WHAT’S ON MY MIND #1

Het leek me leuk om een keer weer een nieuw soort artikel online te zetten, waarin ik eigenlijk alles kan schrijven wat me bezig houdt. Dit zijn dingen waar ik niet een heel artikel aan wil wijden, maar die ik toch met jullie wil delen. Deze keer schrijf ik over het kopen van een huis, werken en Nomi’s heupjes.

Bart en ik hebben eerst anderhalf jaar in een klein appartementje gewoond, waar we al snel merkten dat ik teveel spullen heb voor zo’n kleine woning. Ook was dat geen huis waar we een kind konden krijgen, het had maar een slaapkamer. Na ongeveer een jaar zijn we op zoek gegaan naar een andere woning en via de woningstichting vonden we dit huis. We wonen hier heel fijn, maar we willen toch wel graag een huis kopen, in plaats van huren. De huur is iedere maand eigenlijk weggegooid geld, als je een huis koopt, is het (eigenlijk pas na 30 jaar, maar ach) van jezelf. 

Inmiddels heeft Bart een vast contract, dus we kunnen een hypotheek krijgen. Een paar weken geleden hebben we een hypotheekgesprek gehad en daarna zijn we serieus gaan zoeken naar woningen. We hebben nu drie woningen bekeken, waarvan er een een week later al verkocht was, een moet van boven tot onder gestript worden en de laatste was zo vies dat ik de deurklinken niet aan durfde te raken. Maar we blijven natuurlijk vrolijk doorgaan. To be continued.. 


Laatst vertelde ik jullie al dat ik weer ga werken. Nomi gaat dan een dag naar mijn moeder en een dag naar mijn schoonmoeder, en dat vraagt om de nodige voorbereidingen. Ik ben al bezig om een voorraadje melk op te bouwen, zodat ze daar gewoon mijn melk kan drinken. Gelukkig drinkt ze al goed uit flesjes, daar zijn we al mee begonnen toen ze ongeveer vier weken oud was. Daarnaast moet ik nog wat spulletjes halen, zoals extra flesjes.

Het laatste ding dat on my mind is, is minder leuk, dat zijn namelijk Nomi’s heupjes. Afgelopen dinsdag gingen we naar het consultatiebureau en mijn vermoeden werd bevestigd, het lijkt er toch wel op dat Nomi een heupafwijking heeft. Haar beenplooien zijn niet gelijk en haar beentjes lijken niet even lang te zijn. Volgende week dinsdag hebben we een echo, dus dan weten we meer. Maar de kans is redelijk groot dat ze een spreidbroekje moet. Ook dit wordt vervolgd, ik zal jullie volgende week meer vertellen.

10 gedachten over “WHAT’S ON MY MIND #1

 1. Marjolijn de Jong schreef:

  Ik ben benieuwd waarom je al het vermoeden had dat je dochter een heupafwijking heeft? Bij mijn dochter werd het ook op zeer jonge leeftijd ontdekt, maar ik had geen idee! Bij ons zit het helemaal niet in de familie, misschien vandaar. Haar dysplasie aan de ene kant en luxatie aan de andere kant is opgelost door een maand of 9 combinatie van spreidbroekjes (Pavlik, Camp en dr. Visser), gelukkig geen gips! Inmiddels is het weer helemaal goed. Die kleintjes wennen gelukkig heel snel, maar vervelend – want vooral veel onzekerheid – is het wel!
  Heel veel succes met de echo volgende week!

  • admin schreef:

   Fijn dat het met spreidbroekjes is opgelost! Nomi heeft zeker 10 weken in een stuit gelegen, dus de kans is dan al groter en daarom ben ik erop gaan letten. Een tijdje geleden viel het me op dat de plooien bovenaan haar benen niet helemaal gelijk zijn en dat haar ene been iets langer is dan de andere.

 2. Gwen schreef:

  De plooitjes zeggen niets heb ik van de orthopeed geleerd toen wij daar liepen voor Olivia. Sterker nog: ze is genezen, maar heeft nog steeds meer plooien ad ene kant dan aan de andere kant. Eerst dinsdag afwachten, je daarna op gaat vreten 😉 Ik herken het zo!! Ik google (neit doen, nare foto's soms!) zoveel op hd vlak voor die echo dat ik helemaal overstuur raakte toen ze idd een afwijking bleek te hebben. En echt, het viel zoooooooooooooo mee die behandeling!

 3. Anneleen schreef:

  Oh wat leuk dat jullie op zoek zijn naar een nieuwe woning. Ben benieuwd wat voor iets jullie gaan kopen 🙂 lijkt me een spannende tijd… Vervelend van Nomi haar beentjes/heupjes! Ik hoop dat de echo meevalt. Ik duim voor jullie!

 4. Manon Boerakker schreef:

  Oh wat vervelend dan Nomi een echo moet! Ik zie vaak bij onze afdeling dat kindjes een echo moeten dat vinden ze niet leuk, hopelijk is alles goed. Wat spannend dat jullie naar een nieuwe woning gaan zoeken. Ik hoop dat jullie de perfecte woning vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.