Van stacaravan naar tourcaravan

caravan

Ruim twee jaar geleden kochten we een stacaravan en daar hebben we twee zomers in gekampeerd. Dat was een leuke manier om erachter te komen of kamperen wel iets voor ons is, maar afgelopen lente hebben we de stacaravan verkocht. Een tijdje geleden konden jullie in mijn vlog al zien dat we een caravan kochten en toen kreeg ik de vraag waarom we de stacaravan niet meer hebben.

Camping van mijn ouders

Als je me al wat langer volgt, weet je misschien wel dat we toen kampeerden op de camping van mijn ouders. Begin dit jaar hebben zij de camping verkocht. Toen wij onze stacaravan kochten, wisten we al dat de camping binnen een paar jaar verkocht zou worden. Eerst was het eigenlijk de bedoeling om de stacaravan gewoon te houden, want het kamperen beviel ons prima.

Maar toen waren we met zijn vijven

De stacaravan had twee slaapkamers en in de woonkamer een bank waar een bed van gemaakt kan worden. In principe zouden er zes mensen kunnen slapen. In theorie zouden we er allemaal kunnen slapen, maar dan zouden Bart en ik zelf in de woonkamer moeten slapen. Dat bed is eigenlijk een beetje klein voor twee personen, maar als (een van) de kinderen er zou slapen, zouden wij ’s avonds niet binnen kunnen zitten. Ook zouden we iedere ochtend het bed moeten omtoveren naar een tafel met banken en ik zag dat niet zo heel erg zitten.

Ergens anders naartoe

Wat misschien nog wel meer meespeelde, was het feit dat ik ook wel eens ergens anders naartoe wilde. Met jonge kinderen is een stacaravan in de buurt hartstikke handig, maar na een tijdje had ik het daar wel een beetje gezien. Het leek me leuk om ook eens ergens anders naartoe te gaan. Andere plekken in Nederland, of het buitenland.

Een tourcaravan

Vorig jaar hadden we het al over een tourcaravan. En op dat moment zag ik het totaal niet zitten. ‘En dan, met zijn vijven in zo’n kleine caravan?’, was mijn eerste reactie. Want tja, je slaapt natuurlijk met zijn allen in één ruimte. Maar het grootste deel van de dag ben je buiten of in de voortent. Als de kinderen ’s avonds liggen te slapen, kunnen wij nog lekker in de voortent zitten.

Uiteindelijk wist Bart me te overtuigen. Wel onder bepaalde voorwaarden, ik wil bijvoorbeeld niet alleen in Nederland kamperen. Volgend jaar waarschijnlijk nog wel, maar daarna wil ik wel graag naar Spanje.

Mooiweerkampeerder

Op de camping van mijn ouders zag ik het wel eens, mensen die ook met hartstikke slecht weer gingen kamperen. In de lente, terwijl het nog best koud was. Of mensen die kwamen kamperen terwijl er voor de komende twee weken alleen maar regen werd voorspeld. Nou, dat is absoluut niks voor mij.

Ik zoek liever de zon op. Maar goed, ik ga volgend jaar geen 1400 kilometer rijden met een dreumes op de achterbank. Dus dan zullen we nog niet veel verder komen dan Nederland en aangezien Bart van tevoren vrij moet vragen op zijn werk, kunnen we het weer ook niet echt afwachten. Daarom wil ik volgend jaar een camping uitkiezen waar ook binnen dingen te doen zijn. Een camping met een overdekt zwembad lijkt me dan wel iets. Of misschien een leuke binnenspeeltuin.

En dan; naar Spanje!

In het noorden van Spanje heb je in de zomer gemiddeld 10 zonuren per dag. Dan heb ik echt geen luxe camping met binnenbad en binnenspeeltuin nodig. Een buitenbad en een speeltuintje is dan eigenlijk al genoeg. Stiekem heb ik een beetje gekeken naar campings in Spanje en ik heb al van alles gevonden wat me leuk lijkt. Dus wanneer we het aandurven om zo’n eind te rijden met de kinderen, moet dat helemaal goed komen!

Kamperen jullie wel eens?

2 gedachten over “Van stacaravan naar tourcaravan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.