Hoe ziet onze voorraadkast er nu uit?

voorraadkast

Het is je vast niet ontgaan dat Nederland massaal aan het hamsteren is. Er zijn veel lege schappen in de supermarkten en dingen als brood, paracetamol en wc-papier zijn nauwelijks te koop. Mensen lijken compleet in paniek te zijn door het coronavirus. En hoewel ik absoluut niet in paniek ben, heb ik momenteel wel een goed gevulde voorraadkast! Want ja, ik biecht het op, ik heb ook wel een beetje gehamsterd.

Hoe het begon

Weken voordat de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland bekend was, was manlief al wat dingen aan het inslaan. Ik lachte hem toen nog uit, want ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen. Even later ging ik het toch wat serieuzer nemen. Toen ik las dat er in Nederland bijna geen desinfecterende handgel meer te krijgen was en ook de schappen met zeep leeg raakten, leek het me toch verstandig om iets extra’s in te slaan.

Inslaan

Online bestelde ik wat zeep, luiers, paracetamol, wc-papier en kunstvoeding. Niet omdat ik nou zo bang was voor het coronavirus, maar het ging me meer om de reactie van mensen. Ik dacht; als mensen nu de drogisterijen leeg kopen, zou het me niks verbazen als de supermarkten hierna aan de beurt zijn. Iedere keer als ik boodschappen deed, nam ik iets extra’s mee. Wat extra pasta, een pot chocopasta, afbakbroodjes, soep, pastasaus, rijst, tortilla’s, potten met groente, kant- en klare diepvriesmaaltijden, toch nog maar een extra pak toiletpapier… Mochten de supermarkten dan echt leeg raken, dan hebben we tenminste nog wat in huis.

voorraadkast coronavirus

Zo ziet mijn voorraadkast er momenteel uit

En toen begon het echte hamsteren

Toen het echte hamsteren afgelopen donderdag begon, had ik eigenlijk niet zoveel meer nodig. Vrijdag ging ik toch even de stad in, want ik wilde nog even een paar dingen halen bij de Action. Want als het hier net zo gaat als in Italië, gaan dat soort winkels binnenkort ook dicht. Hier in de supermarkt viel het nog wel mee, maar het scheen de dag ervoor veel erger te zijn geweest. Brood was er niet meer te krijgen, maar ach, er zijn genoeg dingen om dat mee te vervangen. Ik haalde wat crackers, nog een paar tortilla’s en ik vond nog een pak met afbakbroodjes. Ook prima!

Bij de Action nam ik nog wat noodlesoepjes mee. Ik liep het Kruidvat nog even binnen voor wat vaporub, en toen vond ik het wel mooi geweest. Aangezien de supermarkten aangeven dat er genoeg voorraad is, denk ik dat de schappen komende week wel weer redelijk vol zullen liggen. En mocht dat niet zo zijn, dan hebben we tenminste een voorraadje.

Is jouw voorraadkast momenteel goed gevuld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.