Review: Kurio Tab Lite 2

kurio tablet

Nog maar eventjes, en dan is het alweer kerst! Ben jij nog op zoek naar cadeau ideeën? Misschien is de Kurio Tab Lite 2 dan wel een leuk cadeau voor jouw kinderen! Het is een veelzijdige tablet die perfect is voor kinderen. Wij hebben er eentje in huis en vandaag vertel ik je daar wat meer over!

Kurio Tab Lite 2

kurio tab lite 2

De Kurio Tab Lite 2 is het instapmodel van Kurio. Het is een volwaardige tablet voor een scherpe prijs. Je kunt de tablet kopen voor € 99,95, hij is dus een stuk goedkoper dan de meeste tablets. De Kurio Tab Lite 2 heeft vooraf geïnstalleerde apps zoals YouTube Kids, Google Classroom en Koekeltjes. De tablet wordt geleverd met een beschermende bumper en je kunt kiezen uit drie gave kleuren; roze, blauw en groen. De tablet heeft 16 GB geheugen en een 7 inch scherm, en er zit een 2.0 MP FF camera op. Zo kan je kind zelf lekker foto’s en filmpjes maken!

Educatief en leuk

kurio

De vooraf geïnstalleerde apps zijn voor een deel educatief. Zelf hou ik erg van leerzame spelletjes voor kinderen. Zo hebben ze plezier met hun tablet, maar leren ze er ook nog eens iets van. Daarnaast staan er ook spelletjes op die gewoon leuk zijn, want dat moet natuurlijk ook kunnen. En je kunt zelf apps downloaden zoals Netflix of Disney+, waardoor je kind zich echt niet zal vervelen met deze tablet!

Kurio Genious systeem™

Natuurlijk wil je ook weer niet dat je kind de hele dag met de tablet zit te spelen. Daar is het Kurio Genious Systeem™ perfect voor. Hiermee kun je dingen regelen als de schermtijd, welke content de kids mogen/kunnen zien en de tablet is veilig in gebruik op het gebied van geluid (niet boven een bepaald aantal decibel) en veiliger voor de ogen (door een blauwlichtfilter).

Knoeiproef en kan tegen een stootje

Een tablet voor kinderen moet natuurlijk niet te snel kapot gaan, want kinderen zullen er niet zo voorzichtig mee omgaan als volwassenen. Gelukkig is deze tablet knoeiproef, dus als er een keer een spatje drinken op valt, is dat geen probleem. Ook kan de tablet tegen een stootje. Je moet er natuurlijk niet mee gaan gooien, maar als de tablet een keer van je schoot af valt, is deze echt niet meteen kapot. Ook zijn er verschillende accessoires te koop voor deze tablet, zoals een koptelefoon of een carkit.

Onze mening

kurio review

Nomi was de eerste die de tablet mocht uitproberen en zij was meteen helemaal enthousiast. Ze kon moeilijk kiezen welk spelletje ze als eerste wilde spelen, want het leek haar allemaal zo leuk! De tablet is makkelijk in gebruik voor kinderen, ik hoefde Nomi al niks meer uit te leggen. Het formaat is perfect voor kinderen en de spelletjes vallen goed in de smaak. Spelletjes die hier een groot succes zijn, zijn bijvoorbeeld Dr. Panda Stad, het spelletjes om hamburgers mee te maken, Pou en de creatieve spelletjes.

Leuk cadeau voor de feestdagen!

Een tablet is zowel voor jonge kinderen als oudere kinderen een erg leuk cadeau, en ik denk dat zo ongeveer ieder kind wel blij zou worden van deze gave tablet. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken met de Kurio Tab Lite 2, doordat deze zo veelzijdig is. Je kunt er spelletjes op doen, dingen leren, series en films kijken, foto’s maken, videobellen, et cetera. Wat ons betreft is dit dus absoluut een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.