Dagboekje 310; ons hemelvaartweekend op de camping

camping

Zoals je gisteren al kon lezen, besloten we om afgelopen weekend te gaan kamperen. Toen het wekenlang slecht weer was, zat ik nog helemaal niet in de kampeerstemming. Maar door het mooie weer van de meivakantie en de goede weersvoorspellingen besloten we op het laatste moment toch een plekje te reserveren en donderdagochtend reden we naar de camping.

Donderdag; onze trouwdag

Donderdag was het onze trouwdag, we waren 10 jaar getrouwd. En wat klinkt dat lang zeg! ’s Ochtends vertrokken we en rond 11 uur kwamen we aan op Camping Langs de Dedemsvaart. We zetten de caravan op de plek en we maakten alles klaar. Vervolgens liepen we een rondje over de camping, want we wilden natuurlijk meteen alles even zien. Het is een kleine camping, maar er is voor kinderen genoeg te doen en alles zag er hartstikke goed uit.

Na de lunch gingen de kinderen naar de speeltuin, waar ze meteen al vrienden maakten. Even later ontdekte Nomi dat er gewandeld mocht worden met Kees, de Shetlandpony, en dat vonden de kinderen natuurlijk geweldig. Ik las een paar hoofdstukken van mijn boek, we speelden Jeu de Boules, we wandelden met Simba, de kinderen konden geen genoeg krijgen van de trampoline en ’s avonds keken we naar het Songfestival (toen Joost nog wel mee mocht doen) en toen was het tijd om naar bed te gaan.

Vrijdag; naar de kinderboerderij

kinderboerderij Dedemsvaart

Vrijdagochtend zocht ik op wat er allemaal te doen was in Dedemsvaart en ik zag dat ze daar een hele leuke kinderboerderij hebben; Dekibo. Daar moesten we natuurlijk even naartoe en het was daar ontzettend leuk. Ze hebben er onder andere alpaca’s, struisvogels, konijnen, koeien en kippen. Verder is er een hele leuke speeltuin waar onze kinderen zich een hele tijd konden vermaken. ’s Avonds maakten we een gerechtje met aardappeltjes, groenten en spekjes op de Skottelbraai; typisch camping eten. Na het eten hebben de kinderen nog een hele tijd buiten gespeeld en daarna waren ze nog steeds niet moe. We speelden nog een potje Mens erger je niet en toen was het toch echt bedtijd.

Zaterdag; naar Hoogeveen en uit eten

hoogeveen

Zaterdag wilden we naar een van de plaatsjes in de omgeving. We twijfelden tussen Ommen en Hoogeveen, maar omdat we al eens in Ommen waren geweest, gingen we naar Hoogeveen. En dat bleek een prima keuze te zijn, want het is een hele leuke stad. Er zijn veel leuke winkels, er was een gezellig marktje en lekker nat worden op het Kerkplein was ook een groot succes!

En toen was het alweer tijd voor onze laatste avond. We hadden geen zin om te koken en we besloten om naar het Wereldrestaurant in Ommen te gaan. De kinderen vinden dat soort restaurants altijd leuk en aangezien er verschillende speelgelegenheden bij waren, leek ons dat een perfect restaurant voor ons.

wereldrestaurant ommen

Elena is niet zo’n hele makkelijke eter op dit moment en ze at alleen pannenkoeken. Nomi en Lenn gingen voor sushi en nog wat andere dingen en ze hebben echt goed gegeten. Bart en ik hebben verschillende dingen gekozen en we hebben ook heerlijk gegeten. Het toetjesbuffet was ook een hit, de kinderen hebben echt asociaal veel toetjes gegeten. Maar ach, ik snap het wel.

Zondag; terug naar huis

Zondagochtend was het alweer tijd om alles in te pakken en naar huis te gaan. En dan is zo’n hemelvaartweekend toch eigenlijk wel kort hoor, ik had nog wel een paar dagen langer willen blijven. Maar ja, aan alles komt een einde, dus ook aan ons eerste kampeeravontuur van 2024. Over een paar weekjes mogen we weer!

7 gedachten over “Dagboekje 310; ons hemelvaartweekend op de camping

  1. kijkje in huis en tuin schreef:

    Ik vind voor kinderen kamperen ideaal. Op een speelse wijze maken ze makkelijk contact met andere kinderen.

  2. Heleen Schrijvershof schreef:

    Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum, wat een mooi aantal 🙂 Ik ben helemaal uit de leeftijd van een kind die kinderboerderijen leuk vindt, maar het is wel een soort nostalgie. Ziet er leuk uit!

  3. Wanda schreef:

    Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag! En ja, kamperen is echt ideaal voor kinderen, ik vond het als kind super leuk en heb er echt mooie herinneringen aan over gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.