Waarom ik de newborn tijd niet mis

newborn

In de vorige maandupdate zei ik al dat ik het heel leuk vind dat Nomi nu wat meer kan. Niet dat ik haar als pasgeboren baby niet leuk vond hoor, maar met een grotere baby kun je wat meer. Ze communiceert nu een beetje, ze speelt heel veel en daar geniet ik echt van. Daarom mis ik de newborn tijd dus eigenlijk helemaal niet. Oké, dat knuffelen was wel heel erg fijn en daar is Nomi nu na een halve minuut wel klaar mee. Maar verder zijn er veel dingen die ik helemaal niet mis.

Dit is waarom ik de newborn tijd niet mis

– Het vele slapen bijvoorbeeld. De eerste weken sliep Nomi echt heel veel. Als ze bij me lag te slapen, vond ik dat natuurlijk helemaal niet erg. Maar als ze boven in bed lag, had ik soms wel zoiets van, ‘word eens wakker’.

– Nomi was helemaal geen huilbaby, maar ze huilde wel veel meer dan nu. Rond de 6 weken had ze een huilpiek en ik was heel blij toen dat minder werd.

– Ook had ik weinig contact met haar. Veel verder dan oogcontact kwam het niet. Op dat moment merkte ik dat eigenlijk nog niet eens, maar ik vind het heel leuk om nu meer contact te hebben. Ze brabbelt en lacht naar me, en sinds kort zegt ze mama!

– Het maakte haar ook niet uit wie haar oppakte. Of ik het nou was, of iemand die ze nog nooit gezien had, het maakt voor een pasgeboren baby weinig uit. Nu wel, als ze bij iemand op schoot zit die ze niet goed kent, zit ze me de hele tijd aan te kijken. Ze is gelukkig niet eenkennig, maar ik vind het wel leuk dat ze me zo in de gaten houdt.

– We hadden behoorlijk wat speelgoed, maar daar deed Nomi nog niks mee. Inmiddels kan ze zich een hele tijd vermaken met haar speelgoed, en ik vermaak me prima als ik naar haar zit te kijken.

– Ik kon niet wachten tot ze ging lachen. Voor mijn gevoel duurde dat best lang, maar achteraf was ze er best snel mee. Ik vond het vooral heel leuk toen ze met geluid begon te lachen.

– Waar ik ook niet op kon wachten, was het brabbelen. Ik vind brabbelende baby’s zo schattig!

– Mensen die mij een beetje kennen, zullen wel weten dat ik niet de beste huisvrouw ben. Maar goed, als je een pasgeboren baby in huis hebt, moet alles natuurlijk heel erg schoon zijn. Ik was dus best veel bezig met schoonmaken en alles uitkoken en dat is echt niet mijn hobby.. Ik ben blij dat ik Nomi’s speentje nu gewoon even onder de kraan kan afspoelen als hij op de grond heeft gelegen.

Mis jij de newborn tijd?

Gerelateerde artikelen:
– Waar je je als newborn moeder zorgen over maakt
– Kraambezoek tips
– Wat niemand je vertelt over een keizersnee
– 20 dingen die iedere moeder wel eens denkt

4 gedachten over “Waarom ik de newborn tijd niet mis

  1. Simone schreef:

    Ik vind de newborn/baby tijd echt heel erg leuk!! Maar nu hij wat meer begint te brabbelen en bewuster wordt van zn omgeving moet ik zeggen dat dat misschien stiekem nog wel leuker is ;-).

  2. Cassandra schreef:

    Ik herken mijzelf hier heel erg in. Ik vond de newborn periode heel erg zwaar en vooral vermoeiend. Leia is, zoals je wel weet, een echt zorgenkindje + een huilbaby geweest. Nu kruipt ze heerlijk door het huis, brabbelt ze en is ze super vrolijk. Een totaal ander kindje en ik vind het echt prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.