een beetje klaar mee.

De eerste keer

Toen Lenn een paar maanden oud was, had hij een heerlijk zacht spijkerbroekje. Of nou ja, het zag eruit als een spijkerbroekje, maar het voelde als een joggingbroekje. Hij was van het merk Name It en toen hij te klein begon te worden, ging ik op zoek naar een nieuwe. Want het was zo’n fijn broekje! Nieuw kosten de broekjes ruim € 20,00 en dat vond ik toch wel veel voor een broekje waar hij hooguit een paar maanden in zou passen.

Daarom besloot ik op Marktplaats te kijken. Ik kwam een setje tegen met een broekje en een shirtje. Super schattig, maar te ver weg om het op te halen. Ik deed een bod en ik vroeg of ze het als brievenbuspakketje met track & trace code wilde versturen. Dat was prima. We spraken een bedrag van € 12,50 af en dat maakte ik over. De verkoper zou het zou snel mogelijk op de post doen.

Niet ontvangen

Na een paar dagen had ik nog niks ontvangen. Ik stuurde een berichtje naar de verkoper en ze zei dat ze het had verzonden. Ik vroeg haar om te track & trace code. Als reactie kreeg ik dat haar man het op de post had gedaan en hij was vergeten om de track & trace code te vragen. Toen ging ik er eigenlijk al vanuit dat ik het pakketje niet meer zou ontvangen.

Er gingen nog een aantal dagen overheen, maar het pakketje kwam niet aan. De verkoper reageerde niet meer. Nou ging het natuurlijk maar om € 12,50, maar ik baalde er toch wel van. Ik heb Marktplaats nog een mailtje gestuurd, maar het geld heb ik nooit meer teruggezien. Ik was toen wel klaar met Marktplaats en ik heb geen tijdje niks meer laten versturen. Tot een tijdje geleden.

De tweede keer

Nomi heeft een vrij uitgesproken smaak qua kleding. Ze is echt een meisje-meisje en dat is qua kleding wel te zien. Hoewel ze ook graag voetbalshirtjes draagt, wat ik zelf wel een heel grappig contrast vind. Ook één van haar voetbalshirtjes kocht ik via Marktplaats. Nomi wilde heel graag een roze voetbalshirtje en dat kon ik in winkels niet vinden. Op Marktplaats wel, en dat kwam gelukkig gewoon aan.

Even later bestelde ik een pakketje kleding voor haar. Als pakketpost, zodat ik een track & trace code zou hebben. Volgens de advertentie was de kleding nog ‘zo goed als nieuw’ en ‘maar een paar keer gedragen’. De foto’s zagen er goed uit, hoewel ze niet zo heel scherp waren. Dus even een tip; koop alleen iets via Marktplaats als je goede, scherpe foto’s hebt gezien.

Kleding vol met gaten en vlekken

Na twee dagen kwam het pakketje aan. Ik bekeek het, en wat was dat een tegenvaller zeg! Meteen viel me op dat de kleding hartstikke pillig was. Eén van de jurkjes zat vol vlekken en in de andere zaten gaten. Bij het jurkje zat een bijpassende legging en daar zat aan de achterkant een gat in. Niks in het pakketje zag er nog goed genoeg uit om te dragen. Hoe kon ik dit nou missen op de foto’s? Het gaatje aan de achterkant zag ik niet doordat er alleen foto’s van de voorkant waren gemaakt. Toen ik de foto’s terugkeek, zag ik dat de kleding precies zo over elkaar heen was gelegd, dat ze gaten en vlekken niet zichtbaar waren. De legging bedekte bijvoorbeeld een vlek en de mouw van het ene jurkje lag op het gat in het andere jurkje. Wat voelde ik me naïef…

Natuurlijk heb ik een bericht gestuurd naar de verkoper. Dit valt wettelijk namelijk ook onder internetoplichting. De reactie van de verkoper? De kleding ziet er volgens haar als nieuw uit. Ik besloot haar een foto te sturen, maar volgens haar had ik dat zelf gedaan. En tja, bewijs maar eens dat dat niet zo is. Daarna blokkeerde ze mij, dus ik kon er niks meer tegenin brengen. Wederom heb ik een melding gemaakt bij Marktplaats, maar ik vrees dat ik kan fluiten naar mijn geld.

Daarom ben ik nu wel even klaar met Marktplaats. Of in ieder geval met dingen op laten sturen via Marktplaats.

Zijn jullie wel eens opgelicht via Marktplaats?

7 gedachten over “Voor de tweede keer opgelicht via Marktplaats, ik ben er klaar mee

 1. Tineke schreef:

  Jeetje wat vervelend zeg! Ik heb afgelopen weken ook weer wat dingen via marktplaats gekocht! Ben ook altijd bang dat ik het niet krijg, maar viel gelukkig mee!
  Liefs

 2. Nicky schreef:

  Wat vervelend zeg. Ik snap dan ook niet hoe men kapotte en gevlekte kledingstukken als ‘ zo goed als nieuw’ kunnen omschrijven. Ik ben 1x opgelicht geweest, pakketpost nog wel en mevrouw had geen trace code meegekregen. Erg vreemd natuurlijk. Ik heb wel melding bij de politie gedaan maar helaas heeft het geen prioriteit dat er onderzoek gestart ging worden. Dus… dag geld! Zelf ophalen is nog altijd het beste. Ik begrijp heel goed dat je er even klaar mee bent.

 3. Nicky schreef:

  Ja helaas een aantal jaren geleden zelf ook opgelicht. Een jas gekocht en €175 euro overgemaakt….. nou die jas heb ik nooit gezien! Wel contact gehad met marktplaats en achteraf konden ze mij vertellen dat er meer klachten waren over deze verkoopster… kon niks aan gedaan worden

  Ook veel goede ervaringen met marktplaats hoor! Koop nog steeds regelmatig spullen. Zeker voor de kindjes!

 4. Jikke schreef:

  Ik koop en verkoop al meer dan 12 jaar op marktplaats. En nog nooit een nare ervaring gehad. Ook veel dingen laten versturen.
  Kleding koop ik alleen in de buurt, precies om de reden die jij beschrijft.

 5. Linda schreef:

  Heb tot nu toe geen problemen met kopen via marktplaats gehad. Meestal haal ik het op. Afgelopen week wel via FB. Gereageerd op een babyfoon met camera. Gevraagd hoe de accu was. Die was 100% in orde, babyfoon zou maar 10x gebruikt zijn. Op gaan halen, zag er netjes uit dus meegenomen. Kom thuis, sluit alles aan om op te laden…. de accu was dood. Gelukkig kosten die niet zoveel, dus nieuwe besteld.

  Nu een draag, ak onderweg via marktplaats, ben benieuwd.

  Verkoop wel veel via FB en Marktplaats, maar kleding met vlekken of gaten gaat bij mij de kliko in. Snap niet dat mensen dat durven te verkopen

 6. Bertine schreef:

  oh wat vervelend he. Ik heb het ook 1x gehad met een koeka wikkeldoek wat ik nooit heb gekregen. Het vervelendste vind ik dat er niks tegen wordt gedaan. ik heb aangifte bij de politie gedaan maar die zeggen er niets mee te kunnen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.