Win een Baby Born Happy Birthday pop

win baby born

Vandaag is Nomi 2 geworden en ook op mijn blog wordt dat gevierd. En wel op een hele toepasselijke manier, je kunt namelijk een Baby Born Happy Birthday pop winnen. Deze heeft Nomi vandaag voor haar verjaardag gekregen, en jullie kunnen er eentje winnen.

baby-born-03

25 jaar geleden zag de eerste Baby Born het levenslicht en daarom is het de hoogste tijd voor een feestje! Zelf speelde ik vroeger heel graag met Baby Born en deze poppen zijn nog steeds een grote hit. Speciaal voor haar verjaardag heeft Baby Born een mooie jurk aan met schattige strikjes en een rand van tule. En om haar verjaardag compleet te maken krijg je gebaksbordjes en kopjes bij deze Baby Born!

baby-born-01

Ik mag één van jullie blij maken met een Baby Born Happy Birthday pop. Het is een hartstikke leuk verjaardagscadeau, maar natuurlijk kun je hem ook met Sinterklaas of kerst geven.

Om mee te doen laat je hieronder (en/of op Facebook) een reactie achter waarin je vertelt dat je meedoet en like je mijn Facebookpagina. Om extra kans te maken like je dit bericht op Facebook en tag je vrienden die deze winactie ook leuk zouden vinden. Wil je nog meer kans maken? Volg mij dan ook via Instagram.

Je kunt meedoen tot en met zondag 20 november, daarna neem ik contact op met de winnaar.

Deze Baby Born is onder andere te koop via Bol.com.

Wil je nog meer leuke prijzen winnen? Ik geef ook de Hart Beat soundtrack en een boek van Winnie de Poo weg!

Deze winactie is tot stand gekomen door een samenwerking.

117 gedachten over “Win een Baby Born Happy Birthday pop

 1. Jamila schreef:

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertje Zeineb ze wordt 19 november 2 jaar en met deze pop zal het extra feestelijk en omdat ze nog geen pop heeft is het dan ook leuk dat dit dan meschien haar 1 pop wordt

 2. Wendy Hernamdt schreef:

  Hieper de piep hoeraaa voor Nomi! Gefeliciteerd!! Zelf heb ik ook zo’n kleine grote meid (2,5 jaar) die net als haar mama vroeger graag met baby born speelt. Helaas heeft de oude van mama inmiddels zijn of haar beste tijd gehad. En mist al ledematen. Laat mijn dochtertje nou ook dol op taart zijn. Denkbeeldige maakt ze dan ook geregeld het lekkerste gebak. Deze prachtige baby born zou dus perfect op zijn of haar plaatst zijn bij haar.

 3. Alicia Hofman-Voshol schreef:

  Ik doe heel graag mee voor mijn meisjes! Zo leuk om altijd te lezen over Nomi haar ontwikkeling. Mijn oudste dochter is net 1 jaar ouder ook van november en de jongste een jaar jonger dan haar. Dus altijd veel herkenning!

  Ik volgde je al via instagram en facebook maar ik zal ook iemand taggen!:)

 4. Heidie schreef:

  Echt een heel leuk verjaardagscadeau, maar ook heel erg fijn als je deze als kindje van Sinterklaas krijgt… Mijn dochtertje is vier maar speelt eigenlijk pas sinds kort echt met poppen. Ze vindt het heel erg leuk en vertelt er hele verhalen bij, flesje geven, in bad doen, erg leuk om dat te zien. Ze heeft nu een pop die eigenlijk wat te groot is om fijn vast te kunnen houden, past ook niet in haar BB badje dat ze vorig jaar van de Sint heeft gekregen. Mocht ik deze voor haar mogen winnen, dan mag de huidige pop naar de speelgoedbank, zodat een andere kindje ook met een popje kunnen spelen.
  Ik heb ook op FB gereageerd en Instagram (ben ik mamajola77). Nu duimen maar voor mijn meid!

 5. Cynthia schreef:

  Wat een onwijs leuk cadeau! ik heb vroeger ook ureeeeeen met mijn baby born gespeeld en ik hoop dat Nomi er net zoveel plezier van krijgt! Ik zou heel graag de Baby Born willen winnen om cadeau te geven aan mijn nichtje, die is helemaal weg van haar gekregen knuffelhondje van mij en ik zou haar heel graag deze baby born willen geven!

