ovenschotel

Ovenschotel met sperziebonen, champignons en gehakt

Vandaag heb ik voor het eerst deze ovenschotel gemaakt en ik moet zeggen, het is echt goed gelukt!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 pak aardappelpuree
voor ovenschotels (Maggi)
– 250 gram champignons
– 400 gram sperziebonen
– 250 gram rundergehakt
– 1 ui
– knoflookpoeder
– chilipoeder
– zout

Voorbereiding:

Haal de boven- en onderkant van de sperziebonen af, snij ze in stukjes en kook de sperziebonen totdat ze beetgaar zijn (ongeveer 7 minuten).

Was dan de champignons en snij ze in plakjes. Daarna snipper je de ui.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding:

Rul het gehakt totdat het bruin en gaar is. Voeg daarna de champignons en de ui toe en bak het ongeveer 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg dan de sperziebonen toe en roer het door. Voeg naar smaak zout, chilipoeder (peper kan ook, maar ik vind chilipoeder lekkerder) en knoflookpoeder toe.
De sperziebonen hoeven niet warm te worden, dat gebeurd in de oven wel, dus je kunt het vuur nu uitzetten.
Doe het mengsel nu in een ovenschaal. Daar bovenop komt de aardappelpuree. Aan de aardappelpuree van Maggi hoef je alleen 300 ml water toe te voegen. Dan roer je het goed door en is het klaar.
Giet de aardappelpuree in de ovenschaal en zet de schaal in de oven. Na 40 minuten is je ovenschotel klaar!
ovenschotel

Ik dacht eerst dat het veel te veel zou zijn voor 2 personen, maar de schaal was leeg en m’n vriend en ik vonden het allebei erg lekker. ’t Is zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie nog (variatie)tips hebben.

4 gedachten over “Ovenschotel met sperziebonen, champignons en gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.