Yes, het is lente!

lente

De lente is begonnen en daar ben ik hartstikke blij om. Zeker in deze tijden, waarin we bijna 24/7 thuis zijn. Moet je je voorstellen dat we in de herfst in quarantaine zouden zitten en we veel regen zouden hebben… Nou, ik kan je wel vertellen dat ik erg blij ben dat de kinderen regelmatig lekker naar buiten kunnen! En daarnaast heeft de lente wat mij betreft nog veel meer voordelen.

Buiten leven

Niet alleen het buiten spelen, maar ook gewoon het buiten leven vind ik heerlijk. Buiten lunchen, buiten lekker in de zon zitten, buiten een artikel typen voor mijn blog. Het kan allemaal in de lente! Binnenkort ga ik het weer gezellig maken onder onze overkapping en dan kunnen we daar ook weer lekker zitten. Ik moet nog even op zoek naar nieuwe tuinkussens en zitkussens, want vorig jaar hebben er te laat aan gedacht om ze naar binnen te doen, en nu zijn ze helemaal kapot doordat er muizen in hebben gezeten…

Beter humeur en meer energie

Ik ben iemand die echt vrolijk wordt van de zon. Mijn humeur is beter en ik heb meer energie in de lente en in de zomer. ’s Ochtends stap ik makkelijker mijn bed uit en aan het einde van de dag heb ik altijd nog wel energie als de zon schijnt.

Zomerkleding

Hoe fijn is het om met blote armen naar buiten te kunnen en het niet koud te krijgen? Nou, ik kan niet wachten! Laatst heb ik al wat zomerkleding voor mezelf en voor de kinderen geshopt en ik hoop dat we het binnenkort aankunnen!

Zwemmen

Momenteel zijn alle zwembaden natuurlijk nog dicht, maar hopelijk kunnen we over een tijdje weer buiten zwemmen. Dat zou voor Nomi ook fijn zijn, want ze loopt nu best een vertraging op met zwemles. Ook kunnen de kinderen niet wachten totdat we een zwembadje in de tuin gaan zetten. Manlief is al druk bezig in de tuin, want hij is een nieuw plekje aan het creëren waar het zwembadje komt te staan. Nu maar hopen dat het dit jaar lekker warm wordt!

Kamperen

Laten we positief blijven en er vanuit gaan dat we deze lente wel gewoon kunnen kamperen. Vorig jaar hebben we een caravan gekocht en het is de bedoeling om deze lente voor het eerst te gaan kamperen. Voor de lente hebben we nog niks geboekt, we wachten het weer en de lockdown even af. Maar hopelijk kunnen we lekker een paar weekenden gaan kamperen!

Houd jij ook zo van de lente?

14 gedachten over “Yes, het is lente!

 1. Koen schreef:

  Jaaaa Eindelijk! Vogeltjes fluiten, de bomen en plantjes blij van de eerste lente zon!! Je begint het nu echt te zien! Duurt wat mij betreft veel te lang de winters in Nederland.

 2. Tineke schreef:

  Liefde voor de lente, ik kijk er wel naar uit! Al heb ik sinds een paar jaar wel hooikoorts en heb ik nog steeds niet het juiste medicijn hiervoor. Hopelijk vind ik dat dit jaar en kan ik ook ongestoord van de lente genieten.

 3. Mieke schreef:

  heerlijk! Ik ben blij als wij er ook weer op uit kunnen met de caravan. Ik heb er echt zin in. Dan ben ik extra veel buiten en dat is natuurlijk heel goed omdat dan je lichaam meer Vitamine D aanmaakt.

 4. Tessa schreef:

  Ik ben ook blij dat het weer mooier weer is nu de lente is. Als ik ’s ochtends om 6 uur op mijn fiets naar werk zit, hoor ik de vogeltjes al fluiten. Heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.