Wat vindt mijn gezin van het vloggen?

gezin vloggen

Een vraag die me de laatste tijd vaak gesteld wordt, is wat de rest van mijn gezin van het vloggen vindt. Want tja, ik maak de keuze om te gaan vloggen, maar ook Nomi, Lenn, Elena en Bart worden regelmatig gefilmd. Vandaag vertel ik jullie wat zij ervan vinden.

Bart

Bart is niet iemand die heel graag in de belangstelling staat. Hij vindt het prima dat ik vlog, maar hij wil niet telkens de camera op hem gericht hebben. Daarom hebben we afgesproken dat ik de camera niet telkens in zijn gezicht zal duwen, maar hij vindt het geen probleem om zo nu en dan gefilmd te worden. Vandaar dat hij wel in de vlogs te zien is, maar niet zo vaak.

Nomi

Nomi vindt het vloggen ontzettend leuk. Laatst konden jullie al zien dat ze zelf wilde vloggen, en ze wil ook regelmatig graag even iets vertellen aan de camera. Daarnaast vindt ze het heel erg leuk om de vlogs te zien. Als ik klaar ben met editen laat ik hem zien, en Nomi wil ook regelmatig de oudere vlogs even terugkijken.

Ik heb het er met haar wel serieus over gehad, voordat ik de eerste vlog online zette. Ik vertelde haar dat andere mensen de vlogs ook kunnen zien en ik vroeg haar wat ze daarvan vond. Haar reactie was ‘leuk!’. Nu is ze natuurlijk nog een beetje klein om het echt te begrijpen, en als ze er ooit anders over gaat denken, zal ik daar natuurlijk rekening mee houden.

Laatst vertelde een klasgenootje dat ze één van de vlogs had gezien. Nomi vertelde me dat haar klasgenootje wist hoe haar kamer eruit zag, want dat had ze in een filmpje gezien. ‘Zij had gezien dat mijn muur roze is en ze vond mijn kamer heel mooi!’, vertelde Nomi me. En ze vond het geweldig!

Lenn

Lenn snapt er natuurlijk nog een stuk minder van. Hij weet nu wel precies wanneer ik aan het filmen ben, en als hij dat ziet, komt hij vaak meteen op me af rennen. Hij wil dan ook gefilmd worden, vooral om naar zichzelf te kijken (de kleine ijdeltuit). En ook hij vindt het heel erg leuk om de vlogs terug te kijken.

Niet té vaak een camera op ze richten

Ook al vinden ze het vloggen heel leuk; ik wil niet té vaak een camera op ze richten. Het moet niet zo zijn dat mama continu een camera in haar hand heeft en dat alles wat ze doen, gefilmd gaat worden. Ik denk namelijk niet dat dat goed is voor kinderen. Maar volgens mij hebben we momenteel een vrije goede balans daarin.

De toekomst

Nu zijn Nomi en Lenn nog erg enthousiast over het vloggen, maar dat kan natuurlijk veranderen. En als Nomi, Lenn of Elena niet meer gefilmd wil worden, zal ik dat ook zeker niet doen. Maar we zullen wel zien hoe het in de toekomst gaat, en of ik dan überhaupt nog zal vloggen!

7 gedachten over “Wat vindt mijn gezin van het vloggen?

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik kan me voorstellen dat dit een heikel onderwerp is. Want in hoeverre kunnen jonge kinderen oordelen over wel of niet verschijnen in een vlog. Hoewel je natuurlijk later die vlogs kunt verwijderen als ze er problemen mee krijgen.

    Zelf lees ik het liefst bewoon blogposts. Voor vlogs ga ik wel naar youtube.

  2. Cynthia schreef:

    Leuk dat je kids het vloggen leuk vinden. Ik denk dat mijn man er hetzelfde in stast als jouw man. Mijn dochter zou ook alles terug willen kijken trouwens. Dat doet ze nu al met de privé filmpjes. Toch zou ik zelf niet zo snel gaan vloggen. Ik vind mn blog bijhouden al veel werk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.