39 weken zwanger; smokkelen met de aftelkalender en olifantenpoten

39 weken zwanger

39 weken was de termijn waarbij Nomi werd geboren. Toen ik 39 weken zwanger was van Lenn, moest ik nog 2 weken. Nu ben ik ook nog steeds zwanger, maar ik hoef nog maar heel eventjes!

‘Mag ik nog een hartje inkleuren?’

De laatste weken van een zwangerschap duren altijd het langst. Althans, bij mij wel. Ook Nomi vindt het nu wel erg lang duren en laatst probeerde ze de tijd wat sneller te laten gaan. Toen ze een hartje van haar aftelkalender had ingekleurd, vroeg ze of ze er nog eentje in mocht kleuren. ‘Misschien komt zusje dan eerder, want het duurt nog zo lang!’. Leuk geprobeerd!

Nog steeds aan het koprollen

Ze ligt momenteel al een paar dagen goed, maar in de afgelopen week is ze toch nog een paar keer naar een stuit gedraaid. Een heel bizar gevoel en niet bepaald prettig, maar ik verbaas me vooral over het feit dat het nog steeds lukt. Misschien is ze toch iets kleiner dan de gynaecoloog denkt? Nou ja, we zullen het binnenkort wel zien.

En nog niet ingedaald

Vrijdag had ik weer een afspraak in het ziekenhuis en de baby is nog steeds niet volledig ingedaald. In principe ligt ze nu zo dat de navelstreng niet meer langs haar hoofdje zou kunnen, maar aangezien ze nog steeds koprolt, vertrouwt de verloskundige het nog niet helemaal. Het advies om te gaan liggen als mijn vliezen breken geldt dus nog steeds. Gelukkig hoeft dat niet midden in de supermarkt, ik mag wel eerst gewoon naar huis gaan. Laten we maar hopen dat het niet gebeurt en dat ze blijft zitten tot de keizersnede.

Auw, mijn liezen!

Ik slaap nog steeds vrij slecht door de bekkenpijn en de pijn in mijn liezen. Omdraaien behoorlijk pijnlijk en vaak kan ik ’s nachts op geen enkele manier nog lekker liggen. Als ik eindelijk slaap, word ik telkens weer wakker en dan kan ik moeilijk weer in slaap komen. Nou ja, eventjes nog…

Olifantenpoten

Mijn voeten zijn echt zo belachelijk erg opgezet door het vocht… Het ziet er echt niet uit! Ik begon een paar weken geleden opeens veel meer vocht vast te houden en ik paste mijn trouwring niet meer. Vervolgens konden mijn enkellaarsjes niet meer dicht. Op dit moment pas ik nog maar 1 paar schoenen, een paar vrij brede gympen. Dit had ik trouwens ook toen ik hoogzwanger was van Nomi en Lenn en volgens de verloskundige kan het geen kwaad.

Alles nog even klaarmaken voordat de baby er is

Momenteel ben ik vooral bezig met wassen, schoonmaken en opruimen. Alles staat klaar voor de baby en het is nu echt aftellen. Ik probeer het huis netjes te houden (wat best een uitdaging is met 2 kinderen (en een man) in huis) en bij te zijn met de was. Want als ik straks een paar dagen in het ziekenhuis ben, wordt de wasmand natuurlijk wel weer gevuld door Bart, Nomi en Lenn. Gelukkig hebben we straks een kraamverzorgster, want ik vertrouw Bart niet zo met de was haha!

Bijna, bijna!

Spoiler alert; ze plannen keizersnedes hier normaal gesproken tussen de 39 en 40 weken. Ik zal dus niet overtijd gaan, en dat betekent dat dit mijn laatste zwangerschapsupdate zal zijn. Ik ga nog eventjes genieten van het geduw en getrap in mijn buik, en binnenkort ontmoeten we ons meisje! Dat zal ik als eerste bekend maken op mijn Instagram, dus als je benieuwd ben kun je me daar volgen. Op mijn blog zal het dan eventjes wat rustiger zijn, maar natuurlijk ga ik jullie hier ook alles vertellen!

Een gedachte over “39 weken zwanger; smokkelen met de aftelkalender en olifantenpoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.