Onze nieuwe kinderwagen, de Stokke Xplory

Ik denk dat de meeste moeders echt niet zonder een kinderwagen kunnen. Ik ook niet, ik gebruik hem ontzettend vaak. Ik ga bijvoorbeeld vaak lopend boodschappen doen met Nomi en dan is het ideaal om je boodschappen in het mandje van je kinderwagen te kunnen doen. We hebben sinds kort een Stokke Xplory en daar schrijf ik vandaag een review over.

Stokke Xplory

Dit is hem, en wat een geweldig ding is dat zeg! Sinds we deze hebben, wil ik echt geen andere meer.

Het eerste wat me opviel, was natuurlijk het uiterlijk van deze kinderwagen. Ik vind hem heel erg mooi. Ik koos voor deze grijze kleur, want ik wilde geen echte meisjeskleur. Het is namelijk wel de bedoeling dat er ooit nog een tweede kindje in komt te zitten. Op deze foto zit de voetensteun er trouwens niet aan. Die gebruik ik nog niet, want Nomi’s beentjes zijn er nog iets te kort voor.

 Stokke Xplory

Onze ervaring

Hij is heel makkelijk in de klappen en in elkaar te zetten (zelf ik kan het, en dat zegt heel veel) en een ander voordeel is dat de kap heel ver omlaag kan. Bij onze vorige kinderwagen kon de kap niet zover omlaag, waardoor Nomi soms alsnog de zon in haar ogen kreeg. Dat vond ze niet fijn, dus dan hing ik er iets voor, maar dan kon ik haar weer niet zien. Een zonnebril werkte ook niet, want die laat ze niet op. Dit is dus echt een uitkomst.

Ik durf ook wel te zeggen dat Nomi er tevreden over is. Ze vindt het prima om erin te zitten, ook voor een langere tijd. Als ze lang in een kinderstoel zit, wil ze er na een tijdje uit, maar dat is bij deze kinderwagen niet zo. Daarom hebben we hem laatst meegenomen toen we uit eten gingen, Nomi heeft er toen een hele tijd ingezeten en dat vond ze helemaal niet erg.

Zelf vind ik hem ook heel fijn lopen. Hij duwt erg licht en hij stuurt ook heel soepel. Nomi zit er vrij hoog in, waardoor je goed oogcontact hebt. De duwstang kan op veel verschillende hoogtes en ook het handvat is verstelbaar. Ik zet Nomi er altijd helemaal rechtop in, dat vindt het heel fijn. Maar de kinderwagen heeft ook een ligstand, en een stand er tussenin.

Ik ben dus heel erg tevreden over de Stokke Xplory en het is echt een aanrader! Hij is niet goedkoop, hij kost namelijk € 949,00, maar hij is het geld zeker waard. En hoewel ik tijdens mijn zwangerschap nog zei dat ik niet geloofde dat er veel verschil in zou zitten, kom ik daar nu op terug. Ik merk namelijk echt heel veel verschil met andere kinderwagens.

Dit artikel is gesponsord.

10 gedachten over “Onze nieuwe kinderwagen, de Stokke Xplory

  1. Wendy schreef:

    Ik schrik altijd een beetje als ik de prijzen van kinderwagens zie. Poeheej… Maar tja, als je er zoveel gebruik van maakt en je kindje er goed en met plezier in zit, dan is het zijn geld vast heel erg waard.

  2. karlien schreef:

    Wij hebben deze ook, in het groen dan. Sinds de geboorte van de oudste gebruiken we hem en ik ben ontzettend tevreden. Wil binnenkort een ‘lange termijn review’ doen, gewoon omdat ik er zo blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.