Zo maak je je huis lekker knus deze herfst en winter

huis knus

Buiten wordt het steeds kouder en donkerder en hoewel ik daar niet altijd blij van word, heeft het ook zijn voordelen. Dit weer vraagt namelijk om een warm en knus huis en daar ben ik gek op! Ik ben laatst al begonnen om mijn huis wat meer in de herfstsferen te brengen en daarom besloot ik daar eens iets over te schrijven. In dit artikel geef ik je een paar tips om je huis lekker knus te maken.

Kussens en dekens

’s Winters heb ik altijd wat meer kussens op de bank liggen dan ’s zomers. Ten eerste omdat het lekker knus staat, ten tweede omdat ik een aantal kussens heb met een winter- of kerstplaatje erop. Naast gewone kussens, is een zitzak ook lekker knus. Verder haal ik in de herfst de dekentjes van zolder en die leg ik vaak over de leuning van de bank. Dat staat gezellig, en ’s avonds kan ik er lekker onder kruipen.

Winterse geuren

Bij sommige geuren krijg ik helemaal een kerst- of wintergevoel en die zijn perfect om een knusse sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan cederhout, kaneel of een dennengeur. Deze geuren vind je bijvoorbeeld als oliën en als geurkaarsen. Let wel een beetje op met geurtjes, want als je niet goed ventileert, kan de luchtkwaliteit in je huis erg verslechteren. Als je twijfelt, kun je dat laten testen. Er zijn namelijk bedrijven die de luchtkwaliteit meten.

Kaarsen en andere accessoires

Ik had het net al over geurkaarsen, maar kaarsen staan vaak ook erg knus. Ze zijn helemaal niet duur en ze passen perfect in je winterse woonsfeer. Zet ze in een leuke kaarsenstandaard of op een dienblad, en je krijgt er meteen een knus gevoel bij. Je kunt ook kiezen voor andere accessoires zoals vaasjes, lampjes, vachtjes… De Scandinavische stijl is één van de stijlen die erg goed bij de winter past.

Warme kleuren

Ben je op zoek naar nieuwe accessoires voor de herfst en winter? Kies dan voor warme kleuren, zoals bordeauxrood, okergeel, oranje, donkergroen en bruintinten. Wil je warme kleuren toevoegen aan je interieur, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Ga dan bijvoorbeeld voor kussenhoezen in één van deze kleuren.

Breng je huis alvast in de kerstsferen

Wat is er nou knusser dan kerst? Ik weet dat de meeste mensen hun kerstdecoratie pas neerzetten als Sinterklaas ons land heeft verlaten, maar waarom? Afgelopen week liep ik door mijn woonplaats en zag ik een huis dat al helemaal in de kerstsfeer was gedecoreerd en ik dacht, waarom ook niet? Ik denk dat het niet lang meer duurt totdat ik mijn kerstspulletjes van zolder ga halen!

Hoe maak jij je huis lekker knus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.