WAT NIEMAND JE VERTELT OVER ZWANGER ZIJN

Voordat ik zwanger was, had ik al best veel informatie opgezocht over het zwanger zijn. Ik dacht dat ik wel wist wat ik kon verwachten, maar tijdens de zwangerschap kwam ik erachter dat dat toch niet helemaal zo was. Zo kwam ik er bijvoorbeeld pas achter toen ik zwanger was, toen ik al in mijn negende week was. En nee, het was geen oepsje.

 • Ik had wel eens gehoord dat je bloed kon verliezen tijdens je zwangerschap. Maar dat het lijkt alsof je ongesteld bent, wist ik niet. Ik dacht dus dat ik ongesteld was, waardoor ik pas in mijn negende week positief testte.
 • De eerste echo is doodeng! Het enige waardoor je weet dat je zwanger bent, is een positieve zwangerschapstest. Ik was echt bang dat ik helemaal niet zwanger zou zijn. En daarnaast had ik natuurlijk nog 100 dingen bedacht die allemaal niet goed zouden kunnen zijn.
 • Ook het gevoel dat je een steen in je maag hebt, kan duiden op een zwangerschap. Mijn lichaam weet niet hoe dat moet, misselijk zijn (ik ben serieus al 10 jaar niet meer misselijk geweest).
 • Dat het je echt niks uitmaakt of het een jongen of een meisje is. Voor de zwangerschap leek me een meisje geweldig, maar toen ik zwanger was, hoopte ik alleen maar dat het een gezond kindje zou zijn (lekker cliché).
 • Hoe verschrikkelijk warm je het kunt hebben. In de zomer was ik niet op mijn best, ik zat regelmatig met mijn voeten in een emmer koud water en ik werd serieus chagrijnig als ik zag dat het weer 30 graden zou worden, terwijl ik normaal echt van warmte hou. Ik heb trouwens ook tot november in een t-shirtje gelopen.
 • Dat je stiekem wel heel trots bent op je buik, en dat je het heel leuk vind dat mensen kunnen zien dat je zwanger bent. Vanaf een week of 35 niet meer trouwens, dan ben je wel klaar met die buik.
 • Je borsten kunnen gaan lekken. Gelukkig gebeurde dat bij mij alleen ’s nachts (en op de dag dat Nomi werd geboren, toen ik dat operatiehemdje al aanhad. Gênant..).
 • Nesteldrang begint al best vroeg. Toen ik zo’n 20 weken zwanger was, was ik al geneigd om het hele huis in de wasmachine te stoppen.
 • Zelfs strijken wordt leuk. Ik heb daar normaal echt een hekel aan, maar tijdens mijn zwangerschap stond ik vrolijk de babykleertjes te strijken.
 • Ik was voorbereid op slapeloze nachten als Nomi geboren zou zijn, maar ik wist niet dat je tijdens de zwangerschap ook telkens wakker ligt.
 • Je wilt álles weten over bevallingen en baby’s. Ik heb zo ongeveer alle afleveringen gezien van One Born Every Minute, ik struinde het internet af naar informatie en toen we wisten dat we een keizersnee zouden krijgen, keken Bart en ik zoveel filmpjes van keizersnedes dat we het bijna zelf hadden kunnen doen.

26 gedachten over “WAT NIEMAND JE VERTELT OVER ZWANGER ZIJN

 1. Michelle schreef:

  Wat een handig stukje. Op internet lees je ook hele verschillende dingen, het verschild echt met persoon heb ik al wel in de gaten! Maar altijd leuk/leerzaam om een stukje over eigen ervaringen te lezen.

 2. LINLICIOUS-STYLE schreef:

  Oh herkenbaar. Het slapen in het begin!
  Ben nu 22 weken zwanger en afgelopen drie nachten ook slecht geslapen (vanwege het moeten plassen haha)
  One born every miniute zapp ik weg, al die krijsende en kreunende vrouwen haha

 3. Jolet schreef:

  Ik kan sommige dingen best begrijpen! Zwanger zijn lijkt me wel leuk aan de ene kant, maar aan de andere kant verschrikkelijk. Gelukkig duurt het maar 9 maanden!

 4. libby1985 schreef:

  Haha heel herkenbaar!
  Behalve de nesteldrang…krijg d een maand de sleutel van ons nieuwe huis…moet alles nog inpakken…maar nu 26 weken en de nesteldrang is nergens te vinden nog haha

 5. Sofie schreef:

  Ik had me achteraf vooral voorbereid op een baby, maar nooit op de zwangerschap. Tjee wat duurde dat lang! En ik was zwanger in een jaar van een vreselijk warm voorjaar, da's inderdaad niet uit te houden! 😉

 6. Daantje schreef:

  Grappig, en ik herken zowat alles.

  Wel heel apart: al voordat ik wist dat ik zwanger was kreeg ik opeens heel sterk de behoefte om one born every minute te kijken. Snap nog steeds niet waarom ik dat had… Misschien toch hormonen? 🙂

 7. Blog & Beauty schreef:

  Leuk artikel om te lezen! Bepaalde dingen herken ik ook wel en anderen totaal niet. Iedereen beleeft het toch anders, maar het is wel leuk om te lezen. Ik vond de eerste echo ook zo spannend (ik was pas gerust met de 20 wk echo).Ik was continu misselijk en vond het heerlijk, even een reminder. Sommigen vinden 9 mnd misschien te lang, maar het is een gift als je ze mag beleven. Mijn zwangerschap duurde maar 27 wk, mijn dochtertje kwam 3 mnd te vroeg. Ik heb te veel moeten missen van het zwanger zijn. Verhalen van anderen vind ik daardoor leuk om te lezen en soms ook pijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.