PERSOONLIJKE UPDATE: SOLLICITEREN ENZO

Nog een paar weken, en dan heb ik (als het goed is) mijn diploma gehaald. Volgende week heb ik een examenproject en daar ben ik nog niet zo heel erg zenuwachtig voor, eigenlijk. Waar ik meer mee bezig ben, is het zoeken naar een baan. Ik ben bijna klaar met de opleiding Directiesecretaresse/managementassistent, maar de kans op een soortgelijke functie is echt heel klein. 

Er zijn bijna geen vacatures en als die er wel zijn, zoeken ze iemand met jarenlange ervaring. Ik ben sinds november aan het solliciteren, maar het heeft nog niks opgeleverd. Daarom ben ik nu ook aan het kijken naar andere functies. Werken in een winkel heb ik ook altijd erg leuk gevonden, dus dat zou ik ook wel weer willen doen. Eigenlijk sta ik op dit moment overal voor open. Mochten jullie iets weten in de regio Twente, dan hoor ik het natuurlijk graag.
Hebben jullie op dit moment werk? 

25 gedachten over “PERSOONLIJKE UPDATE: SOLLICITEREN ENZO

 1. Kirsty schreef:

  Vind dit echt heel erg herkenbaar! Ik hoop dat jaar mijn studie af te ronden, maar zit al helemaal te denken aan hoe ik aan een baan moet zien te komen. Er zijn ook bijna geen vacatures valt me op en dat vind ik wel heel erg jammer en lastig. Hoop voor je dat je snel een baan vind! Heel veel succes!! Misschien kan je op de verschillende social media ook een oproep plaatsen, wie weet dat er dan mensen zijn die wat voor je weten!

 2. Anne schreef:

  lastig moment is dat he, dat je klaar bent met je opleiding en nog gewoon niet precies weet hoe je aan een baan gaat komen. En welke baan dan bij je past? Ik vond het na mijn studie (Internationaal recht) ook vet lastig. Nu ben ik al 1,5 aan het werk als marketeer. Totaal iets anders, maar het bevalt me wel geloof ik. Van alles proberen en aangrijpen wat er op je pad komt, dat is denk ik het beste.

  Ik hoop dat je snel iets leuks tegen het lijf loopt!

 3. Jana schreef:

  Laat je niet ontmoedigen door vacatures waarin ze veel ervaring vragen, ze zoeken altijd een ideaalbeeld, maar dat bestaat bijna nooit… Gewoon op ingaan en je motivatie tonen!
  Ikzelf ben al veel te lang werkloos, maar dat ligt vooral aan het feit dat ik niet verder wil in de richting van mijn diploma. Maar hopelijk mag ik binnenkort aan het werk in een winkel! Dan zou het al de tweede job zijn waar ik kan beginnen door spontaan te solliciteren, ook dus een goeie tip! Gewoon mailen of bellen en jezelf aanbieden, ook al hebben ze geen vacature openstaan. Als ze dan een plaatsje vrij hebben, bellen ze gegarandeerd voordat ze ergens een vacature publiceren. Succes!

 4. Manon Boerakker schreef:

  Het is echt een hele lastige situatie ik heb secretaresse/managementassistente gedaan en ik heb pas een jaar na het behalen van mijn diploma in die sector een baan gevonden en dan maar voor 24 uur, het is wel iets gelukkig, werk er nu bijna twee jaar en mijn contract loopt af eind juni dus dan maar weer verder zoeken. Er is best wel wat te zoeken voor secretaresse maar dan alleen partime misschien moet je voor tijdelijk even daar na kijken.

 5. Arletta schreef:

  Ik woon niet i de buurt van twente anders had ik je misschien wat tips kunnen geven, ik heb zelf altijd geluk gehad als een contract bijna verliep wist ik dat optijd en kon ik gewoon op tijd solliciteren, ik ben wel bang om later voor een fulltime baan te moeten zoeken, heel veel succes!
  xx

 6. femketje schreef:

  ik heb nu 3 maanden een nieuwe fulltime baan. heb altijd gewerkt maar steeds parttime terwijl ik verder zocht.. niet opgeven! bij mij heeft het anderhalf jaar geduurd maar ik heb nu wel een awesome baan 🙂

 7. Iris van Iersel schreef:

  Het is tegenwoordig zo dat je echt moet netwerken om aan functie te komen, zo merk ik zelf. Ik zit in mijn laatste jaar journalistiek, maar ben expres een stage marketing en communicatie gaan doen. Ik heb me ook redelijk brutaal gedragen, maar tegenwoordig moet dat wel, haha! Laat jezelf zien! Ik werk mede daardoor nu als freelancer voor verschillende bedrijven. Zorg dat je met mensen praat, dat mensen weten wat je studeert/kunt/hebt gedaan en zo kom je vast wel ergens bij! Klinkt raar, maar LinkedIn kan je ook best verder helpen 🙂 Gewoon laten zien wat je goed kunt!

 8. Sanne dm schreef:

  Best irritant dat er in vacatures altijd staat dat ze zoeken naar mensen met ervaring, maar laat je daardoor niet afschrikken en waag het er toch op! Je kan ook altijd met een andere baan beginnen tot je iets hebt gevonden wat bij je diploma past. Succes!

 9. Nieke schreef:

  Zo vervelend dat er niet zoveel werk is. Ik heb nu 2,5 maand een baan (als designer) maar ben hier iets meer dan 3 maanden naar opzoek geweest. Het duurt even en je moet er wel wat voor doen maar uit eindelijk komt het vast allemaal goed. Veel netwerken, veel reageren en laten zien wat je kunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.