  Liefs Cynthia

 6. Paulien schreef:

  Jaaah super… Ook mijn dochter is binnenkort jarig en is gek op baby poppen… zeker nu ze een baby zusje heeft.

  Dus wij doen zeker mee.

 7. Dionne van der Kooij schreef:

  Ja ik doe mee voor onze eigen princess Nomy ? ze wordt helemaal blij van poppen en weet zeker dat ze er heel goed voor zou zorgen.

 8. Geraldine Doeser schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je dochter!!! ??

  Mijn dochter word 8 december 2 jaar!
  Dat is natuurlijk hartstikke leuk als zij dit dan wint ! Vooral met sinterklaas der voor en kerst der na!

 9. Caroline Hulsebosch schreef:

  Mijn poppenmoedertje van 2 weet wel raad met zo een baby born, elke keer door de speelgoedwinkel hoor ik het weer. ‘Wil deze mama’!.

  Doe dus heel graag mee voor mijn kleine grote dochtertje.

  En van harte met Nomi!

 10. Nathalie Hellmig schreef:

  Whoehoeeeeeeeeee!! Dit is echt superleuk Madebymalou.nl!!! <3 <3 <3 Wat een ontzettend leuke en te gekke prijs gaan jullie weggeven en hoe GAAF is het om jullie via deze weg te mogen leren kennen!! Whaaaaaaaaaaaaaaaaa ik wil natuurlijk dolgraag kans maken op deze WAANZINNIG leuke en supermooie Baby Born pop, WAUW <3 Ohhhh ik heb een echte "poppenmama" hier thuis zitten 🙂 werkelijk alleen maar met poppen bezig! Ze zeurt ook al zoooooo lang om een Baby Born! Deze versie is natuurlijk helemaal GEWELDIG!l! Heeft ze een filmpje op youtube van gezien hihih.. hij is natuurlijk ook wel heeeeeeeeel leuk!! 😀 Ze is (helaas) enigskind.. een tweede kindje wilde niet lukken 🙁 Dus een poppenzusje zou echt TE GEK zijn voor haar… net als een echte baby!! Brabbelt.. huilt, laat een boertje.. dat wil toch elk kind 😀 Hopelijk mag ik haar onwijs verrassen!! En JA! Mijn dochtertje heeft haar verlanglijstje voor 5 dec. al af… en je raad al wat er op staat… 😉 werkelijk alleen maar poppenspullen en een Baby Born natuurlijk bovenaan! 😉 (zie foto) SPANNEND! Ze gaat helemaal GEK worden als ik 'm zou winnen voor haar….ben echt helemaal ENTHOUSIAST ????? MAAK ME GEK!! Ik ben fan hoor 😉 Heb alle stapjes gevolgd

  ☑️ geliked

  ☑️ volgen op instagram

  FINGERS CROSSED! Liefs nathalie :* ?

 11. Jessie schreef:

  Jaaaaa Omg Omg ik doe mee!!! Mijn dochter wil dit zoooooooo graag en lan het helaas zelf niet voor d’r kopen…ik ga heeeeeelllll hard duimen!!! ❤️

 12. Angelique schreef:

  Gefeliciteerd met Nomi!?
  18nov. wordt onze dochter 2! Deze staat ook op het lijstje!! Dus wij doen Graag mee voor ons poppenmoedertje!!

 13. Tessy schreef:

  Ik doe ook graag mee voor m’n meisje die in januari 2 wordt! Wij hadden vroeger ook zo’n pop maar helaas heeft m’n moeder deze niet bewaard (in tegenstelling tot ander speelgoed)

 14. Patricia schreef:

  Nogmaals van Harte! Graag wil ik meedoen voor mijn 21 maanden oude dametje. Ze vind poppen steeds leuker en ik weet zeker dat ze hier veel plezier aan zou beleven 😀

 15. Marit Bouwman schreef:

  WoW te gek zelfs Sinterklaas zou deze actie niet stilletjes voorbij gaan!!
  Ik ben al een gelukkige vrouw dankzij mijn mooie gezin,maar wat zou ik ons graag nog wat extra willen laten stralen met deze prachtige prijs.
  Duimen maar…, dat de goede Sint zal komen!!

