Dagboekje 277; niet meer samen naar ‘school’ en de intocht van Sinterklaas

Afgelopen maandag was het zo ver, Nomi begon officieel op de basisschool. Dat betekende dat Lenn zonder haar naar de peuterspeelzaal zou gaan en ik was heel benieuwd hoe dat zou gaan. Verder was vooral Nomi heel erg bezig met Sinterklaas. We keken het Sinterklaasjournaal, ze mochten hun schoen zetten en zondag gingen we naar de intocht in onze woonplaats.

Maandag; spannende dag op school en de peuterspeelzaal

Maandag was Nomi’s eerste officiële dag op de basisschool. Ze ging voor het eerst de hele dag naar school en dat ging hartstikke goed. Lenn ging voor het eerst zonder Nomi naar de peuterspeelzaal en ook dat ging perfect. ’s Avonds keken we naar het Sinterklaasjournaal, wat vooral Nomi heel leuk vond.

Dinsdag

Nomi heeft school tot 14.00 uur en voor die tijd moet Lenn slapen. Soms speelt hij eerst even in bed als ik hem naar bed heb gebracht, waardoor hij vrij kort slaapt. Dinsdag moest ik hem wakker maken en liep ik samen met dit slaperige hoofdje naar de basisschool. Nomi en Lenn hadden elkaar echt gemist en ’s middags hebben ze heerlijk met elkaar gespeeld.

Woensdag; ‘Heb jij de pop van je zus meegenomen?’

Toen we Nomi woensdag ophaalden, kreeg Lenn de vraag of hij de pop van zijn zus had meegenomen. ‘Nee mij pop!’ zei hij meteen. En tja, dit jongetje speelt ook gewoon met poppen. ’s Avonds maakte ik een HelloFresh gerecht met groente, noodles en roerei en het was heerlijk. Op mijn Instagramaccount vind je trouwens een kortingscode voor HelloFresh!

Donderdag; Pietje Lenn!

Donderdag had Lenn op de peuterspeelzaal een muts gemaakt en hij was helemaal trots. Eigenlijk wilde hij hem zelfs ophouden toen hij naar bed ging! Later op de dag viel hij tegen de trapper van Nomi’s fiets en had hij zijn hoofd (alweer) kapot…

Vrijdag; pantoffeldag in Nomi’s klas

Vrijdagochtend was Lenn lekker aan het kleuren en ondertussen kreeg ik een foto in de groepsapp van Nomi’s klas. Ze hadden pantoffeldag, en dat zag er zo schattig uit!

’s Middags deden we het spelletje ‘zoek de goede sokken bij elkaar’. Een mooie manier om alle enkele sokken eens uit te zoeken. Nomi vond het hartstikke leuk, Lenn was vooral met de sokken aan het gooien. Uiteindelijk bleken een heleboel sokken hun vriendje toch echt kwijt te zijn en ik snap echt niet waar die blijven…

Zaterdag; schoentjes zetten!

intocht sinterklaas

Zaterdagochtend ging Nomi naar de gym, daarna keken we naar de intocht van Sinterklaas en vervolgens zette ze meteen haar schoen en Lenns laars bij de voordeur. Volgens haar zouden Bart en ik dat vergeten haha! Daarna speelde ze met één van haar verjaardagscadeaus; deze strijkkralen.

Zondag; naar de intocht van Sinterklaas

intocht sinterklaas goor

Zondag kwam Sinterklaas hier in het dorp aan en daar gingen we naartoe. We gingen op de fiets, vervolgens heb ik de hele tijd gestaan en gelopen. En na de intocht ging ik samen met Nomi naar een Sinterklaas dansfeest. Nou, daarna was mijn energie behoorlijk op en had ik last van mijn bekken. Dus ’s avonds hing ik lekker op de bank!

2 gedachten over “Dagboekje 277; niet meer samen naar ‘school’ en de intocht van Sinterklaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.