Uitje; Schapenboerderij Texel

Afgelopen zomer gingen wij op vakantie naar Texel en tijdens onze vakantie brachten we een bezoekje aan Schapenboerderij Texel. Daar kun je niet alleen schapen en lammetjes zien, maar er is nog veel meer te doen. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, je kunt kijken naar een demonstratie schapendrijven, de jongste kinderen kunnen ponyrijden, er is een koffiecorner, er is een boerderijwinkel en er zijn nog meer dieren om gezellig mee te knuffelen.

Lammetjes knuffelen

lammetjes knuffelen texel

Schapenboerderij Texel heeft bijna het heel jaar door lammetjes en daar mag je lekker mee komen knuffelen. Je mag bij ze in het hok en dat is voor kinderen natuurlijk heel leuk. In de hokken lopen ook volwassen schapen, maar mijn kinderen vonden de lammetjes het leukst om te aaien.

Ponyrijden

ponyrijden texel

Iets wat mijn kinderen ook heel graag wilden doen was ponyrijden. Dat kan bij Schapenboerderij Texel op een Shetlandpony. Deze pony’s zijn klein en kunnen natuurlijk niet zoveel gewicht tillen, en daarom mogen alleen kleine kinderen een ritje maken op de pony’s. Goed om te weten; je kunt niet iedere dag ponyrijden bij de schapenboerderij. Wij hadden het geluk dat het wel kon, dus mijn kinderen waren helemaal blij!

Lekker spelen

schapenboerderij texel

Als het lekker weer is moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de speeltuin. Daar kun je onder andere lekker schommelen, springen op het springkussen en glijden van de glijbaan en het feit dat er schapen in de speeltuin lopen maakt het natuurlijk nog veel leuker.

Even pauze

En mocht je toe zijn aan een kopje koffie of een bekertje ranja; dan kan dat in de koffiecorner. De kinderen kunnen daar een kleurplaat inkleuren en even bijkomen van het spelen voordat je de rest van de boerderij gaat ontdekken.

Nog meer dieren

Er zijn regelmatig demonstraties schapendrijven en dat is echt de moeite waard om te bekijken. De honden van de eigenaren laten zien hoe ze de schapen bij elkaar drijven en er wordt van alles over verteld, wat heel interessant is!

En naast de schapen, honden en pony’s zijn er nog meer dieren te bewonderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kippen en cavia’s? Je mag bij deze leuke diertjes in het hok en mijn kinderen hebben ze uitgebreid geaaid.

Daarna gingen we nog even naar de boerderijwinkel, waar we een knuffelschaapje kochten als aandenken aan ons bezoek aan de schapenboerderij. En mocht je een keertje naar Texel gaan, dan zou ik je echt aanraden om een keer naar Schapenboerderij Texel te gaan!

Praktische informatie

Het adres van Schapenboerderij Texel is Pontweg 77 in Den Burg. De entreeprijs voor volwassenen is € 7,50 en voor kinderen tussen de 2 en 12 betaal je € 6,00. Je kunt naast de schapenboerderij gratis parkeren. Meer informatie vind je op de website van Schapenboerderij Texel.

4 gedachten over “Uitje; Schapenboerderij Texel

  1. Jasmijn schreef:

    Leuk voor de ouders dat er ook een koffie corner is 🙂
    Ik kan me van mijn jeugd ook nog goed herinneren dat we hier naar toe gingen, maar toen was het ook nog met lammetjes de fles geven en optillen!

  2. Tess schreef:

    Zo te zien was het erg gezellig. Volgens mijn moeder vond ik het altijd verschrikkelijk om naar een kindeboerderij te gaan. Geen idee wat ik er niet leuk aan vond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.