 16. Linda Rispens schreef:

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter Anna. Ze is een paar weken terug grote zus geworden en het zou dus leuk zijn wanneer zij een trotse poppenmoeder kan worden van deze Baby Born!

 17. Nathalie van Rumt schreef:

  Gefeliciteerd met nomi en hoop dat jullie een leuke dag hadden met veel taart! Ik zou hem graag willen winnen voor me dochtertje. Als klein meisje heb ik ook met een baby Born gespeeld en hoe leuk zou het zijn als me eigen dochter er ook mee zou kunnen spelen.

 18. Mariette schreef:

  Mijn dochter is een echte poppenmoeder . Toen ik haar gisteren vroeg wat ze echt graag voor sinterklaas wilde, zei ze : een pop met een jurk aan. Hoe leuk zou het dan zijn als ze deze zou winnen ?!?.

 19. Mirella orthen schreef:

  Hiep hiep hoeraaaaaaa van harte gefeliciteerd Nomi met je 2e verjaardag.
  Wat een geweldig leuk verjaardagscadeau heb je gekregen zeg.
  Ik denk dat mijn dochtertje Luna van 3 jaar deze Baby Born Happy Birthday pop ook heel erg leuk zal vinden.
  Om ook samen met haar haar verjaardagsfeestje te vieren.
  Lekker samen taartjes eten en een kopje thee!
  Wat een gezelligheid en wat een plezier zal dat zijn!
  Daarom gaat deze mama heel graag een kansje wagen!

 20. Laura schreef:

  Wauw wat leuk!! Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie dochtertje. 2 jaar alweer! Ik waag heel graag een gokje om deze pop te winnen voor ons oudste dochtertje Zoë, die deze maand ook 2 jaar wordt. Zij doet dagelijks alles na wat ik met haar zusje doe (praten, luiers verschonen, kleertjes aan, flesje geven, boertje laten, knuffelen), alleen doet zij deze bij haar pop die helaas haar arm is verloren. Deze mooie babyborn is dus meer dan welkom, helemaal met haar verjaardag, Sinterklaas en kerst die eraan komen!

 21. Viv schreef:

  Gefeliciteerd Nomi!! Ons kleine prinsesje zou super super blij zijn met deze baby (pop). Zeker als de pop ook nog eens jarig is, een feestje kan vieren enz enz. Een echt poppenmoedertje is het <3 onze Nieke! Lekker ondeugend met een verzorgende twist haha maar wat wil je als je de jongste van het stel bent 😉

  Wat zou het een geweldige verrassing voor haar zijn, ik waag heel graag een kansje ? een super gaaf cadeau!

 22. Rachel schreef:

  Voor mijn dochter Lova Mae. Ik heb zelf tot
  Mijn zestiende met baby born gespeeld haha. En heb hem toevallig van de week bij mijn ouders van zolder gehaald (25 jaar oud). Helaas is dat ook te zien en heeft de pop geen kleertjes meer Hihi. Dus ik doe graag mee!
  Groetjes rachel

 23. Carola schreef:

  Wat een mooie pop is het toch.. En wat een mooi cadeau heb jij dan gekregen Nomi!
  Ik doe mee met de actie voor mijn jongste dochter (1,5 jaar), een echte poppenmama… Zo’n lief en ontdekkend meisje gun ik haar eigen ‘baby’ ?

 24. willie-anne schreef:

  Gefeliciteerd met nomi!! De pop zouden ze hier suuper blij mee zijn, heb 2 meiden die echte poppenmoedertjes zijn dus zou zeker heel gaaf zijn om te winnen!

 25. Marcia Kan schreef:

  Gefeliciteerd met uw kleine meid! Ook hier in huis twee poppenmoedertjes van 8 en 5 jaar oud. Hele dagen druk in de weer, van schooltje spelen tot doktertje en dat steeds maar weer! Deze Birthday Pop zou erg welkom zijn hoor, ik denk dat mijn dames een gat in de lucht zullen springen!!

