We gaan kamperen!

kamperen

Jaren geleden zei Bart al eens dat hij het heel leuk zou vinden om een keer een stacaravan te kopen. Bart is niet zo van de vakanties naar verre landen (en met verre landen bedoel ik alles waarvoor je meer dan twee uur moet reizen), hij is meer van ‘lekker in de buurt blijven’. Toen we een half jaar samen waren huurden we voor een weekje een stacaravan in Zeeland. Ik ben niet zo’n kampeertype, maar een stacaravan met een eigen badkamer zag ik wel zitten.

Dat beviel ons hartstikke goed, maar ik wilde ook wel een keer een andere vakantie. In de jaren daarna gingen we op vakantie naar Turkije, Egypte en Spanje en daar genoten we ook heel erg van. Toen we net getrouwd waren gingen we op huwelijksreis en we wisten dat dat onze laatste vakantie met zijn tweetjes zou zijn. Daarom kozen we ervoor om met de auto naar Italië te gaan, iets wat ik ons met jonge kinderen niet zo snel zag doen. Ook daar zaten we in een stacaravan en we hebben een heerlijke vakantie gehad.

Op vakantie met kinderen

Ik was op dat moment net zwanger en we hadden het al wel een beetje over op vakantie gaan met kinderen. We waren het erover eens dat we niet ver weg zouden gaan, maar dat zo’n stacaravan wel ideaal was. Je hebt je eigen plekje en je eigen spulletjes, maar je bent toch lekker op vakantie.

Na onze huwelijksreis zijn we niet meer op vakantie geweest. Met een baby op vakantie gaan hoefde van mij niet perse, ik wilde liever wachten totdat Nomi iets ouder zou zijn en dat ze er ook wat aan zou hebben. Afgelopen zomer werd Lenn geboren en toen was het ook niet handig om op vakantie te gaan.

Stacaravan

Een tijdje geleden hadden we het weer over die stacaravan. Op de camping van mijn ouders stond er eentje te koop die ons wel aansprak. Absoluut niet de nieuwste, maar we moeten er natuurlijk ook nog achter komen of het echt iets voor ons is. Daarom leek een oudere (en natuurlijk wat goedkopere) caravan ons perfect.

We dachten er nog even over na, maar eigenlijk wisten we meteen al wel dat we die caravan wilden kopen. We deden een bod en dat werd al vrij snel geaccepteerd. We gaan deze zomer dus kamperen!

Ik, kamperen?!

Het leverde wel een paar verbaasde reacties op, ik ben namelijk niet zo van het slapen in een tentje en met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw lopen. Maar een stacaravan is natuurlijk anders. Er zit een badkamertje in (wat ik een groot voordeel vind) en we kunnen gewoon lekker warm slapen. Ik zie het dus helemaal zitten.

Camping van mijn ouders?

Ik heb het wel eens vaker verteld, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het weet. Mijn ouders zijn eigenaren van deze camping en we kennen de camping dus heel goed. Dat vind ik een groot pluspunt, als je voor een andere camping kiest weet je van tevoren natuurlijk nog vrij weinig van de camping. Ik vind het er altijd hartstikke gezellig, en daarom kozen we voor een caravan op de camping van mijn ouders.

kamperen

Er moeten nog wel wat dingetjes gebeuren aan de caravan, de hekjes vallen bijvoorbeeld bijna van ellende uit elkaar en er zijn nog een paar dingen waar Bart mee bezig wil. Ik denk dat ik me maar ga richten op de binnenkant van de caravan, daar wil ik het een beetje gezellig gaan maken. Ook het tuintje kan wat gezelliger, dus daar ga ik over een tijdje mee bezig. En als het klaar is, laat ik het jullie natuurlijk zien!

6 gedachten over “We gaan kamperen!

 1. Christin@ schreef:

  Wat leuk , een eigen plekje onder de zon , op de camping van je ouders ,
  kan je toch op de koffie/thee bij elkaar .
  Jullie zijn wel even zoet , met opknappen ( Bart ) ,
  en gezellig inrichten ( Malou ) .
  Dat gaat jullie zeker en vast wel lukken .
  Veel plezier met jullie nieuwe stekje .

 2. Linda schreef:

  Super leuk! Ik vind camperen altijd wel leuk, al is her alweer lang geleden. Laatste keer was 2010, maar toen waren we met de boot.(met alleen bed aan boord)

 3. Christa schreef:

  Leuk Malou!!
  Wij gaan ook weer in een stacaravan dit jaar, maar dan in Italië. Heerlijk vind ik het! Ideaal ook met kinderen.
  Hoop dat jullie er veel plezier zullen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.