Yes! Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!

kamer van koophandel

Vanaf vandaag, 1 november 2017, is MadebyMalou niet meer alleen een hobby van mij. Vanaf vandaag ben ik namelijk officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dus het is nu en eenmanszaak. Maandag zette ik mijn handtekening en ondanks dat het eigenlijk niet zoveel voorstelt, ben ik stiekem toch wel een beetje trots!

MadebyMalou als bedrijf!

Jullie zien wel eens advertorials voorbij komen, dus jullie wisten misschien al wel dat ik soms wat verdien met mijn blog. Niet heel veel, maar het is dan toch wel verstandig om me in te gaan schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Van mijn hobby mijn werk maken

Hoe gaaf is het om van je hobby je werk te maken? Ik ben er zelf in ieder geval ontzettend blij mee. Doordat ik zelf wat verdien kan ik thuisblijven bij mijn kinderen en hoef ik niet buitenshuis te gaan werken. En ondanks dat ik soms wel eens gillend gek wordt van mijn nageslacht, ben ik heel blij dat ik niks van ze hoef te missen.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Eigenlijk stelt het inschrijven allemaal niet zoveel voor. Een paar weken geleden schreef ik me online in, en daarna maakte ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel. Daar mocht ik afgelopen maandag naartoe. Daar werd alles nog even doorgenomen, en ik mocht mijn handtekening zetten. En nu MadebyMalou.nl dus een bedrijf, samen met Voormamasdoormamas.nl.

blog kamer van koophandel

Wat verandert er?

Voor jullie verandert er eigenlijk helemaal niks. Dit betekent niet dat ik meer betaalde samenwerkingen aanga, mijn blog blijft in principe gewoon hetzelfde. Voor mezelf verandert er ook niet zo heel veel, ik moet alleen mijn administratie wat uitgebreider bij gaan houden en ik moet vaker belastingaangifte doen. Wat meer papierwerk dus, maar ook dat is niet zo heel spannend.

En dan ben je ondernemer

Dat klinkt wel heel zakelijk hè? Dat was ook één van de redenen om me in te schrijven. Het staat veel professioneler om een KvK nummer te hebben. Ook grappig, ik heb nu weer werk. Niet dat het echt zo voelt hoor, op dit moment deel ik gewoon weer even mijn gedachten met jullie. Het voelt gewoon als een hobby, maar toch ben ik nu ondernemer!

En mocht je nou nieuwsgierig zijn hoe ik als blogger een bedrijfje kan beginnen, lees dan mijn artikel over geld verdienen met bloggen eens!

10 gedachten over “Yes! Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!

 1. Carolien schreef:

  Gaaf zeg! Echt een droom voor mij. Ik verdien op dit moment wel met mijn blog maar niet zoveel om naar de kvk te gaan. Heb daarom alleen een btw nummer. Ook prima voor nu. Wie weet wordt het ooit wel meer. Jij heel veel succes en plezier.

 2. MarjonS schreef:

  Gefeliciteerd!

  Ik zie de laatste tijd zijn veel bloggers die deze stap genomen hebben. Het heeft dan blijkbaar genoeg voordelen.
  Het enige nadeel lijkt me per kwartaal je administratie te moeten doen. Maar hoort erbij.

  Succes verder!

 3. Saskia schreef:

  Gefeliciteerd! Goed dat je deze stap gezet hebt. Zelf ook ooit ZZP’r geweest, maar mijn bedrijf was echt zo klein, dat ik meer tijd bezig was met de kwartaal-aangiften dat ik de boel maar gestopt ben. Het heeft echter wel wat voordelen hoor, ook al ben je klein, om jezelf als zelfstandige in te schrijven bij de kvk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.