 26. Miranda Vermeulen-Jacobs schreef:

  Amber wil deze pop graag winnen voor haar verjaardag op 1 december a.s.
  We volgen jullie al heel lang en lezen jullie berichten steeds met plezier!

 27. Alyt van der Heide mama van een poppenmama schreef:

  GEFELICITEERD MET NOMI’S TWEEDE VERJAARDAG????

  JaAA! Hier moet ik gewoon aan meedoen. Mijn jongste dochter van 4 is vanaf jongs af aan al een echte poppenmama. Eerst pakte ze de pop van haar grote zus altijd af. Maar op haar vierde verjaardag heeft ze dan haar eigen pop gekregen. Niet een hele grote, want die vond ik te duur…….
  Zou dolgraag voor haar deze levensechte BabyBorn pop willen winnen. Ze doet niks anders dan moederen, met pop wandelen in bad eten geven, insmeren met crème……
  En wat heeft babyborn een prachtige jurk aan! Ja echt iets voor mijn poppen meisje
  Samen met pop verjaardag vieren. Hoe leuk is dat!

  Ps heb je pagina al lang geleden geliked en krijg ook altijd je berichten op mijn tijdlijn. Hoop dat je mij ziet als liker.

 28. Erika van Koert schreef:

  Wauw wat gaaf ! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Ze wilde er graag een voor haar verjaardag maar helaas voor haar hadden we al iets anders gekocht

 29. Claudia Diependaal schreef:

  Geweldig ik doe heel graag mee. Dat zou super zijn. Om de pop van mijn 26 jarige dochter met deze te vergelijken. We hebben hem nog. Kan deze mooi mee naar huis ?

 30. Jelly schreef:

  Gefeliciteerd met je dochter Malou!

  Ik doe graag mee met de winactie!
  Mijn dochter wordt 25 november alweer 2jaar , dus deze mooie pop zou een geweldig verjaardagscadeau zijn!

 31. Margret Verhappen schreef:

  Ons 5-jarig poppenmoedertje Anoek heeft een interactieve Baby Born hoog op haar verlanglijstje staan. Als ik deze jarige pop win dan noemen we haar naar jouw dochter, pop Nomi.

 32. Linda Raaijmakers schreef:

  Graag voor onze tweeling Eva & Lucas die 5 december jarig zijn en trotse grote nicht en neef van Tess van 6 maanden 😀 dus heb ik alles gedaan wat mogelijk is 😀
  Facebook: lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: lindaenbjorn (volg en repost)
  Bloglovin: lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
  YouTube: lindaenbjorn (geabonneerd)
  Pinterest: lindavanduren/ (gepind)
  Google+: lindaenbjorn (volg en gedeeld)

  groetjes Linda

 33. Jennifer Lee schreef:

  Ik doe echt super graag mee voor mn nichtje! Ze is begin december jarig en is enorm gek op poppen. Ze heeft al wel een pop maar dat is een erg goedkope variant van haar zus die al heel erg aan het verslijten is. Ik zou haar super graag blij willen maken met deze baby born en zeker aangezien het een happy birthday variant is, super leuk voor haar! <3 Fingers crossed!

 34. Anneliese de Waal schreef:

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam, zou ze helemaal geweldig vinden z’n mooie pop, ik zou graag voor haar mee doen !! 🙂

  Groetjes Anneliese

 35. Miekske Dingens schreef:

  Ook jongetjes kunnen graag met poppen spelen 🙂 Onze kapoen heeft momenteel een pop Bob, maar die wilt zeker weten wel gezelschap van deze mooie pop krijgen, dus graag een kansje!

 36. Sabine Flothuis schreef:

  Jaaaaaaaaa!! Ik maak ontzettend graag een kansje voor mijn dochter Mara…De allerliefste poppenmoeder die ik ken <3
  Wat zal ze blij zijn met een echte Baby-Born!! Die staat namelijk al heeeeeeeeeeel lang op haar verlanglijstje en als Sint hem brengt springt ze een gat in het plafond 😉

  Ik LIKE op facebook, volg op Instagram en zal het berichtje op fb ook nog even delen….

