WAT IK NIET MIS AAN HET ZWANGER ZIJN

Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad, maar er zijn ook dingen die ik niet zo leuk vond. Aan het einde van mijn zwangerschap begon mijn buik toch wel een beetje in de weg te zitten, ik kon bijvoorbeeld nauwelijks meer bukken, dus ik ben blij dat ik daar nu geen last meer van heb. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die ik echt niet mis.

– Dikke voeten
In de zomer begonnen mijn voeten al dikker te worden, maar toen het wat kouder werd, werd dat wat minder. Tot het einde van mijn zwangerschap, toen werden mijn voeten opeens weer gigantisch dik. Ik kon mijn schoenen nauwelijks dicht krijgen en het zag er ook gewoon niet uit.

– Rugpijn
Rond de 20 weken begon ik zo nu en dan rugpijn te krijgen, vooral als ik teveel gedaan had. Daardoor lag ik regelmatig met een kruik op de bank, waar ik best wel eens van baalde. Aan het einde van mijn zwangerschap wilde ik vanalles doen, maar als ik te veel bezig was geweest, voelde ik dat daarna in mijn rug.

– Nauwelijks mijn schoenen aan kunnen krijgen
Door mijn dikke voeten pasten mijn schoenen al minder goed, maar ook mijn buik zat behoorlijk in de weg. Schoenen aandoen werd er dus niet makkelijker op..

– Harde buiken
Het heeft heel lang geduurd voordat ik voor het eerst een harde buik had. Volgens mij was ik ongeveer 32 weken zwanger. Het begon met een paar harde buiken per week, maar dat werd steeds meer. In de laatste twee weken had ik meerdere harde buiken per uur, wat vaak ook weer te maken had met het feit dat ik te veel wilde doen.

– Het heel snel warm hebben
Echt, in de laatste weken had ik het gevoel dat ik in de overgang zat. Het was helemaal niet warm, maar ik zweette me soms kapot. Terwijl het buiten nog geen 15 graden was, liep ik nog rond in een t-shirtje.

– Halve nachten wakker liggen
Nu Nomi geboren is, slaap ik meer dan tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap. ’s Avonds viel ik wel in slaap, maar ik werd heel vaak wakker en dan lukte het me niet om verder te slapen.

Nogmaals, ik heb echt een hele fijne zwangerschap gehad, dus eigenlijk mag ik niet klagen, maar door dit soort dingetjes ben ik toch wel heel blij dat mijn buik weg is.

Gerelateerde artikelen:
– De leuke dingen van mijn zwangerschap
– Buikfoto’s van het derde trimester
– In mijn laatste zwangerschapsweek

13 gedachten over “WAT IK NIET MIS AAN HET ZWANGER ZIJN

  1. itsmeastrid schreef:

    Fijn da tje ondanks deze nadelen toch een leuke zwangerschap hebt gehad. Wauw, ik blijf het bijzonder vinden als aanstaande mama's hun kindje voldragen en zoals jij schrijft, dat je pas bij 32 weken harde buiken kreeg. Zelf ben ik met ongeveer 25 weken zwangerschap geboren, dus ja.

    • admin schreef:

      Daar had ik eigenlijk niet zoveel moeite mee. Hoewel het wel heel fijn is dat ik nu niet meer na hoef te denken of ergens bijvoorbeeld rauwe eieren of rauwe melk in verwerkt is šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.