Tijd voor nieuwe meubels

stoel

Het vakantiegeld is binnen en we weten precies wat we daarmee willen doen. We zijn namelijk heel erg toe aan nieuwe meubels. Sommige meubels kunnen namelijk écht niet meer, met dank aan de katten en de kinderen. De stoelen zijn kapot gekrabd en de bank zit vol met vlekken die ik er met geen mogelijkheid meer uit krijg. Maar wat is het moeilijk om mooie en praktische meubels te vinden zeg!

Op zoek naar een nieuwe bank

bank

Ten eerste; de bank. Hij zit vol met vlekken en ik heb al van alles geprobeerd om hem schoon te maken. Textielreinigers, de stoomreiniger, vlekkensponsjes… Maar niks helpt. En hij zit eigenlijk ook gewoon niet meer zo lekker. Ik ga steeds meer harde randen voelen. Het was gelukkig geen dure bank, dus ik vind het niet zo erg om hem weg te doen. Maar dan komt het moeilijkste; een nieuwe bank vinden.

Als je zelf kinderen hebt, ken je het vast wel; de vieze handjes. Vooral Lenn maakt echt alles vies. Dus ik wil graag een bank die makkelijk schoon te houden is. Dat kan een gladde bank zijn. Dan kom je al snel uit op (kunst)leer, maar dat vind ik niet zo mooi. Een andere optie is om een bank te kopen met wasbare hoezen, zoals die van Ikea. Daar gaat mijn voorkeur naar uit, maar Bart en ik zijn het nog niet helemaal eens…

En nieuwe stoelen

meubels

Eind 2016 kochten we hele leuke petrol kleurige stoelen. Maar een half jaar later bleken de katten de stoelen ook erg leuk te vinden. Ze hingen er telkens in en ze zien er niet meer uit. Toen de katten nog bij ons woonden, had ik niet zo’n haast met het kopen van nieuwe stoelen. Maar nu hebben we geen katten meer in huis, maar wel stoelen met allemaal halen eraan. Tijd voor iets nieuws dus! Maar… Ik wil eerst een bank, en dan pas nieuwe stoelen. Dan kan ik namelijk wat makkelijker stoelen kopen die mooi staan bij de bank. En andersom lijkt het me een beetje lastig.

Een vloerkleed

vloerkleed

We hadden een heerlijk hoogpolig vloerkleed. Maar toen Nomi allergisch voor kattenharen bleek te zijn, leek het ons verstandig om hem weg te doen. Het is namelijk echt onmogelijk om de kattenharen eruit te krijgen. Nomi zat er regelmatig op, dus we hebben er meteen afscheid van genomen. Nu, in de zomer, vind ik een vloerkleed niet zo heel erg nodig. Maar als het straks weer kouder wordt, ga ik op zoek naar een nieuw vloerkleed.

Een mooie hanglamp

hanglamp

En het laatste op mijn lijstje is een hanglamp. Een tijdje geleden keek ik er in een woonwinkel naar, maar volgens Bart zouden de katten er binnen no time inhangen. En waarschijnlijk zou hij daar wel gelijk in hebben. Maar nu we geen katten meer hebben, ben ik weer even gaan kijken. Ik zag bijvoorbeeld erg mooie Kwantum hanglampen en die zou ik graag boven mijn eettafel willen hebben.

Een gedachte over “Tijd voor nieuwe meubels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.