  #fingerscrossed

 37. Marije schreef:

  Leuk!! Ik doe heel graag mee met de winactie. Lynn heeft nu een kiekeboe pop, maar die is eigenlijk kapot (popje kon praten, nu niet meer).
  Sinds 3 maanden heeft Lynn een zusje Kiki en vind het erg leuk om ‘mee te helpen’. Dit kan ze dan natuurlijk ook met de pop doen (popje schone luier, popje melkjes drinken, etc).
  Dus de pop zou een heel leuk cadeautje voor haar zijn!

 38. melissa van stipdonk schreef:

  Wat een top actie zeg. hier wordt ons 5 jarige poppenmoedertje elise wel heel blij van, dus ik doe graag voor haar mee. ik volg via fb en instagram. liefs melissa

 39. Hanneke schreef:

  Jaaaaaaaaa! Onze Eva wordt eind november 2 jaar. Ik was van plan een pop voor haar te gaan kopen, omdat ze poppen zo leuk vindt! Maar winnen is natuurlijk nog veel leuker!! Zeker zo’n happy birthday pop!

 40. Jolein koolske schreef:

  Oh echt zooooo leuk !!!! Ik doe dolgraag mee voor mijn knappe dochters . Ze zijn echte poppenmoedertjes en de action poppen overleven het niet lang bij hun haha . Zou fijn zijn als ze een baby pop hebben die wat meer kunnen hebben haha

 41. Bodil schreef:

  (Nog) Gefeliciteerd!!!
  Extra feestelijk om ook een ander kindje blij te maken met deze mooie, jarige Baby Born pop 😀
  Mijn meiden houden zich graag aanbevolen! (Facebook heb ik niet, wel volg ik je via Bloglovin’)
  Hieperdepiep, HOERA!

 42. patricia schreef:

  Zou fantastisch zijn voor mijn lieve prinses, net grote zus geworden en is helemaal trots. Ze is zo lief voor haar en wil overal mee helpen. Ze heeft van een baby bjorn eetstoel gekregen voor enige tijd terug en viert altijd feest met haar beer in de stoel maar hoe geweldig zou het zijn wanneer we haar hiermee mogen verassen.
  Ik ben nu al aan het duimen, echt wat een leuke actie.
  Succes voor alle kindjes 🙂

 43. Dorien schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je dochter! Een mooi cadeau heeft ze gekregen. Mijn dochter is inmiddels ‘al’ 7… de tijd vliegt :-), maar ik maak haar nog steeds niet blijer dan met een pop. Een echte BabyBorn heeft ze nog niet, en deze geweldige Happy Birthday set…… wat zou ze daar blij mee zijn. Een geweldig Sinterklaascadeau zou het voor haar worden. Like op FB, follow op Instagram en ik ga even delen en taggen en dan ga ik heel hard duimen voor onze lieve meid!

 44. Margreet schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je dochter. Doe dolgraag mee voor Ize van bijna 2. Ze is een echte poppenmoeder en dol op de babyborn van grote zus. Zou geweldig zijn om ook haar eigen babyborn te mogen verzorgen en knuffelen. Ze zit nu in de MIJ fase 😀 Dus er wordt wel eens aangetrokken met de babyborn van grote zus. Zou een fantastisch verjaardagscadeau voor haar zijn!

 45. Bianca Fenna schreef:

  Beetje laat…. schaam schaam…. maar van harte gefeliciteerd met de 2e verjaardag van Nomi 🙂

  Ik doe supergraag mee met deze actie. Met 2 dochters als poppenmoeders en een geblesseerde Baby Born (ja als er actief mee gespeeld wordt, wilt er wel eens wat breken) met een los been, zou ik mijn oudste dochter enorm blij maken met een nieuwe Baby Born. Ze is zo intens verdrietig, maar gelukkig mag ze de Baby Born van kleine zus af en toe lenen en heeft opa het been zo goed als hij kan geplakt, maar het is toch niet hetzelfde. Ik ga gewoon SUPER hard duimen

 46. Trudy schreef:

  Wat een gaaf cadeau, helemaal voor 5 december! Onze jongste dochter kreeg in oktober haar babyborn voor haar verjaardag Onze oudste dochter van 9 jaar in tranen, die had zij zo graag willen hebben… Hopelijk heb ik 5 december een hèèl blij meisje in huis, op en top poppenmoedertje….

 47. Ramona schreef:

  Gefeliciteerd met je dochtertje!!

  Onze dochtertje Charissa, 2 jaar, is een echte meisje.
  Ze heeft 2 popjes die ze heel de dag mee sjouwt!
  Ze mogen mee op de fiets, boodschappen doen, en mee naar bedje.
  En ik ben zelfs oma van deze popjes 🙂
  Deze 2 popjes hebben we 2e hands aangeschaft, en ondanks dat ze er heeeeel blij mee is, zou ze het heeeeel leuk vinden om een echte baby born erbij te hebben!

 48. Reni schreef:

  Leuk voor ons meisje..ze is pas 4.5 maand maar ach als ze op mama lijkt gaat ze deze helemaal leuk vinden. Ik heb vroeger heel veel met baby born gespeeld…

 49. Rianne Everaerts schreef:

  Ik doe ook graag mee voor Noud de poppenvader, 13 december is zijn verjaardag ?. Nu met zijn kleine broertje erbij is hij helemaal van de poppen.

 50. Karin schreef:

  Heel leuk! Ik doe graag mee voor mn jongste dochtertje. Ze is gek op ‘baby’s’, maar grote zus heeft nogal eens de neiging ze op e eisen 😉 natuurlijk zeg ik daar wat van, maar ik denk dat het nog handiger is als ze gewoon haar eigen heeft, ook duidelijk uit te leggen aan de oudste! Ik wil er eentje als sintcadeau kopen, maar zo’n mooie en dure als deze zal het dan niet worden, dus deze winnen zou al helemaal geweldig zijn!!

 51. Lisanne Boem schreef:

  Mijn dochter is binnenkort jarig en wat zou ze hier blij mee zijn, ze is helemaal dol op poppen en heel verzorgend, maar zo’n leuke Baby Born pop hebben we nog niet.

 52. Lynn schreef:

  Nog een gelukkige verjaardag voor Nomi! Hopelijk heeft ze er al wat van mee gekregen en een leuke dag gehad! 😉 Ik maak ook graag kans op zo’n leuke pop.

 53. Lesley Beekman schreef:

  Yes! Sinterklaas is in het land ??

  En mijn zenuwen zijn daar niet tegen bestand! ?

  Want ben zo’n enorme chaoot

  En stap vaak naast de boot….

  Wie wil ook alweer wat?! En hoe heet het ook al weer… ⁉

  En dan moet ik weer denken keer op keer?

  MAAR… nu komen jij, Madebymalou.nl met deze actie ?

  En ik denk alleen maar #OH #MY #GOSH als reactie! ??

  Dus dat betekent dat jullie mij hoop geven ?

  Om ZO een gave pakjesavond te beleven ?

  Ik zou hier zo ontzettend blij mee zijn ??

  Om iets geschikts te geven is zoooo fijn ??

  En met de baby born die jullie nu weggeven.

  Gaan wij zeker een mega spectaculaire pakjesavond beleven! ?

  Dus jullie kunnen mij hiermee wat rust geven ??

  En kan ik iets minder hectiek in mijn hoofd beleven☀

  Samen feest is het motto hier!

  En dit delen doen we met heel veel plezier!

  Onze kleine Sint wist niet wat ze zag! ? WAUW!

  Bij het zien van deze actie kreeg ze meteen een stralende lach!

 54. Mieke schreef:

  Doe graag mee voor mijn lieve sayèn die bijna 3 word en tot nog toe met de poppen van haar zus moet spelen. Een eigen baby born zou ze zp blij van worden?

 55. Nadia A. schreef:

  Wat gaaf! Voor mijn schatje die haar tweede verjaardag over twee maanden gaat vieren. ? Ze heeft nog geen Baby Born pop. Ik doe graag mee, volg je al op Facebook & Instagram en heb deze leuke actie op FB geliked & gedeeld.

 56. Bianca schreef:

  Ik doe heel graag mee voor onze dochter van 6!! Ze is een echte poppen moeder ze heeft wel een pop maar niet zo’n super gave baby born die boven aan haar lijstje staat!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.